Legfrissebb hírek

Autópálya matrica vásárlás interneten

Rate this post

Az autópálya matrica vásárlás nem igényel különösebb számítógépes ismereteket, minden készüléken és operációs rendszerrel működik, teljesen biztonságos, és mindössze néhány percet vesz igénybe

Érvényes autópálya matricával vehető igénybe az M30-as új szakasza Miskolc és Tornyosnémeti között, valamint a M85-ös autóút Sopron-kelet és Sopron-észak között.

A hőpapírral nyomott, kifakuló papírmatricák ideje lejárt, ideje átevezni digitális vizekre!

Magyarország fizetős útszakaszaira érvényes jogosultságot a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. szolgáltatásaiban, ügyfélszolgálati irodáiban, partnereinél (például utazási irodákban és benzinkutakon) szerezhető be. A Nemzeti Mobilfizetési Rendszer hivatalos viszonteladóinál, többek között az autopalyamatrica.hu honlapon úgynevezett e-matrica kapható. Ez nem más, mint az autópálya matrica vásárlás internetes változata. Maga a művelet gyerekjáték, mutatjuk a lépéseket!

A honlapon előbb megadjuk a kiválasztott matrica paramétereit – ez a járműkategória és időtartam kiválasztását jelenti (megkülönböztetünk heti (10 napos), havi, éves megyei és éves országos konstrukciókat, illetve D1, D1M, D2, B2 és U díjkategóriákat). Ezt követik a gépjárműre vonatkozó információk: a rendszám és a felségjel (ez utóbbi megtalálható a forgalmi engedélyben).

Az érvényesség kezdetének megadása némi figyelmet igényel, ugyanis a megadott dátumtól számítódik majd a megvásárolt jogosultság időbeni érvényessége. Alapértelmezésben ez a sikeres fizetés időpontja (utalás esetén egészen pontosan az összeg számlánkra való beérkezése), de későbbi dátumra is átírhatjuk, ha terveinknek az felel meg. Végül pedig a bankkártyájával vagy online átutalással való fizetés marad, és az online autópálya matrica már érkezik is az általunk megadott email címire.

Az interneten vásárolt matrica előnye, hogy a papíralapú változattal ellentétben nem fakul ki, sokkal nehezebben veszíthető el – ha pedig mégis lába kél a vásárlást visszaigazoló email üzenetnek, a a központi rendszerből újra lekérhető. Ide tartozik az is, hogy a vásárlást bármikor intézhetjük, sorban állás nélkül, kényelmesen, akár kedvenc fotelünkben ülve.

Fizetős és ingyenes utak Magyarországon

2023 januárjában nem jelentettek be új díjköteles vagy ingyenes szakaszokat, így továbbra is a következők szerint autózhatunk hazánkban.

Érvényes autópálya matricával vehető igénybe az M30-as új szakasza Miskolc és Tornyosnémeti között, valamint a M85-ös autóút Sopron-kelet és Sopron-észak között.

Ingyenesek viszont a következő útszakaszok:

Ingyenesek viszont a következő útszakaszok:

  • az M0-ás autóút 1-es számú főút és az M5-ös továbbá az M4-es autóút és az M3-as autópálya közötti, és a Megyeri híd,
  • az M4-es autóút Vecsés-Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér út, illetve Abony és Törökszentmiklós-nyugat között,
  • az M8-as autópálya,
  • az M9-es autóút 6-os számú főút és az 51-es számú főút között, illetve a Kaposvári elkerülő,
  • az M30-as autópálya miskolci elkerülője,
  • az M31-es autópálya,
  • az M44-es autóút,
  • az M60-as autópálya Pécs délnyugati elkerülője,
  • az M76-os autóút Balatonszentgyörgy és Keszthely-Fenékpuszta között,
  • az M80-as autóút.

Ezt olvasta már?

Kedves elismerések és női tapasztalatmegosztás – Így telt a nemzetközi nőnap a Bridgestone Tatabánya gyárában

Nemzetközi nőnap a Bridgestone gyárban

Kedves elismerések és női tapasztalatmegosztás – Így telt a nemzetközi nőnap a Bridgestone Tatabánya gyárában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × 2 =