Két Continental győzelem

Rate this post

Két Continental-győzelem az idei gumiabroncstechnológiai nemzetközi innovációs és kiválósági díjon

Két Continental-győzelem az idei gumiabroncstechnológiai nemzetközi innovációs és kiválósági díjon
  • A gumiabroncsok láthatatlan jelölőivel kapcsolatos projekt elnyerte az „Év Környezetvédelmi Vívmánya – Gyártás” címet. A Continental PremiumContact 7 pedig az „Év gumiabroncsa” címet.
  • A 2023-as Tire Technology International Awards for Innovation and Excellence díját március 21-én adták át a németországi Hannoverben megrendezett Tire Technology Expón.
  • Dr. Boris Mergell, a Continental gumiabroncsok kutatás-fejlesztési részlegének vezetője: „A teljesítmény, a fenntarthatóság és a biztonság iránti elkötelezettségünk szervezetünkre kiterjed, és fantasztikus, hogy ezt ismét elismerték.”

A Continental elnyerte az „Év Környezetvédelmi Vívmánya – Gyártás” és „Az Év gumiabroncsa” díjat a tekintélyes Tire Technology International (TTI) innovációs és kiválósági díjátadón.

A Continental „láthatatlan markerek az abroncsokban” projektje az „Év Környezetvédelmi Vívmánya – Gyártás” kategóriában felülmúlta a rivális kezdeményezéseket a természetes gumi ellátási láncának jobb nyomon követhetőségéhez való hozzájárulásával. A PremiumContact 7 elnyerte az „Év abroncsa” címet. Miután megoldotta a futásteljesítmény és a gördülési ellenállás közötti kompromisszumot, és olyan gumiabroncsot szállított, amely a fenntarthatóságra összpontosít, és páratlan vezetési biztonságot kínál.

„A teljesítmény, a fenntarthatóság és a biztonság iránti elkötelezettségünk szervezetünkre kiterjed, és fantasztikus, hogy ezt ismét elismerték”

– mondta Dr. Boris Mergell, a Continental Tyres kutatási és fejlesztési részlegének vezetője, aki az ünnepségen átvette a díjakat az abroncstechnológiai kiállításon, majd hozzátette:

„Innovatív technológiáink és termékeink díjainak elnyerése óriási motivációt jelent az egész csapat számára. A Continentalnál a biztonságos, költséghatékony és fenntarthatóbb mobilitásra törekszünk, miközben lehetővé tesszük a járművek számára a legjobb teljesítményt.”

Matt Ross, a Tire Technology International főszerkesztője a Continentalnak az Év Környezetvédelmi Vállalkozása – Gyártási díjban elért sikerét kommentálva így nyilatkozott:

„Egy szorosan kategóriában a Continental láthatatlan markerek fejlesztése a természetes gumi nyomon követhetőségének javítása érdekében igazán lenyűgözöte a bírókat. Ez a technológia bemutatja a Continental elkötelezettségét amellett, hogy ne csak gumiabroncsai fenntarthatóságát javítsa, hanem egy olyan globális ellátási lánc része is legyen, amely a legmagasabb szintű környezettudatosságért felelős.

Ross a Continental „Az év gumija” kategóriában elért sikerét is kommentálta:

„Nem meglepő, hogy ezt a díjat nehéz volt elnyerni, de a Continental hetedik generációs PremiumContact abroncsa elődei erősségeire épít. A zsűritagokat lenyűgözte a kiállított magas szintű technológiai innováció, valamint az utasok kényelmére és biztonságára való összpontosítás.”

A láthatatlan markerek nagyobb átláthatóságot biztosítanak a természetes gumi ellátási láncában

A Security Matters (SMX) innovatív technológiai platformmal, amely arra specializálódott, hogy minden anyagnak memóriát biztosítson digitális nyomon követéssel. Megváltoztathatatlan vegyi alapú vonalkóddal, a Continental kifejlesztett egy speciális markertechnológiát a természetes gumiban való használatra. Célja, hogy a jövőben nagyobb átláthatóságot teremtsen a gumiabroncsok és műszaki gumitermékek teljes értéklánca mentén. A speciális biztonsági jellemzőkkel ellátott marker anyagok használata lehetővé teszi a természetes gumi láthatatlan megjelölését az eredetére vonatkozó információkkal. Speciális leolvasó eszközök és speciálisan kifejlesztett szoftver segítségével a természetes gumira vonatkozó információk kiolvashatók.

A PremiumContact 7 az innovatív technológiáknak köszönhetően biztonságot nyújt száraz és nedves utakon

A PremiumContact 7-tel a Continental bemutatja sikeres prémium abroncsának hetedik generációját. Az új generáció esetében a fejlesztők kifejezetten a vevők legfontosabb követelményére, a maximális biztonságra összpontosítottak. Az olyan vezető technológiák bevezetése, mint a méretspecifikus dizájn. A RedChili névre keresztelt innovatív keverék a futófelülethez és az adaptív futófelület-kialakítás. Új mércét állított fel a biztonság és a kényelem terén a járműkoncepciók széles körében, beleértve az elektromos járműveket is. Az első független sajtótesztek már megerősítették a Continental legújabb csúcstermékének kivételes teljesítményét. Az Auto Express brit szakmai magazin és a „Tyre Reviews” online magazin a PremiumContact 7-et nevezte ki a tesztgyőztesnek a nyári gumiabroncs tesztjén. A német Auto Bild >>> „példaértékű” minősítést adott neki.

A TTI Innovációért és Kiválóságért Díjakat a gumiabroncs-ipar legfontosabb díjainak tekintik, és az abroncstechnológia legújabb fejlesztéseit és vívmányait ismerik el a világ minden tájáról. A díjakat egy több mint 20 újságíróból és az abroncsipar vezető szakértőiből álló nemzetközi zsűri bírálja el, és adták át a Tire Technology Expo 2023 kiállításon.

Képek: UKi Media & Events, Continental AG.


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × egy =