A Hankook Tire tovább bővíti első gyári felszerelési portfólióját a teherabroncs szegmensben

Rate this post

A Hankook Tire bővíti első gyári felszerelési választékát a haszongépjárművek számára. A gumiabroncsgyár most már az új, díjnyertes Mercedes-Benz Actros-hoz is szállít gumiabroncsokat különböző méretekben gyári felszerelés céljára.

Hankook_gumi Mercedes-Benz_Truck_Actros

A Mercedes-Benz Actros Európában az egyik legnagyobb mennyiségben értékesített tehergépkocsi márka. Így a számára szállított gyári felszerelésű gumiabroncsokkal a Hankook megkezdi terjeszkedését ezen a nagyon nehéz piacon, egyben tovább bővíti beszállítói üzletágát a Daimler AG-vel. A vállalat már 2014 óta szállít első gyári felszerelésű gumiabroncsokat a Mercedes Benz Atego-hoz. A Hankook a tervek szerint a tehergépjárművek szegmensében további abroncsméretekkel jelentkezik majd a közeljövőben. Az új Actros számára a gumiabroncsgyártó négy típust fog szállítani.

A távolsági forgalomhoz kifejlesztett Hankook e-cube AL10 >>> abroncsot (minden helyzetben használható, nagy távolságra fejelsztett abroncs) az első tengelyre. Az e-cube DL10 abroncsot (nagy távolságra) a hajtott tengelyre, illetve az AM06 és DM03 terep-gumiabroncsokat. A Hankook e-cube AL10 előírásszerű profilkialakítása a talajjal érintkező egyenletesebb felületnek köszönhetően megakadályozza az egyenetlen kopást, és kiváló terhelhetőségével és hosszú élettartamával tűnik ki. Az AL10 fejlesztése során a kezelhetőségi jellemzők optimalizálására összpontosítottak a jobb kanyarvétel és stabilitás érdekében. A gumiabroncsot 295/80R22,5 és 385/55R22,5 méretekben szállítják.

A Hankook e-cube DL10 mintázata a kiváló menetteljesítmény fenntartása mellett megakadályozza az egyenetlen kopást. A nagyfokú tapadás és erősebb vonóerő átvitel pedig az abroncs élettartama szempontjából is kedvező. Ezt a modellt 295/80R22,5 és 315/70R22,5 méretekben szállítják.

A károsanyag-kibocsátásról szóló Euro VI szabvány előírásainak megfelelően, amelyek szerint az új Actros-t is tervezték, ezek az abroncsok környezetbarát jellemzőiknek köszönhetően kiváló teljesítményt nyújtanak a menetteljesítmény, az üzemanyag-hatékonyság és a gördülési ellenállás területén.

A terepre és közútra gyártott Hankook AM06 illetve Hankook DM03 gumiabroncsokat az Actrosra 315/80R22,5 méretben szerelik. Mindkét gumiabroncsra jellemző a robosztus kialakítás, a hosszabb élettartam és a jobb vonóerő átvitel, így ideálisak a legnehezebb útiszonyok közötti használatra is. Az AM06 és DM03  jól viseli a legnagyobb fokú terhelhetőséget, és emellett ellenáll a gumiabroncs vállrészét érő sérüléseknek is. Ezt a megerősített vállrészek és a különösen tartós szövetvázak biztosítják, amelyek hatékonyan akadályozzák meg az oldalfal sérüléseit.

„A Mercedes-Benz teherautókra irányuló első gyári felszerelés is igazolja stratégiánk helyességét, melynek szellemében folyamatosan a kiváló minőségű, korszerű gumiabroncs technológiák fejlesztésébe ruházunk be.

– vélte Seung Hwa Suh, a Hankook Tire elnök vezérigazgatója.”

A Hankook Tire a következő években élvonalbeli fejlesztési kompetenciájára építve tovább erősíti majd jelenlétét a prémium tehergépkocsi gumiabroncsok szegmensében.

A Daimler Truck North America (DTNA) vállalattal 2012-ben kezdődött beszállítói kapcsolatra alapozva a Hankook Tire 2014-ben az európai piacon is megkezdte a terjeszkedést a Mercedes-Benz Trucks céggel kötött szerződéssel. Tovább diverzifikálva portfólióját a teherautó- és busz radiál-abroncs első szerelői szegmensben.

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 − 7 =