Legfrissebb hírek

Összefogás az innovatív közlekedésbiztonsági kutatás érdekében

Rate this post

Az LSE Consulting által vezetett projekt célja, hogy egyedülálló empirikus felismerésekkel járuljon hozzá az Európában folyó közlekedésbiztonsági vitához.

A hó tulajdonságaitól függően több-kevesebb hó tapad a futófelületre. Ez egy könnyen észlelhető jelenség.

A Goodyear és a London School of Economics and Political Science (LSE) bejelentették együttműködésüket egy innovatív közlekedésbiztonsági projekt kapcsán, melynek keretében mélyebben megvizsgálják a közlekedők magatartását egész Európában, választ keresve arra a kérdésre, hogy a járművezetők hogyan befolyásolják egymás magatartását az utakon.

„A jelenlegi közlekedésbiztonsági kutatások főként arra koncentrálnak, hogy a járművezetők hogyan használják a járművüket egy fizikai, nem pedig egy szociális környezetben. Új kutatási projektünkkel azt akarjuk elemezni, hogy a járművezetők milyen interakciókat folytatnak, illetve milyen attitűdöket mutatnak más vezetőkkel szemben, és ezek milyen hatással vannak a kockázatos vezetésre. Az LSE Szociálpszichológiai Tanszékén dolgozó kutatói csapatunk tagjai lelkesen fogadták a lehetőséget a legújabb szociálpszichológiai kutatási technikák alkalmazására, melyek segítségével a közlekedésbiztonságot olyan nézőpontból közelíthetik meg, amelyet eddig nem igazán hangsúlyoztak”

–mondta Dr. Chris Tennant, az LSE kutatási projektjének vezetője.

„Az LSE Szociálpszichológiai Tanszéke az elmúlt 50 év során úttörő kutatásokat végzett az egyének társas helyzetekben mutatott magatartásáról. Nagyon izgatottak vagyunk a lehetőség miatt, hogy együtt dolgozhatunk a világ vezető szaktekintélyeivel egy olyan tanulmányban, amelyből értékes felismeréseket és információkat nyerhetünk a közlekedésbiztonságról folyó vitához”

–nyilatkozta Olivier Rousseau, a Goodyear európai, közel-keleti és afrikai régiójának fogyasztói abroncsaiért felelős alelnöke.

Az együttműködés újabb lépést jelent a Goodyear erőfeszítéseiben, hogy új statisztikákkal és kutatási programokkal járuljon hozzá a közlekedésbiztonsági vitához, amelyek nyomán ajánlásokat lehet majd megfogalmazni arról, hogyan kezeljük ezt a fontos társadalmi kérdést. A Goodyear korábban végzett már felméréseket kezdő járművezetők (2012), járművezetést oktatók (2013) és kezdő járművezetők szülei körében (2014), melynek eredményeit a „Vezetés közben első a biztonság: A közlekedésbiztonság javítása kezdő gépjárművezetők számára” című fehér könyvben foglalták össze, melynek második kiadása 2014 novemberében jelent meg. A fehér könyvet megosztották a legbefolyásosabb szakpolitikusokkal és közlekedésbiztonsági szervezetekkel, ezzel segítveaz európai utak biztonságosabbá tételére irányuló munkájukat.

Az LSE-vel közösen folytatott kutatási projekt részét képezi a járművezetők magatartásának 15 országra kiterjedő vizsgálata, amelytől azt várják, hogy új információkkal fogja megerősíteni a Goodyear régóta vallott elképzelését az élethossziglani tanulásról, mint a közlekedésbiztonság javításának alapjáról. A Goodyear kutatásainak és szakpolitikai ajánlásainak jelentős része, mint például a többfokozatú jogosítvány bevezetése, ezt a filozófiát támogatja.

Ezt olvasta már?

Continental és a DeepDrive

File GáborA gumiabroncsok szóvivőjeinfo(kukac)gumipiacmagazin.hu https://www.continental.com/en/press/press-releases/20231005-deepdrive/ A gumiabroncs teszteket itt találod >>> Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz + tizennégy =