Kiss Norbi is Goodyear gumikkal versenyzett a Hungaroringen

Rate this post
Goodyear Truck Race hungaroring
Goodyear Truck Race hungaroring

Szeptember első hétvégéjén a Hungaroringre érkeztek a kamion Európa-bajnokság versenyzői. A tíz futamból álló versenysorozat hazai fordulójában 1-es rajtszámmal indult a címvédő, Kiss Norbert, az OXXO Truck Racing Team pilótája.

Képek a Rigről! >>>

A fejlesztés és a gyártás során a kifejezetten arra összpontosítottak a gumiabroncsgyártók, hogy az 5,4 tonnás, akár 160 km/h sebességgel száguldó versenykamionok a lehető legjobb teljesítményt és a legnagyobb biztonságot nyújthassák.

A kamionok számára készített versenyabroncsokat kimondottan a versenyzés céljainak megfelelően tervezték. A Kamion Európa-bajnokságokért felelős Federation Internationale de l’Automobile (Nemzetközi Automobil Szövetség, FIA) idén is csak a 315/70R22.5 méretű versenyabroncsok használatát hagyta jóvá. Az abroncsokat az FIA Kamion Európa-bajnokság összes futamára aTruck Race Organisation (TRO) szállítja, és a TRO nyújtja a kapcsolódó szolgáltatásokat is.

„A Goodyear versenygumik megbízhatóak, kifejezetten jól viselkednek a versenyek alatt, pedig öt és féltonna 160 Km/h-val száguldunk rajtuk. A kemény féktávoknál és a kigyorsításoknál elképesztő erők hatnak a gumikra, de mi pilóták ebből nem érzünk semmit, maximálisan tudjuk uralni és irányítani a versenykamionokat – mondta Kiss Norbert, az OXXO Truck Racing Team Európa bajnok pilótája.

Ezt olvasta már?

A Goodyear bemutatta a prémium szegmens díjnyertes, ultra-nagy teljesítményű (UHP) abroncsainak, az Eagle F1 Asymmetric családjának legújabb generációját az Eagle F1 Asymmetric6-ot

Itt a Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6

A Goodyear bemutatta a prémium szegmens díjnyertes, ultra-nagy teljesítményű (UHP) abroncsainak, az Eagle F1 Asymmetric családjának legújabb generációját

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenkilenc + 8 =