Kiss Norbi is Goodyear verseny gumikkal versenyzett a Hungaroringen

Rate this post

Szeptember első hétvégéjén a Hungaroringre érkeztek a kamion Európa-bajnokság versenyzői Goodyear verseny gumikon.

Goodyear Truck Race hungaroring
Goodyear Truck Race hungaroring

A tíz futamból álló versenysorozat hazai fordulójában 1-es rajtszámmal indult a cím védő, Kiss Norbert, az OXXO Truck Racing Team pilótája.

Képek a Rigről! >>>

A fejlesztés és a gyártás során a kifejezetten arra összpontosítottak a gumiabroncsgyártók, hogy az 5,4 tonnás, akár 160 km/h sebességgel száguldó versenykamionok a lehető legjobb teljesítményt és a legnagyobb biztonságot nyújthassák.

A kamionok számára készített versenygumikat kimondottan a versenyzés céljainak megfelelően tervezték. A Kamion Európa-bajnokságokért felelős Federation Internationale de l’Automobile (Nemzetközi Automobil Szövetség, FIA) idén is csak a 315/70R22.5 méretű versenygumi használatát hagyta jóvá. Az abroncsokat az FIA Kamion Európa-bajnokság összes futamára aTruck Race Organisation (TRO) szállítja, és a TRO nyújtja a kapcsolódó szolgáltatásokat is.

„A Goodyear versenygumik megbízhatóak, kifejezetten jól viselkednek a versenyek alatt, pedig öt és féltonna 160 Km/h-val száguldunk rajtuk. A kemény féktávoknál és a kigyorsításoknál elképesztő erők hatnak a gumikra, de mi pilóták ebből nem érzünk semmit, maximálisan tudjuk uralni és irányítani a versenykamionokat – mondta Kiss Norbert, az OXXO Truck Racing Team Európa bajnok pilótája.

Ezt olvasta már?

Ahhoz, hogy az AUTO BILD tesztmezőnyének ebbe az elit körébe még bekerülhessen, jó kvalifikációs teljesítményre van szükség. Itt a 35 négyévszakos guminak a lehető legrövidebb, 100 km/h-s féktávot kellett igazolnia nedves és száraz körülmények között.

35 négyévszakos gumiabroncs az AUTO BILD 2023-as féktáv teszten

Ahhoz, hogy az AUTO BILD négyévszakos gumi tesztmezőnyének elit körébe bekerülhessen, jó féktáv teljesítményre van szükség

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 + 6 =