Kiss Norbi is Goodyear gumikkal versenyzett a Hungaroringen

Rate this post
Goodyear Truck Race hungaroring
Goodyear Truck Race hungaroring

Szeptember első hétvégéjén a Hungaroringre érkeztek a kamion Európa-bajnokság versenyzői. A tíz futamból álló versenysorozat hazai fordulójában 1-es rajtszámmal indult a címvédő, Kiss Norbert, az OXXO Truck Racing Team pilótája.

Képek a Rigről! >>>

A fejlesztés és a gyártás során a kifejezetten arra összpontosítottak a gumiabroncsgyártók, hogy az 5,4 tonnás, akár 160 km/h sebességgel száguldó versenykamionok a lehető legjobb teljesítményt és a legnagyobb biztonságot nyújthassák.

A kamionok számára készített versenyabroncsokat kimondottan a versenyzés céljainak megfelelően tervezték. A Kamion Európa-bajnokságokért felelős Federation Internationale de l’Automobile (Nemzetközi Automobil Szövetség, FIA) idén is csak a 315/70R22.5 méretű versenyabroncsok használatát hagyta jóvá. Az abroncsokat az FIA Kamion Európa-bajnokság összes futamára aTruck Race Organisation (TRO) szállítja, és a TRO nyújtja a kapcsolódó szolgáltatásokat is.

„A Goodyear versenygumik megbízhatóak, kifejezetten jól viselkednek a versenyek alatt, pedig öt és féltonna 160 Km/h-val száguldunk rajtuk. A kemény féktávoknál és a kigyorsításoknál elképesztő erők hatnak a gumikra, de mi pilóták ebből nem érzünk semmit, maximálisan tudjuk uralni és irányítani a versenykamionokat – mondta Kiss Norbert, az OXXO Truck Racing Team Európa bajnok pilótája.

Ezt olvasta már?

Sipőcz Győző a Middlesex University of London Business School és a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi karának közös programján szerezte alap és mesterdiplomáit, valamint okleveles közgazdász képesítését. Egyetemi tanulmányai alatt egy szemesztert töltött az USA-ban.

SIPŐCZ GYŐZŐ: AZ ABRONCSGYÁRTÁS JÖVŐJE

Sipőcz Győzőt, Goodyear Hungary Kft. kelet-európai kiskereskedelmi operatív vezetőjét kérdeztük, aki szerint az abroncsok fejlesztése messze túlmutat azon, hogy éppen milyen a mintázatuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.