Gumiabroncsokat tüntettek ki a Red Dot és IDEA 2015 díjakkal

Rate this post

Hankook Concept gumi

A Hankook koncepcióabroncsainak legújabb generációját Red Dot és IDEA díjakkal tüntették ki. A  gumiabroncsgyártó vállalat ismét bizonyította világszínvonalú technológiai képességeit, valamint kiválóságát a tervezés terén. A Hankook a világon az első olyan gumiabroncsgyártó, amelyet a mobilitás kategóriában Red Dot díjjal tűntették ki.

A Hankook és a német Pforzheim Egyetem együttműködése során tervezett koncepcióabroncsok a 2015-ös Red Dot Design díjat és a 2015-ös IDEA (International Design Excellence Award) díjat is elnyerték. Az egyetem elismert formatervezői, mérnöki és üzleti karának diákjai összefogtak a Hankookkal, hogy létrehozzák a legújabb, ultramodern koncepció abroncsokat, többek között a nagy népszerűségnek örvendő Boostrac modellt, amelyet az Alpike és a hyBlade követett.

A Hankook Boostrac koncepció abroncsát a “legjobbak legjobbjának” ítélték a 2015-ös Red Dot díjazottak között. Mint a mobilitási kategóriában a világon elsőként győztes gumiabroncsgyártó, a Hankook Tire ismét bizonyította világszínvonalú tervezési és technológiai képességeit.

A Boostrac változtatható futófelületi mintaelem-szerkezettel rendelkezik, amely szükség esetén kiszélesedik, így nagyobb vonóerő átvitel érhető el. Ez az abroncs különösen hasznos a meredek lejtőkön valamint durva, sivatagos terepviszonyok között. Az Alpike gumiabroncs kerülete egyedi módon bővíthető, amivel növelhető a jármű hasmagassága vastag hóval borított területeken. A hyBlade modellt vízkerékre emlékeztető futófelülettel és oldalsó szegekkel látták el erőteljes esőzés esetére a hatékony vízelvezetés, valamint az abroncs kormányzási erejének javítása érdekében.

Hankook Boostrac gumi 2

Mindezen felül mindhárom koncepcióabroncs, a Boostrac, az Alpike, és a hyBlade az IDEA 2015 díjazottjai között is szerepel. A három koncepcióabroncsot a Hankook Tire és a Pforzheim Egyetem “Nagy kihívás a nagy változásért” elnevezésű közös tervezési versenyének eredményedképp fejlesztették ki, a Hankook tervezési innovációs projektje keretében, amelyet 2014-ben indítottak el. A résztvevő diákokat arra kérték, hogy fejlesszenek ki olyan jövőorientált koncepcióabroncsokat, amelyek a globális felmelegedés által okozott klímaváltozás szélsőséges vezetési körülményei között is képesek jó teljesítményt nyújtani.

– Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy a világ első három tervezési díját elnyertük, köztük a Red Dot és az IDEA díjakat is két egymást követő évben, – jelentett ki Ho-Youl Pae, a Hankook Tire Europe vezetője. – A Hankook Tire folytatja csúcsszintű technológiájának javítását a kutatás-fejlesztésbe való további befektetésekkel. Úgy véljük, hogy fejlesztéseinkkel javíthatjuk versenyképességünket világszinten vezető gumiabroncs vállalatként – fűzte hozzá.

Ezt olvasta már?

Az új Bridgestone Potenza Race félslick gumiabroncs megjelenését követően azonnal nagy benyomást tett a szakértőkre. Mi sem bizonyítja ezt jobban minthogy az Auto Bild Sportscars nyári pályanapi abroncstesztjén a mezőny élén, összesített győzelemmel zárt.

A Bridgestone Potenza Race első helyen az Auto Bild Sportscars pályatesztjén

Az új Bridgestone Potenza Race félslick gumiabroncs megjelenését követően azonnal nagy benyomást tett a szakértőkre

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük