Legfrissebb hírek

A négy-évszakos gumik tesztjét a Vredestein Quatrac 5 gumik nyerték

Rate this post

Az Apollo Tyres kutatás-fejlesztési eredményei ezúttal a vezető német magazin, az AutoBildAllrad 215/65 méretű négy-évszakos gumi abroncsokat vizsgáló tesztjén aratták le a babérokat. A Vredestein Quatrac 5 gumi abroncs, minden ellenfelet maga mögé utasított, a teszt egyértelmű győztese lett. Az Apollo Vredestein legújabb négy-évszakos gumi abroncsa az eredmények alapján minden körülmények között optimális biztonságot nyújt egész évben.

vredestein q5 gumiabroncs tesz győzelem

Lenyűgöző teljesítmény
Az Auto Bild Allrad magazin összehasonlító tesztje 215/65 R16 méretben egy kompakt SUV-re szerelve vizsgálta a Vredestein Quatrac 5 típusú abroncsát. A négy-évszakos gumiabroncs minden biztonsági eleme kiváló értékeléseket kapott, hófedte felületen nyújtott teljesítménye pedig különösen lenyűgözte a magazin munkatársait. „Kiváló havon, remek tapadás száraz és nedves utakon is, és rendkívül alacsony gördülési ellenállás” volt a teszt végeredménye, a havon elért 2618 N (Newton) pontszámú tapadással pedig „majdnem olyan jól teljesít, mint egy igazi téli abroncs”.

A gumi teszt eredményeivel kapcsolatban Dr. Seshu Bhagavathula, az Apollo Tyres Ltd. technológiai igazgatója elmondta: „A független gumi teszt eredményei tanúbizonyságot tettek mindarról a rengeteg kutatómunkáról és több százezer próbakilométerről, amelyet a vállalat belefektetett a gumi abroncs kifejlesztésébe. Az ilyen eredmények gondoskodnak arról, hogy a Vredestein Quatrac 5 gumi legyen az új viszonyítási alap a négy-évszakos gumiabroncsok szegmensében.”

A Vredestein 20 évvel ezelőtt kezdte a négy-évszakos gumi abroncsok gyártását. A 2014-es évben a Vredestein Quatrac 5 ötödik generációja jelent meg. A gumiabroncs nemcsak a vállalat négy-évszakos abroncsok terén szerzett több mint húsz éves tapasztalatából profitál, hanem azokból a technológiákból is, amelyeket az Apollo Vredestein az aktuális generációs nyári és téli abroncsokhoz használ fel. A Vredestein Quatrac 5 sebességindexe Y, így alkalmas akár 300 km/h-val (186 mph) való közlekedésre is – ami egyedülállónak számít a szegmensben. A Vredestein Quatrac 5 választ jelent a piac egyre növekvő igényeire a négy-évszakos gumi abroncsokat illetően, így a vállalat egy külön weboldalt is készített a célra: www.quatrac.vredestein.com.

Zöld jelzés, három hegycsúcs és hópehely
A Vredestein Quatrac 5-öt aszimmetrikus kialakítású futófelület jellemzi. A külső rész kiváló kezelhetőséget, kimagasló kormányzási pontosságot és elegendő oldalirányú tapadást biztosít száraz és nedves utakon is. A belső oldal pedig, amely kifinomult lamellatechnológiával készült, kitűnő tapadást biztosít a hideg vagy havas felületeken. Az alacsony gördülési ellenállásnak köszönhetően csökken az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás is.

A Vredestein Quatrac 5 jól teljesít az EU-s gumiabroncs-jelölés mindhárom szempontja szerint, így kiérdemelte a „zöld” abroncs titulust. Továbbá a „három hegycsúcs és hópehely” szimbólummal és a szabványos M&S kóddal is rendelkezik. Ez tehát azt jelenti, hogy a 13-19 hüvelykes méretekben elérhető Vredestein Quatrac 5 megfelel a téli gumiabroncsokat kötelezővé tevő országokban érvényben lévő irányelveknek.

Ezt olvasta már?

Continental és a DeepDrive

File GáborA gumiabroncsok szóvivőjeinfo(kukac)gumipiacmagazin.hu https://www.continental.com/en/press/press-releases/20231005-deepdrive/ A gumiabroncs teszteket itt találod >>> Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 + 4 =