Interjú Benjamin Willottal

Rate this post

Interjú Benjamin Willottal, a Goodyear EMEA-régiós haszongépjármű-abroncsok részlegének marketing igazgatójával

Mi a definíciója a téli tehergépkocsi-abroncsnak?
Számos ország nemzeti joggyakorlatában az M+S jelölést arra használják, hogy az adott tehergépkocsi-abroncsot téli abroncsnak minősítsék. Az ilyen jelöléssel ellátott tehergépkocsi-abroncs „egy olyan gumiabroncs, amelynél a futófelület mintázatát, a futófelület anyagának összetételét vagy a futófelület szerkezetét elsődlegesen arra tervezték, hogy téli viszonyok között (hóban) a jármű mozgásának elindítására vagy fenntartására való képessége tekintetében jobb teljesítményt nyújtson, mint a normál gumiabroncs”. Ez azt jelenti, hogy az ilyen abroncs a normál abroncshoz képest bizonyos mértékben jobb teljesítményt nyújt havas úton.

Az EU által 2012-ben bevezetett ThreePeak Mountain Snowflake = Három hegycsúcs és hópehely (3PMSF) szimbólum alapján a vizsgált abroncsot szabványosított tesztelésnek kell alávetni, és az abroncsnak egy referencia abroncshoz viszonyítva meghatározott tapadási szintet kell biztosítania tömör hórétegen.

Mi a különbség az M+S és a 3PMSF jelöléssel ellátott abroncsok között?
Az M+S, M.S vagy M&S jelölés jelentése Mud and Snow, azaz sár és hó. Éveken át ezt a jelölést használták a téli abroncsok megkülönböztetéséhez. Az M+S nem kapcsolódik szabványosított vizsgálathoz. Az Európai Unió 2012 novemberében a hó és a tél hivatalos jelzéséhez egy új jelölést, a 3PMSF feliratot vezette be. Az új jelölést csak azok a tehergépkocsi-abroncsok kaphatják meg, amelyek az Egyesült Nemzetek Európai Gazdasági Bizottsága (UNECE) 117. számú előírásában és a 661/2009/EK tanácsi rendeletben hivatkozott követelmények szerinti, szigorú ISO vizsgálat teljesítménybeli előírásainak megfelelnek. A tesztelési módszer alkalmazása során összevetik, hogy tömör hóréteggel borított úton egy referencia abroncshoz viszonyítva a vizsgált abroncs milyen tapadási mutatókkal rendelkezik. Ahhoz, hogy az abroncs a vizsgálat követelményeinek megfeleljen, tíz alkalomból hat esetben legalább 25%-kal jobb teljesítményt kell nyújtania a referencia abroncshoz képest.

A 3PMSF szimbólummal rendelkező tehergépkocsi-abroncsok rendszerint jobb választásnak bizonyulnak a különböző állapotú téli utakon, mint a csupán M+S jelöléssel ellátott abroncsok.

Milyen téli abroncsokat érdemes felszerelni a járművekre?
Jogi szempontból ez a helyi joggyakorlattól függ, ugyanakkor az is fontos, hogy a tehergépkocsi folyamatosan üzemeltethető legyen a téli időszakban. Olyan flották esetében, amelyekben a járműveket átlagos téli útviszonyok között, enyhébb hőmérsékleten és kevésbé havas utakon üzemeltetik, legalább M+S jelölésű abroncsokat kell használni a hajtott tengelyen. Ennél jobbnak bizonyulnak az oldalfalukon 3PMSF és M+S jelöléssel egyaránt ellátott, négyévszakos abroncsok, például a Goodyear KMAX és FUELMAX húzó abroncsok. Szélsőséges téli útviszonyok között üzemeltetett teherautók esetében ajánlott speciális, tehergépkocsikhoz kifejlesztett téli abroncsokat, például a Goodyear ULTRA GRIP MAX termékválasztékából származó abroncsokat felszerelni, amelyek magas szintű téli teljesítményt tudnak nyújtani.

A GoodyearDunlop tehergépkocsi-abroncsai közül melyek rendelkeznek 3PMSF jelöléssel?
Az új Goodyear ULTRA GRIP MAX termékcsalád kifejezetten téli útviszonyokhoz igazítva, tehergépkocsik számára lett kifejlesztve. A kormányzott, a húzó és a pótkocsi-abroncsokon megtalálható egyaránt az M+S és a 3PSMF jelölés. Havas és téli utakon ezek az abroncsok tekinthetők a kategóriájukban a legjobbaknak. Nem csupán az elődjeiket múlják felül teljesítmény tekintetében, de az ULTRA GRIP MAX D húzó abroncs még akkor is megfelel a 3MPSF jelölésre vonatkozó követelményeknek, amikor az abroncs már 50%-ban elkopott.

Helyi és távolsági autóbuszokhoz a Goodyear három különböző abroncsot fejlesztett ki, melyek mindegyike rendelkezik a fentiekben említett mindkét jelöléssel. Név szerint ide tartozik az ULTRA GRIP WTS City kormányzott abroncs, a városi buszokra felszerelhető ULTRA GRIP WTD City húzó abroncs, valamint az ULTRA GRIP Coach téli abroncs, amelyet kifejezetten a modern távolsági autóbuszokhoz fejlesztettek ki. Azt se felejtsük el, hogy a Dunlop és a Fulda is rendelkezik saját, speciális téli tehergépkocsi-abroncs termékválasztékkal.

Meg kell említeni még a KMAX és a FUELMAX húzó abroncsokat is, amelyek nem csupán az M+S, hanem a 3PMSF jelölést is viselik. A KMAX és a FUELMAX négyévszakos abroncsokkal minden esetben felkészülten lehet várni a hirtelen bekövetkező havazást. Fontosnak tartom még kiemelni, hogy jelenleg a legtöbb Goodyear, Dunlop, Fulda és Sava tehergépkocsi abroncsunk M+S jelöléssel rendelkezik, függetlenül attól, hogy ezek kormányzott, húzó vagy pótkocsi abroncsok-e. Ez azt jelenti, hogy az említett abroncsok Európa minden országában teljesítik a tehergépkocsik téli abroncsaira vonatkozó minimális jogszabályi követelményeket.

Ezt olvasta már?

A Continental által partnerekkel közösen kifejlesztett összetett folyamat során az elhasználódott gumiabroncsokból származó gumit újrahasznosítják és úgy dolgozzák fel, hogy az új gumikeverékek komponenseként újra felhasználható legyen.

Újrahasznosított gumi

Újrahasznosított gumi, rizshéj és műanyag palackok: fenntartható anyagok a gumiabroncsgyártásban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük