Tovább nőtt a magyar gumiabroncspiac

Rate this post

Az idei év első 9 hónapjában tovább nőtt a hazai személygépjármű-gumiabroncs piac, a gyártók 5,2%-kal több abroncsot adtak el 2015 azonos időszakához képest.

rabai_danel_continental_gumi

„Tekintettel arra, hogy a személy- és kishaszongépjármű-abroncsok piacán a 2016-os nyári szezon kezdete a tavalyi évhez képest jelentős, 2-3 hetes csúszással indult, a több mint 5%-os bővülés jó eredmény”

– összegezte Rábai Dániel, a Continental Hungaria Kft. ügyvezető igazgatója.

A téli abroncsszezon a tavalyinál hűvösebb októbernek köszönhetően korábban indult, mint a tavalyi évben, a piaci információk szerint október 10-e óta teljes kapacitással dolgoznak a gumiszervizekben a téli átszereléseken.

„Ha több éves távlatban nézzük, a válság előtti (2008-as) szintet több mint 170.000 darabbal meghaladta az idei év első háromnegyedének forgalma”

– fűzte hozzá Rábai Dániel.

Nagyobb kerekeken bővült a nyáriabroncs-piac

A nyári abroncsok forgalma 7,6%-kal nőtt, keréktárcsa-átmérő szerinti bontásban nézve, a 14 colos méretek enyhe csökkenése mellett minden méret darabszáma növekedett az előző év azonos időszakához képest (különösen a 17”-18”). Prémium abroncsokból több fogyott 13” és 17”-22” közötti méretekben. A középkategóriás autógumikból 13-15, valamint 17-18 colos méretválasztékban kelt el több hazánkban. Az olcsóbb abroncsokból a 15-18 colos méretskálán vásárolták többet.

Az utolsó negyedév sem töri meg a trendet

„A piaci hírek ismeretében várakozásaink szerint a pozitív trend nem törik meg. 2015-höz képest 5-6%-os bővüléssel zár majd az abroncspiac az év végén”, véli Rábai Dániel. „A kereskedők enyhén növekvő értékesítésről számoltak be. Nyáriabroncs-készleteik jellemzően az ilyenkor szokásos szint környékére csökkentek. Az okok arra vezethetőek vissza, hogy a reálbérek növekedése, az újra növekvő gépjármű-import és a csökkenő benzinárak hatására növekvő üzemanyag-fogyasztás egyértelműen pozitív vásárlói környezetet teremt a gumiabroncs végfelhasználói piacon”

– mutatott rá a Continental Hungaria Kft. ügyvezetője.


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − 3 =