Hankook SmartControl TW01: az új téli gumiabroncs pótkocsikhoz

Rate this post

Hankook vállalat bemutatja új SmartControl TW01 speciális téli gumiabroncsát tehergépjármű pótkocsikhoz.

A Hankook vállalat bemutatja új SmartControl TW01 speciális téli gumiabroncsát tehergépjármű pótkocsikhoz. A terméksorozatban a kormányzott és hajtott tengelyekhez forgalmazott abroncsok mellett a Hankook most egy teljes körű téli megoldást kínál az ügyfelek számára. A SmartControl TW01 385/65R22.5 méretben kapható, de hamarosan több méretben is elérhető lesz.

A SmartControl TW01 a Hankook SmartControl téli abroncs sorozatát egészíti ki, melyből a SmartControl AW02 a kormányzott kerekekhez, míg a SmartControl DW07 a hajtott tengelyhez készül. Ahogy a korábbi gumiabroncsok, az új SmartControl TW01 is viseli az M+S jelölést és a három hegycsúcs hópehellyel (Three Peak Mountain Snowflake /3PMSF) szimbólumot. Ez azt jelzi, hogy különösen jól megfelel a legszélsőségesebb téli útviszonyok közötti vezetéshez.

Az új téli gumiabroncson az öt bordás futófelület három belső bordáját Multi-3D lamellákkal alakították ki, amelyek kiváló fékteljesítményt biztosítanak nedves, havas és jeges útfelületeken. A lamellák a futófelületi mintaelemeknek nagyfokú stabilitást is biztosítanak, aminek köszönhetően egyenletes a futófelület kopása, ezáltal pedig megnő a futásteljesítmény és javul az üzemanyag-hatékonyság. A négy fő futófelületi mintaárok a cikk-cakkos mintázattal kiváló oldalirányú stabilitást biztosít, valamint optimális vízkiszorítást tesz lehetővé, ami csökkenti a vízensiklás kockázatát nedves vagy latyakos úton. A SmartControl TW01 masszív, lamella nélküli vállrészi mintaelemei mindkét külső futófelületi bordánál stabilitást és kiváló tapadást biztosítanak nedves és száraz útviszonyok között egyaránt, illetve nagy futásteljesítményt tesznek lehetővé.

A SmartControl TW01 gumikeverékeit speciálisan téli útviszonyokra fejlesztették ki. A hideggel szemben különösen ellenálló (alacsony üvegesedési hőmérsékletű) szintetikus gumianyag lehetővé teszi, hogy a futófelületi keverék ne keményedjen meg rendkívül alacsony külső hőmérséklet esetén sem, így állandóan jó téli jellemzőket biztosít. A speciális futófelületi keverék kedvező hatással van a futásteljesítményre és a gördülési ellenállásra is.

A Smart Control terméksorozat speciális szerkezeti kialakításának köszönhetően az övpánt mozgása minimálisra csökken, ennek köszönhetően általában alacsonyabb az abroncs futás közbeni hőmérséklete, ami javítja az üzemanyag-hatékonyságot. Emellett a Hankook SCCT (Stiffness Control Contour Theory / merevségszabályozó kontúr elmélet) technológia optimális kontúrt garantál a jó kezelhetőség érdekében, a fejlett peremmaghuzalos technológia pedig kiváló újrafutózhatóságot tesz lehetővé. A Hankook új SmartControl TW01 téli gumiabroncsa a tehergépkocsi pótkocsikhoz jelenleg 385/65R22,5 méretben kapható. A SmartControl sorozat bővítése, beleértve az új méreteket a kormányzott és hajtott tengelyekhez, a jövő évben várható.

Ezt olvasta már?

A Continental által partnerekkel közösen kifejlesztett összetett folyamat során az elhasználódott gumiabroncsokból származó gumit újrahasznosítják és úgy dolgozzák fel, hogy az új gumikeverékek komponenseként újra felhasználható legyen.

Újrahasznosított gumi

Újrahasznosított gumi, rizshéj és műanyag palackok: fenntartható anyagok a gumiabroncsgyártásban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük