Az Arconic új felületkezelési eljárással jelentkezett -Dura-Bright®/Dura-Flange®

Rate this post

Az Arconic új felületkezelési eljárással jelentkezett az Alcoa® kerekek európai piacán:
A Dura-Bright ®/Dura-Flange® felületkezelés a kerékperem jobb védelmét biztosítja és a kerekek élettartamát a duplájára növeli

Az Arconic (NYSE: ARNC) bejelentette, hogy az Alcoa® kerekek termékválasztékát kibővítette a kombinált Dura-Bright®/Dura-Flange® felületkezeléssel rendelkező kovácsolt keréktárcsákkal.

Az új felületkezelés az alacsony karbantartási igény előnyét megtartva nagyobb védelmet nyújt a kerékperem kopása ellen, megduplázva a kerék élettartamát. A flottaügyfeleknél végzett átfogó tesztek azt mutatták ki, hogy 240 000 km után sem jelentkezett a kerékperem kopása. A felületkezelés több száz mosás után is ragyogó, jó minőségű megjelenést eredményezett, ami csökkenti a karbantartási költségeket.

„Az Arconic két bevált és tesztelt újítást egyesített a Dura-Bright / Dura-Flange felületkezelésben. Az eredmény egy olyan kerék lett, amely fenntartja a prémium, magas fényű megjelenést, miközben a többi Alcoa kerékhez hasonlóan lehetővé teszi a flották számára a hasznos teher növelését, egyben az üzemanyag-és a karbantartási költségek csökkentését. Ez kiváló példája annak, hogy hogyan nyer az Arconic azáltal, hogy segíti a partnereitnyerni „- mondta Katus István, az Arconic Wheel Products Európáért, a Közel-Keletért és Afrikáért felelősalelnöke.

A Dura-Bright® / Dura-Flange® kezeléssel ellátott Alcoa kerekek ideális megoldást jelentenek a nem kizárólag közúton szállító flották, a városi busz flották és azok üzemeltetői számára: ezeknél a járműveknél a fokozott igénybevétel és a teher gyakori elmozdulása megnöveli a kerékperem kopását és elhasználódását, amely mellett az alacsony karbantartási jellemzők még nagyobb előnyt jelentenek. Az új Dura-Bright®/Dura-Flange® Alcoa kerekek a forgalmazóknál beszerezhetők.

Az Alcoa keréktárcsákat egyetlen tömör alumíniumtömbből kovácsolják, így 47%-kal könnyebbek és ötször erősebbek, mint az acél kerekek, növelve ezáltal a hasznos terhelhetőséget és az üzemanyag felhasználásának hatékonyságát.

A Dura-Bright®
Ellentétben azokkal a konkurens termékeknél alkalmazott felületi bevonatokkal, amelyeknél gyorsan jelentkezhetnek repedések, lepattogzás, korrózió és fakulás. A Dura-Bright® kezelés nem bevonat, hanem egy olyan felületkezelés, amely behatol az alumíniumba és a kerék anyagának szerves részévé válik. A rendszeres tisztítás a leggyakrabban használt tisztítószerekkel, vagy csak szappannal és vízzel, akár több száz mosás és több ezer kilométer után is megőrzi a kerekek ragyogását, csökkentve a karbantartási költségeket.

A Dura-Flange®-ről
A Dura-Flange® kezelés védőpajzsot biztosít a kerékperem kopásának további csökkentése érdekében. A Dura-Flange®keréktárcsák a legalkalmasabbak a nehéz és a súlypont-áthelyezésre hajlamos rakományok szállítására, ahola gumiabroncs pereme gyakran nekidörzsölődik a keréktrácsa peremének. Az azonos körülmények között használt kezeletlen alumínium kerekekhez képest ez a felületkezelés extra védelmet biztosít, megduplázva a kerekek élettartamát.

Ezt olvasta már?

A Continental által partnerekkel közösen kifejlesztett összetett folyamat során az elhasználódott gumiabroncsokból származó gumit újrahasznosítják és úgy dolgozzák fel, hogy az új gumikeverékek komponenseként újra felhasználható legyen.

Újrahasznosított gumi

Újrahasznosított gumi, rizshéj és műanyag palackok: fenntartható anyagok a gumiabroncsgyártásban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük