Nemzetközi Premio Partner találkozó

Rate this post

2018 június 6-8. között Lengyelország déli részén került megrendezésre a Nemzetközi Premio Találkozó, ahol Lengyel, Cseh, Szlovák és Magyar Partnerek kaphattak átfogó képet a hálózat jelenéről és jövőjéről. Ez volt az első alkalom a hálózat történetében, hogy négy Kelet-Európai ország szervizeinek képviselői egy helyen találkozhattak.

A rendezvényen közel 200 szerviz Partner, több mint 400 résztvevővel képviseltette magát. A találkozó során a hálózat jövőjét érintő előadások mellett lehetőség nyílott Partnereink számára a tapasztalatok egymással való megosztására, közösen elért sikereink megünneplésére. A Premio hálózat átfogó, a szervizek teljes egészére kiterjedő támogató munkája is bemutatásra került, amelynek keretein belül a résztvevők betekintést nyerhettek a marketing tevékenység, beszállító partnerekkel való együttműködés, IT megoldások, személy és teher flották valamint üzleti konzultáció részleteibe is. Az előadások során bemutatott eszközök és intézkedések mind a Premio válaszai a jövő autóipari trendjeinek kihívásaira.

További képek a rendezvényről >>>

A konferencia egyik kulcspontja az esti gála volt, amelynek keretén belül díjazásra kerültek azok a Partnerek, akik a legnagyobb mértékben tettek hozzá a Premio hálózat fejlődéséhez az egyes országokban.

A 3 napos találkozó bővelkedett oktatásokban és előadásokban, amelyek során a résztvevők megismerkedhettek a Goodyear csoport új termékeivel, valamint közvetlen üzleti kapcsolatba kerülhettek a Premio hálózat alkatrész, eszköz és műhely felszerelést biztosító meghívott beszállítóival is. A rendezvény során számos információ és tapasztalat cserére volt Partnereinknek lehetősége, amely kapcsolatok gyümölcsöző jövőbeli eredményekhez vezethetnek.

További képek a rendezvényről >>>

A Premio hálózat egy teljes Európára kiterjedő hálózat része amely 1972-ben kezdte meg működését, miután a Goodyear felvásárolta a németországi Kempten csoportot. A Premio abroncs és gyorsszerviz márkanév 1996-ban Németországból indult hódító útjára, ahol a Premio Reifen-Service név alatt hamar elismert szereplője lett a Német piacnak. Azóta Magyar, Lengyel, Cseh, Szlovák, Bolgár és Román autósok százezrei élvezhették a tagok által nyújtott kiemelkedő minőségű szolgáltatások különböző formáit. A minőségre fektetett kompromisszumok nélküli hangsúlynak köszönhetően a hálózat folyamatosan tudta megerősíteni a piaci pozícióját és mára az Európai Únió egyik legnagyobb szerviz hálózatává nőtte ki magát.Magyarországon folyamatos bővülés mellett jelenleg 34 Premio partnernél vehetik igénybe a sofőrök szolgáltatásainkat. A Premio magyarországi partnereiről és tevékenységéről bővebb információ a www.premio.hu oldalon található. További képek a rendezvényről >>>

Miért éppen bennünk bízzon a többiek helyett?

Premio Abroncs és Autószerviz Hálózat 1996-ban jelent meg az európai piacon olyan csoportként, mely a szervizállomásain keresztül nyújtott szolgáltatásokra szakosodott. A szolgáltató csoport modern szervizállomásain a Premio személyre szóló megoldásokat és tanácsokat nyújt az autóvezetőknek abroncsokfelnik és autószerviz szolgáltatások tekintetében, valamint teljes körű szolgáltatásokat a motorok terén. A Premio Abroncs és Autószerviz mindig arra törekszik, hogy ügyfelei 100%-ig elégedettek legyenek. Minden Premio szervizállomásnak rendelkeznie kell modern létesítményekkel, munkacsapatainak műszakilag képzettnek kell lenniük, és csakis a legjobb minőségű termékeket és az ügyfél számára barátságos megoldásokat kínálhatnak. A Premio csak akkor garantálhatja az egyöntetűen jó minőségű szolgáltatásokat ügyfeleinek, ha ezeknek a követelményeknek megfelel – függetlenül attól, hogy Ön melyik szervizállomást látogatja.

Premio Abroncs és Autószerviz csoportot, mint koncepciót a GD Handelssysteme GmbH & CO.KG GDHS dolgozta ki azzal a céllal, hogy eleget tegyen a minden autóvezető részéről egyre növekvő követelményeknek, akik kiváló színvonalú szolgáltatásokat várnak el. Miután 1995-ben sikeresen indították útnak az első német kedvezményes abroncshálózatot Quick Abroncsdiszkont márkanéven, a GDHS a Premio márkanévvel megerősítette pozícióját, mint a legsikeresebb német minta az abroncsok kiskereskedelmi üzletágában. Ma a GDHS már több mint 30 éves nyomon követhető tapasztalattal rendelkezik ebben az üzletágban.

A GDHS a Goodyear GmbH & CO. KG. egyik teljes tulajdonú leányvállalata. A Goodyear globális abroncsgyártó cégként több mint 100 éves fennállása után büszke lehet a cég ebben az üzletágban elért sikereire. 350 Grand Prix győzelemmel a háta mögött a Forma-1 versenypályákon, a Goodyear 84 gyártóüzemmel rendelkezik 26 országban szerte a világban, mintegy 100.000 alkalmazottal, kirendeltségekkel 42 országban és fejlesztő központokkal az Egyesült Államokban, Japánban és Luxemburgban.

Premio-hoz hasonló, az ügyfelekre összpontosító kiskereskedelmi hálózatok alapját a Goodyear már 1956-ban lefektette, amikor létrehozta első üzlethálózatát az Amerikai Egyesült Államokban.

Legyen az Ön szervize is Csapatunk tagja!

További információért keressen minket:

Pál Miklós 
Tel.: +36 70 371 2302
E-mail: miklos_pal@goodyear.com

Sipőcz Győző
Tel.: +36 70 376 3964
E-mail: gyozo_sipocz@goodyear.com

Ezt olvasta már?

A Continental által partnerekkel közösen kifejlesztett összetett folyamat során az elhasználódott gumiabroncsokból származó gumit újrahasznosítják és úgy dolgozzák fel, hogy az új gumikeverékek komponenseként újra felhasználható legyen.

Újrahasznosított gumi

Újrahasznosított gumi, rizshéj és műanyag palackok: fenntartható anyagok a gumiabroncsgyártásban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük