A LIQUI MOLY továbbfejleszti a Cera Tec és a Motor Protect összetételét

Rate this post

Nemcsak új termékek fejlesztésén dolgozik a LIQUI MOLY, hanem a már meglévő termékei továbbfejlesztésén is. A két legfontosabb kopás ellen védő adalékanyag, a Cera Tec és a Motor Protect továbbfejlesztésére került sor. „A két adalékanyag formuláját újra javítani tudtuk”, mondta David Kaiser, a LIQUI MOLY kutatási és fejlesztési vezetője.

„Bár a Cera Tec és a Motor Protect már korábban is a leghatékonyabb kopás ellen védő anyagok közé tartozott”, mondja David Kaiser, „a jobb azonban a jó ellensége.” Az új formulával a két adalékanyag még hatékonyabb lett.

Mind a Cera Tec, mind a Motor Protect high-tech adalékanyag. A Motor Protect úgynevezett Friction Modifier anyagot tartalmaz, amely vegyileg védi a motort a kopás ellen. Hatóanyagai lerakódnak a fém felületekre, kisimítják a felület struktúráját, és ott egy reaktív réteget képeznek, amely csökkenti a fémek közvetlen egymás közötti érintkezését. A Cera Tec ráadásul kettős védelmet biztosít. Szintén tartalmaz vegyi védőanyagot, ezen kívül azonban fizikai védelmet is biztosít: rendkívül apró kerámiarészecskék szilárd kenőanyagként működnek. A fém rendkívül jól csúszik rajtuk. A kerámiarészecskék annyira aprók, hogy gond nélkül áthaladnak az olajszűrőn és minden olajfuraton. A Cera Tec a maximális kopás elleni védelmet nyújtja, a Motor Protect választható kenőanyag, ha nem szeretnénk szilárd kenőanyagot tenni a motorolajba.

A Cera Tec és a Motor Protect csökkenti a súrlódást a motorban, és ennek köszönhetően kisebb lesz a kopás mértéke. Ez megnöveli a motor élettartamát, és hozzájárul az üzemanyag-fogyasztás csökkentéséhez is. A Cera Tec már a régi receptúra szerint is kétszer olyan jól védte a motort, mint a Cera Tec nélküli motorolaj, állapította meg a Németországban működő bevizsgáló labor, a Labor von Automobile Prüftechnik Landau.

Magyarországi LIQUI MOLY Partner:

Horváth-Autodoktor Kft.

8611 Siófok-Kiliti, Papfődi u.1
Horvàth Róbert
Tel.: 0036-84-519212
Fax: 0036084-519211

email: horvath.robert@auto-doktor.hu
www.auto-doktor.hu
www.liqui-moly.hu
www.meguin.hu
www.black-diamond.hu

A LIQUI MOLY-ról

Több, mint 4000 termékével világszerte egyedülálló autókémiai választékot kínál: motorolajokat és adalékokat, zsírokat és pasztákat, spray-ket és autóápolókat, ragasztó- és tömítőanyagokat. Az 1957-ben alapított LIQUI MOLY minden fejlesztési és gyártási tevékenysége Németországban zajlik. Itt veretlen piacvezető az adalékok területén, és többször választották meg a legjobb olajmárkává. Az cég termékeit több, mint 120 országban forgalmazza, és 2017-ben 532 millió eurós árbevételt realizált.

Ezt olvasta már?

A Continental által partnerekkel közösen kifejlesztett összetett folyamat során az elhasználódott gumiabroncsokból származó gumit újrahasznosítják és úgy dolgozzák fel, hogy az új gumikeverékek komponenseként újra felhasználható legyen.

Újrahasznosított gumi

Újrahasznosított gumi, rizshéj és műanyag palackok: fenntartható anyagok a gumiabroncsgyártásban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük