A Gran Turismónak hivatalos abroncstechnológiai partnere lett a Michelin.

Rate this post

A videojátékpiac jelenleg legvalósághűbb versenyszimulátor-játékának, a Gran Turismónak „hivatalos abroncstechnológiai partnere” lett a Michelin.

A több évre szóló együttműködési megállapodás keretében a Michelin egyúttal a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által is elismert Gran Turismo Championships versenysorozat „hivatalos abroncsbeszállítójává” vált.

Az együttműködés keretében 2019 októberétől az ingyenesen letölthető frissítések után egyre inkább láthatóvá válik a Michelin márka a Gran Turismo Sportjátékban. A letölthető Michelin-modulok:

  • A Gran Turismo Sport „Brand Central” elnevezésű virtuális múzeumában megjelenő Michelin szekció, amelyben a játékosok megismerkedhetnek a Michelin versenysportban és technológiai innovációban játszott szerepével.
  • A Gran Turismo Sport„tuning”funkciójában megjelennek a Michelin abroncsok: a virtuális versenyzők a gumiválasztás stratégiáját gyakorolhatják, lágy, közepesen kemény és kemény abroncsot választhatnak a járműveikre.
  • Az autóversenyzés legjelentősebb eseményeit és helyszíneit felidéző grafikai elemek, reklámtáblák és márkajelzések jelennek meg a versenypályákon.

A Michelin fivérek meg akarták győzni a kétkedőket a levegővel fújt gumiabroncs előnyeiről. Ezért 1895-ben speciálisan versenyzésre épített járművükkel elindultak a Párizs-Bordeaux-Párizs autóversenyen. A Michelin az első legendás verseny óta jelen van az autóversenyzés világában. Innovatív és nagy teljesítményű termékeikkel sikerrel segítették a versenyzőket a leghíresebb és legnehezebb megpróbáltatásokon. A Le Mans-i 24 órás körversenyen huszonkét egymást követő évben léphetett Michelin abronccsal versenyző győztes a dobogó legmagasabb fokára. A FIA ralibajnokságain pedig több mint 330 alkalommal bizonyult verhetetlennek.

A FIA állóképességi, endurance versenyei, a raliversenyek, az elektromos Forma 1 és az International Motor Sports Association versenysorozatai élő kísérleti laborként szolgálnak a Michelin fejlesztő szakemberei számára. Az abroncs viselkedéséről összegyűjtött adatokat alapos elemzésnek vetik alá. Az eredmények alapján fejlesztik tovább az abroncsmodelleket és szimulátorokat: az abroncsgyártás technológiai csúcsaihoz a versenyzésen keresztül vezet az út. A versenytechnológia műszaki megoldásai idővel a szériagyártású, mindennapos autózáshoz kínált abroncsokban is megjelennek – így a Gran Turismo játékban használt abroncsokéi is.

Az első ilyen jellegű szakmai együttműködési megállapodás értelmében a Michelin megosztja ismereteit a Sony fejlesztőivel. A Gran Turismo játékosai pedig még közelebb kerülhetnek a valós versenyélményhez. Átélhetik a gumiszerelő műhely izgalmait is, hiszen a jól megválasztott abroncs nagyban befolyásolja a sikert.

A PlayStation választása a francia abroncsgyártóra esett: a videojátékpiac jelenleg legvalósághűbb versenyszimulátor-játékának, a Gran Turismónak „hivatalos abroncstechnológiai partnere”lett a Michelin

„Ez a közös munka olyan, mint a tökéletes házasság. A legjobb teljesítményt nyújtó versenyszimulátor videojáték szövetségre lép a versenyabroncsok csúcstermékeit kínáló abroncsgyártóval – mondja Scott Clark, aki a Michelin amerikai ügyvezető alelnökeként az ipari, motorsport és felhasználó élmény tevékenységekért felel.

A Michelin ugyanakkor az abroncsok teljesítményszimulációja területén is vezető szerepet visz az ágazatban – tette hozzá Scott Clark. Már a járműtervezés folyamatában bekapcsolódunk a munkába. Olyan modellekre fejlesztünk virtuális abroncsokat, amelyeket még le sem gyártottak a konstruktőrök – így könnyebb lesz a későbbiekben a szükséges változtatásokat elvégezni az elkészült járművek abroncsain. A szimuláció technológiájához hozzáadjuk az autóversenyeken összegyűjtött adatokat. A Sony pedig mindebből egy még élethűbb videojátékot fejleszt – az abroncsválasztás ugyanis nagyon fontos stratégiai kérdés a versenyzésben. Hosszú távon ezáltal a szélesebb közönségszámára is világossá válik, mennyire meghatározó szerepe van a Michelinnek az autó teljesítményében.”

„A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által is elismert Gran Turismo Championships versenysorozat a Gran Turismo 25 éves autószimulátoros tapasztalatain és a játékot övező egyedülálló autós kultúrán alapszik. A versenysport iránt elkötelezett, megbízható műszaki-fejlesztői tapasztalattal rendelkező, az ágazatban vezető pozíciót betöltő beszállítónk és abroncsszakértőnk. A MICHELIN érkezése most lehetővé teszi számunkra, hogy még életszerűbbé, még valóságosabbá váljon a játék. Valamint egyre kisebb legyen a különbség a vituális és a valódi versenyzés között. Együttműködésünk ezen kívül felhívja a figyelmet magára a versenyre. És talán az autósport jövőjében is egyre nagyobb szerepet kaphat” – nyilatkozta a játékot fejlesztő Polyphony Digital Inc. vezérigazgatója, Kazunori Yamauchi.

Ezt olvasta már?

A Continental által partnerekkel közösen kifejlesztett összetett folyamat során az elhasználódott gumiabroncsokból származó gumit újrahasznosítják és úgy dolgozzák fel, hogy az új gumikeverékek komponenseként újra felhasználható legyen.

Újrahasznosított gumi

Újrahasznosított gumi, rizshéj és műanyag palackok: fenntartható anyagok a gumiabroncsgyártásban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük