MICHELIN Agilis 3 – Magyarországon is kapható

Rate this post

Már Magyarországon is kapható a Michelin legújabb, kishaszon-gépjárművekre készült gumiabroncsa, a MICHELIN Agilis 3

A MICHELIN Agilis CrossClimate bemutatkozása után itt a legújabb fejlesztésű kishaszon-gépjármű abroncs, a MICHELIN Agilis 3. Az új termék a Michelinre jellemzően magas élettartam és meggyőző strapabírás mellett magas szintű biztonsági teljesítményt nyújt nedves útfelületen, és kiváló üzemanyag hatékonysággal dolgozik ̶ vagyis üzemanyag takarékos, így használata alacsonyabb CO2-kibocsátással jár*.

*”B” minősítés gördülési ellenállás energiahatékonysági teljesítmény kategóriában

A Michelin vállalati stratégiája szerint a fenntartható teljesítmény elérésére törekszik

A személyautótól a teherautóig minden egyes termékét ebben a szellemben fejleszti. Kutatásaival, innovatív módszereivel azon dolgozik, hogy a gyártási alapanyagokat és erőforrásokat hatékonyabban használhassa fel, oly módon, hogy a létrejött termék élettartama végéig egyenletesen magas szintű teljesítményt nyújthasson. A termék legyártásához és használatához kapcsolódó környezetterhelés ezáltal kisebb lesz, az abroncs pedig hosszabb ideig használható. Ami nagyon fontos szempont a városi szállítmányozás területén dolgozó vállalkozások, de a szolgáltatók és a nagyvállalatok számára is; mindenki azt szeretné, ha alacsonyabb üzemeltetési költségekkel, biztonságban és kisebb környezeti hatással végezhetné a munkáját. A Michelin ezért az egész szektor számára olyan abroncsokat kínál, amelyek az elsőtől az utolsó kilométerig** biztonságosak, és meggyőző teljesítményt nyújtanak:

**Az utolsó kilométerig = a futó teljes elkopásáig (kopásjelzőig, azaz 1,6 mm profilmélységig). Országonként eltérő szabályozás lehet érvényben!

A gördülési ellenállás leküzdése miatt az abroncs a jármű üzemanyag-fogyasztásának legalább 20%-áért felelős***.

Az új MICHELIN Agilis 3 abroncs átlagosan egy kilogrammal könnyebb, mint az előző generációs termék, vagyis előállításához kevesebb természetes erőforrásra volt szükség, a termékélettartam végén pedig kisebb mennyiségű hulladékot kell újrahasznosítani.

***Belső számítások eredménye alapján; Ladoux (Technológiai Központ, Clermont-Ferrand – Franciaország): mérnöki állásfoglalás tanulmány, 2016. szeptember 27. “Alapanyagszükséglet, üzemanyagfogyasztás és CO2 kibocsátás és a személyabroncsok idő előtti cseréje”.

Belső tesztek eredménye alapján az új abronccsal 20 000 km-enként átlagosan 100 kg-mal kevesebb CO2 jut a légkörbe****

Ez megfelel kb. három fa CO2 megkötő képességének****, illetve 0,2l/100km, azaz mintegy 100 euró üzemanyag takarítható meg.

****Belső tanulmány eredményei alapján: „Annalese Cecilé de Vie” ACV – termék életciklus elemzés, 2019 szeptemberében a Michelin Technológiai Központban elvégzett tanulmány alapján; 235/65 R16 115/113R m

A használattal, az abroncs kopásával egyes teljesítmény jellemzőkben javulás tapasztalható, ilyen a száraz útfelületen kifejtett fékhatás vagy a fogyasztás.

A nedves útfelületen kifejtett fékhatás azonban csökken a kopással. Az innovatív fejlesztésnek köszönhetően a MICHELIN Agilis 3 abroncs még kopásjelzőig (1,6 mm profilmélységig) kopott futóval is meggyőző nedves fékhatás teljesítményt nyújt. Az új állapotában ‘A’ nedves tapadási minősítéssel rendelkező MICHELIN Agilis 3 kopott állapotban is meggyőző nedves fékhatás teljesítménnyel rendelkezik, teszteredményei alapján jóval az új abroncsok esetében megállapított biztonságos nedves tapadási teljesítményszintet meghaladóan teljesít. Ezt az eredményt az EverGrip technológiáknak köszönhetően tudja elérni.

Innovatív gumikeverék

Nagyobb mennyiségű szilika és korom az élettartam végéig meggyőző nedves tapadásért

Újragondolt futómintázati geometria

Mély mintázati csatornák: a rugalmas gumiblokkok jobb nedves úttartást biztosítanak

U alakú mintázati csatornák

A függőlegesebb oldalkiképzésű gumiblokkok jobb csatornázottsági arányt biztosítanak 2 mm-es profilmélységű futó esetében, így a vízelvezető képesség egészen a futó teljes elkopásáig (kopásjelzőig, azaz 1,6 mm profilmélységig) meggyőző marad.

A Michelin első alkalommal használt fel tehar-abroncs gyártásban alkalmazott technológiákat kishaszon-gépjármű abroncs termékhez:

  • kopásálló gumikeverék,
  • szabadalmaztatott mintázati kőkivető.

A még nagyobb biztonság érdekében pedig a MICHELIN Agilis CrossClimate abroncsnál már alkalmazott megerősített, ellenállóbb oldalfal is erősíti az új terméket: megvastagított, kopásálló oldalfal a mechanikai behatások ellen.

Az új MICHELIN Agilis 3 abronccsal a vállalat ismételten bizonyítja, hogy elkötelezetten dolgozik a fenntartható teljesítményért, a biztonságosabb, környezetkímélőbb, hatékonyabb és mindenki számára egyaránt elérhető mobilitás fejlesztéséért.

A MICHELIN Agilis 3 abroncsot 2020 áprilisában kezdték el forgalmazni 12 méretben az európai piacokon, majd 2020 június végétől újabb 12 méret lesz kapható, amellyel a piaci kereslet 75%-át el tudják majd látni.

Megtalálsz minket a A Facebookon is!

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.
File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét + 16 =