Legfrissebb hírek

Hátrányos helyzetű gyerekeknek épült Tatabánya legújabb játszótere

Rate this post

Új játszóteret vehettek birtokba a főleg hátrányos helyzetű családok lakta tatabányai Hatos telep legfiatalabb lakói szeptember 15-én.

Új játszóteret vehettek birtokba a főleg hátrányos helyzetű családok lakta tatabányai Hatos telep legfiatalabb lakói szeptember 15-én.
Balról-jobbra: Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya Megyei Jogú Város polgármestere; John Katalin, a körzet önkormányzati képviselője; Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya ügyvezető igazgatója; Lantos Szilárd, az MMSZ Jelenlét program vezetője

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Tatabánya város és a Bridgestone közös, 38.4 millió forintos beruházása rekordidő, mindössze 2 hónap alatt készült el. A „Máltai közösségi ház” melletti, egy hektárnál is nagyobb területen a kisebbeket térhálós mászóka, hinták, játszóvár és homokozó, a nagyobbakat pedig korszerű sportpálya is várja.  A fejlesztésnek köszönhetően jelentősen javulnak a városrészen élők életkörülményei.

A park a legmodernebb szabványok szerint készült

A többségében hátrányos helyzetű családoknak otthont adó tatabányai Hatos telepen eddig hiányzott egy olyan közösségi tér, amely a gyermekeknek biztonságos és önfeledt kikapcsolódást biztosít, egyúttal a fejlődésüket is segíti. Ez ösztönözte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesületet, hogy Tatabánya Megyei jogú Város és a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. támogatásával egy új játszóteret és sportpályát alakítson ki a környék gyermekei számára a Hatos telep „Máltai közösségi ház” melletti területén.

A mindössze 2 hónap alatt elkészült, 38,4 millió forintos fejlesztés eredményeként kicsik és nagyok egyaránt kellemes pillanatokat szerezhetnek a parkban. A fiatalabbakat hinta, mászóka, rugós eszközök és egy izgalmas játszóvár is várja. Az idősebb korosztály számára pedig egy többfunkciós, futball- és kosarazásra is alkalmas sportpálya garantálja az izgalmakat. A park a legmodernebb szabványok szerint készült, így a gyermekek és szüleik a lehető legnagyobb biztonságban tölthetik el szabadidejüket. A Bridgestone-nak és a városnak nem ez az első olyan együttműködése, amely a településen élők életszínvonalának javítását célozta.

„A társadalmi felelősségvállalás a Bridgestone egyik legfontosabb küldetése. Ezért örömmel támogatjuk azokat a projekteket, amelyekaz itt élők mindennapjainak javítását célozzák”– mondta Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya ügyvezető igazgatója. „A tatabányai Hatos telepen élők gyermekek számára eddig nem volt megfelelő helyszín a játékra. Ezzel a játszótérrel ez megváltozik és szívből remélem, hogy sok felejthetetlen pillanatot élnek majd át a helyi fiatalok a most átadott eszközök és sportpálya által.”

„A városvezetés feladata, hogy megfelelő körülményeket biztosítson a peremterületen élő gyermekek számára is. Így az óvoda és a Máltai Szeretetszolgálat közösségi tere szomszédságában nem csak a mozgás lehetőségét teszi lehetővé a sportpálya és a játszótér, hanem az oktatás-nevelés számára is teret biztosít.” – mondta Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya Megyei Jogú Város polgármestere. „A város önerőből ilyen nagyságrendű fejlesztést nem tervezett ezen a területen, így a Bridgestone segítsége nélkül nem lett volna lehetőség az itt élő családok közösségi tereinek kialakítására.”

A Bridgestone a helyiekért

A Bridgestonea társadalmi szerepvállalása keretében már a letelepedésétől szoros, mindenben együttműködő és segítő kapcsolatot ápol a közeli önkormányzatokkal. Számos helyi intézményt segített már anyagi, illetve eszközadományokkal. Az abroncsgyár, tavaly jelentős összeggel támogatta többek között a Tatabányai Szakképzési Centrum Péch Antal Szakgimnáziumát és az Arany János Óvodát. Idén nyáron pedig a támogatásuk segítségével készült el az új játszótér Környén. A vállalat rendszeresen szervez dolgozói bevonásával önkéntes akciókat is. Legutóbb a Bridgestone csapata a tatabánya önkormányzattal együttműködve figyelemfelhívó jelzéseket festettek fel a város több veszélyes kereszteződéséhez.

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

Continental és a DeepDrive

File GáborA gumiabroncsok szóvivőjeinfo(kukac)gumipiacmagazin.hu https://www.continental.com/en/press/press-releases/20231005-deepdrive/ A gumiabroncs teszteket itt találod >>> Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő + nyolc =