Az új Michelin X MULTI gumiabroncsok

Rate this post

A Michelin négy új sokoldalú és még tartósabb teherautó-gumiabronccsal egészíti ki Michelin X® MULTITM termékvonalát – 30 százalékkal nő a megtehető út hossza

  • Új 315/80-R22.5 méret az X® MULTI™ Z és X MULTI™ D® családokhoz.
  • Plusz egytonnányi tengelyterhelési lehetőség az új MICHELIN X® MULTI™ HLZ és HLT (1) abroncsokkal.
  • Akár 30 százalékkal nő a megtehető út hossza(2).

A Michelin kiterjeszti a sokoldalú X® MULTI™ teherautó-gumiabroncsok kínálatát

Elsősorban a középtávú szállítmányozás igényeire lettek kialakítva. Egyfelől új méret (315/80-R22.5) mutatkozik be az X® MULTI™ Z és az X® MULTI™ D termékcsaládokhoz, mellettük pedig két nagy terhelésű abroncs érkezik, az X® MULTI™ HLZ és az X® MULTI™ HLT. Az utóbbiak a darus tehergépjárművek és a többtengelyes vontatók pluszrakományaival kapcsolatos igényekre adnak választ, mindamellett megőrzik az X® MULTI™  abroncsok sokoldalúságát és tartósságát.

Szerszám Generál Kft. 2113 Erdőkertes, Losonci u. 17. 06703816087, 0628612450. generalgumi@generalgumi.hu
Szerszám Generál Kft. 2113 Erdőkertes, Losonci u. 17. 06703816087, 0628612450. generalgumi@generalgumi.hu

Ezek az előnyök immár elérhetőek

A 315/80-R22.5 kerékméret felhasználói számára is, akik a teljes piac jelentős részét teszik ki. Mindemellett a Michelin legújabb szabadalmaztatott technológiáinak beépítése akár 30 százalékkal(2) növeli a teljes megtehető út hosszát.

Új MICHELIN X® MULTI™ HLZ és MICHELIN X® MULTI™ HLT: megnövelt kapacitás tehergépkocsik és trailerek számára

A MICHELIN X® MULTI™ HLT a megnövelt terhelhetőséggel kapcsolatos fontos piaci igényre nyújt választ olyankor, amikor a háromtengelyes trailerek helyét fokozatosan átveszik a tandemek. Az új MICHELIN X® MULTI™ HLT képes tengelyenként plusz egytonnányi terhelést hordozni(1), mialatt mintázata a REGENION és a CARBION technológiák felhasználásával hosszabb életű ‒ az elődjéhez viszonyítva akár 25 százalékkal(3) több kilométer megtételét teszi lehetővé, és gördülési ellenállása is alacsonyabb.

Kifejezetten loggerek és darus tehergépkocsik számára, kormányozható tengelyekhez készült a MICHELIN X® MULTI™ HLZ 385/65-R22.5 méretben. Az új HLZ koncepció tengelyenként 10 tonnára növelte a terhelhetőséget, és akár 30 százalékkal(2) növeli a megtehető kilométerek számát.

Az új MICHELIN X® MULTI™ HLZ minden úttípusra megfelelő választást jelent, jellemző felhasználási területe a belföldi és középtávú szállítmányozás. Összetétele lehetővé teszi, hogy az eredeti barázdák kevésbé legyenek mélyek, mialatt növeli a megtehető út hosszát.

A MICHELIN X® MULTI™ HLT a megnövelt terhelhetőséggel kapcsolatos fontos piaci igényre nyújt választ. A háromtengelyes trailerek helyét fokozatosan átveszik a tandemek. Az új MICHELIN X® MULTI™ HLT képes tengelyenként plusz egytonnányi terhelést hordozni(1), mialatt mintázata a REGENION és a CARBION technológiák felhasználásával hosszabb életű. Az elődjéhez viszonyítva akár 25 százalékkal(3) több kilométer megtételét teszi lehetővé, és gördülési ellenállása is alacsonyabb.

Több vásárló profitálhat az  X® MULTI™ termékvonalból

A MICHELIN X® MULTI™ termékvonal eddig uralta a 315/70-R22.5 méretű abroncsok piacát, és a vásárlók igényeinek megfelelően most kiegészült egy 315/80-R22.5 verzióval.

A kormányzott tengelyekre fejlesztett MICHELIN X® MULTI™ Z tartalmazza a REGENION, a FORCION és az INFINICOIL technológiákat, és elődjéhez képest(4) potenciálisan 15 százalékkal növeli a megtehető kilométerek számát.

A kormányzott tengelyekre fejlesztett MICHELIN X® MULTI™ Z tartalmazza a REGENION, a FORCION és az INFINICOIL technológiákat, és elődjéhez képest(4) potenciálisan 15 százalékkal növeli a megtehető kilométerek számát.

A hajtott tengelyekre való MICHELIN X® MULTI™ D elődjéhez képest(5) 10 százalékkal növeli a megtehető kilométerek számát, mintázata a REGENION technológiát építi be, foglalata pedig a POWERCOIL technológiát.

A Michelin 5 szabadalmaztatott teljesítménynövelő technológiája

REGENION:

Az abroncs önregeneráló mintázata jó tapadást biztosít minden körülmények között, a teljes élettartama során, annak köszönhetően, hogy az elhasználódás hatására új mintázat emelkedik ki.

INFINICOIL:

Az abroncs köré tekert folytonos acélszál nem csupán annak rugalmasságát növeli nehéz futási körülmények között, de jobb gördülési ellenállást is eredményez és növeli a tartósságot(6).

POWERCOIL:

A különösen erős acélszálak új generációja könnyebbé teszi az abroncsokat, de növeli azok hatótávját és csökkenti a gördülési ellenállásukat.

DURACOIL:

Az új gyöngydesign a magas ellenállású nejlon segítségével megerősíti az abroncs alsó részét és oldalfalát, és egyszerűbbé teszi az újramintázását

FORCION:

Ez az új anyag egy innovatív kémiai ágensből származik, és megerősíti az abroncs oldalfalát a hosszú élettartam érdekében, valamint ellenálló képességét a kopással és vágásokkal szemben.

Teljesítmény és sokoldalúság az első métertől az utolsóig

Minden X® MULTI™ abroncson feltűnik a 3PMSF szimbólum, amely jelzi a remek tapadási teljesítményt különböző időjárási viszonyok között is. Még olyankor is, amikor az abroncs már élettartama vége felé jár. A mintázat mélysége csökkent, a MICHELIN X® MULTI™ termékek élvezik a 3PMSF minősítés előnyeit(7).

Minden más tehergépjármű-abroncshoz hasonlóan, a MICHELIN X® MULTI™ termékek mintázatát és barázdáit fel lehet újítani. Ezzel is hozzájárul a vállalat fenntarthatósági programjához. A megnövelt élettartam a körkörös gazdaság elveinek megfelelően hozzájárul, hogy a teherautó-flottákat üzemeltető operátorok csökkentsék ökológiai lábnyomukat. Amellett, hogy abroncsaikból kihozzák a maximális teljesítményt.

(1) Megnövelt terhelhetőség: változás a terhelhetőség mértékében a MICHELIN 385/65 R 22.5 MULTI™ HLT (164K)  esetében a MICHELIN 385/65 R 22.5 MULTI™ T (160K) abronccsal összehasonlítva tengelyenként +1 tonna. A változás pontos mértéke a különböző út- és időjárási viszonyok esetén eltérhet.

(2) A 2020 februárjában végzett belső tanulmány – az abroncs élettartamának szimulálása extrapoláció segítségével a mintázat 2 mm-es megmaradt mélységéig. A 385/65 R 22.5 MICHELIN MULTI™ HLZ abroncs összehasonlítása az előző generációs 385/65R 22.5 MULTIWAY™ HD XZE abronccsal. Az eredmény a különböző út- és időjárási viszonyok esetén eltérhet.

(3) A 2020 februárjában végzett belső tanulmány – az abroncs élettartamának szimulálása extrapoláció segítségével a mintázat 2 mm-es megmaradt mélységéig. A 385/65 R 22.5 MICHELIN MULTI™ HLT abroncs összehasonlítása az előző generációs 385/65R 22.5 MULTIWAY™ HD XZE abronccsal. Az eredmény a különböző út- és időjárási viszonyok esetén eltérhet.

(4) Belső számítás 2020 márciusában  – az abroncs élettartamának szimulálása extrapoláció segítségével. A 315/80 R22.5 méret esetében a megtehető kilométerek száma a 315/70 R22.5 mérethez képest a korábban tesztelt MICHELIN X® MULTIWAY™ 3D XZE esetében, a MICHELIN X® MULTI™ Z 315/80 R 22.5 esetében +15% a MICHELIN X® MULTIWAY™ 3D XZE 315/80 R 22.5 abroncshoz képest. Az eredmény a különböző út- és időjárási viszonyok esetén eltérhet.

(5)  Belső számítása 2020 márciusában  – az abroncs élettartamának szimulálása extrapoláció segítségével. A 315/80 R22.5 méret esetében a megtehető kilométerek száma a 315/70 R22.5 mérethez képest a korábban tesztelt MICHELIN X® MULTIWAY™ 3D XZE esetében, a MICHELIN X® MULTI™ D 315/80 R 22.5 esetében +10% a MICHELIN X® MULTIWAY™ 3D XZE 315/80 R 22.5 abroncshoz képest. Az eredmény a különböző út- és időjárási viszonyok esetén eltérhet.

(6) A Michelin Technológiai Központjának belső kutatása az INFINICOIL technológiát használó és nem használó abroncsok összehasonlításáról. Az eredmény a különböző út- és időjárási viszonyok esetén eltérhet.

(7) A 2018 februárjában végzett belső tanulmány (Ivalo, Finnország). Vontatási teljesítmény vizsgálata havas úton (3PMSF) merev, 4×2 tehergépjármű esetében. A MICHELIN X® MULTI™ D 315/70 R 22.5 abroncsokkal szerelve (mintázata megegyezik a 315/80 R 22.5 abroncséval): 3PMSF eredmény stabil három különböző kopási szint esetében (új / 8 mm megmaradt mélység / 2 mm megmaradt mélység). Az eredmény a különböző út- és időjárási viszonyok esetén eltérhet.

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

A Continental által partnerekkel közösen kifejlesztett összetett folyamat során az elhasználódott gumiabroncsokból származó gumit újrahasznosítják és úgy dolgozzák fel, hogy az új gumikeverékek komponenseként újra felhasználható legyen.

Újrahasznosított gumi

Újrahasznosított gumi, rizshéj és műanyag palackok: fenntartható anyagok a gumiabroncsgyártásban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük