Az új négyévszakos VREDESTEIN QUATRAC

Rate this post

A Vredestein továbbra is fejleszti termékeit és bizonyítja szakértelmét a négyévszakos gumiabroncsok terén.

Az új Quatrac (15-16 hüvelykes) révén a Vredestein kiegyensúlyozott négy évszakos gumiabroncsot kínál.

2019-ben az első olyan márka volt, amely négy évszakos gumiabroncsot hozott forgalomba csúcskategóriás, nagy teljesítményű autókhoz a Quatrac Pro modellel, most pedig az új Vredestein Quatrac bemutatásával a kisebb abroncsméreteket célozva újítja meg a szegmensbe tartozó termékkínálatát.

A Vredestein, a négyévszakos gumiabroncsokat bemutató első vállalatok egyike. Már több mint 28 éves tapasztalattal rendelkezik a négyévszakos gumiabroncsok gyártása terén. Ma ez a márka rendelkezik az európai piac legnagyobb négyévszakos gumiabroncs termékválasztékával. 2019 októberében az Autobild neki ítélte „az év négy évszakos gyártója” díjat. A Vredestein, hogy megőrizze vezető pozícióját és továbbra is az európai abroncstesztek legjobbjai között végezzen, még tovább fejlesztette a piacon kínált termékeit és a kisebb abroncsméretekre is kiterjesztette azokat, amelyek manapság általánosan elérhetővé váltak.

Magasabb szintű teljesítmény intelligens megoldásokkal

Az új Quatrac (15-16 hüvelykes) révén a Vredestein kiegyensúlyozott négyévszakos gumiabroncsot kínál. Emellett a környezetre is kisebb hatással van, mivel a gumiabroncs kisebb súlyának és gördülési ellenállásának köszönhetően üzemanyagot takarít meg.  A Quatrac a téli és nyári abroncsok kiváló jellemzőit ötvözi a Vredestein bevált know-how-jával összhangban. Emellett a márka teljesen új anyagokat használ, és néhány ügyes változtatással új szintre növeli a teljesítményt.

Immáron a gumiabroncs mindkét vállrésze alkalmas nyári használatra, a gumiabroncs közepe pedig a téli körülményekhez igazodik a téli tapadást biztosító nagyobb lamellasűrűséggel. A vállblokkok száma a gumiabroncs átmérőjének megfelelően változik, hogy a téli gumiabroncs kiemelkedő teljesítményt biztosíthasson. A gumiabroncs „mély-V” alakú futófelület-mintázatának szögeit, lamellahosszát tökéletesre terveztük.

A K+F új megközelítése

A Vredestein négyévszakos gumiabroncson dolgozó K+F csapata különböző területeken optimalizálta a gumiabroncsot. Új oldalról közelítette meg a fejlesztést, hogy az abroncs megfelelhessen a kisebb abroncsméreteknek is. A Quatrac Pro fejlesztésénél például a csapat a gumiabroncs nyári tulajdonságainak hozzáadásával kezdett, majd azokhoz adta hozzá a téli sajátosságokat, hiszen tudatában volt a kiemelkedő teljesítményű autók által támasztott speciális követelményeknek. Mikor a Quatrac kifejezetten a kisebb hüvelykméretekhez tervezett gumiabronccsá vált, a fejlesztés fókusza az ehhez a szegmenshez illő leghatékonyabb kialakítás felé fordult, aminek eredményeképp megszületett a „mély-V” alak és a csökkentett lamellaszám.

Fejlődés az elődhöz képest

Az új Quatrac a száraz felületen való kezelhetőség terén 12%-kal jobb teljesítményt nyújt elődjéhez, a Quatrac 5-höz képest, aminek oka az úttal való nagyobb nettó érintkezési felület és a merevebb vállblokkok. A szilícium-dioxid alapú keverék és a „V” alakú forma nedves felületen 20%-kal jobb kezelhetőséget és 10%-kal jobb fékteljesítményt eredményez. Havon továbbá 5%-kal jobb a kezelhetőség, mivel 10%-kal több, minden kormányszögre optimalizált hókotró éleket vetettek be a kialakításánál.

A futófelület új generációs anyaga terpén alapú műgyantával és szilícium-dioxiddal van megnövelve. Az optimalizált abroncsüreg és a csökkentett levegőarány kiegyenlítettebb nyomáseloszlást eredményez, így biztosítva az egyenletesebb abroncskopást és a 20%-kal hosszabb élettartamot. Végül az új Quatrac akár 10%-kal jobb gördülési ellenállású, ami jelentős üzemanyag-megtakarítást eredményez. A Vredestein Quatracot kifejezetten az európai utakhoz tervezték, emellett a rajta feltüntetett hármas hegycsúcsot és hópelyhet formázó szimbólum igazolja, hogy egész télen és egész Európában használható.

Az új Quatrac a szeptembertől októberig tartó első fázisban a 15”-es és 16”-es kategóriákban 39 méretben lesz elérhető, majd 2021 elején bővül a választék.

____________________

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

Új MICHELIN Power Adventure murvás kerékpár gumiabroncs, amely nagy teljesítményt kínál közutakon és erdei ösvényeken

Új Michelin kerékpár gumiabroncs

Új MICHELIN Power Adventure murvás kerékpár gumiabroncs, amely nagy teljesítményt kínál közutakon és erdei ösvényeken

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük