Az új négyévszakos VREDESTEIN QUATRAC

Rate this post

A Vredestein továbbra is fejleszti termékeit és bizonyítja szakértelmét a négyévszakos gumiabroncsok terén.

Az új Quatrac (15-16 hüvelykes) révén a Vredestein kiegyensúlyozott négy évszakos gumiabroncsot kínál.

2019-ben az első olyan márka volt, amely négy évszakos gumiabroncsot hozott forgalomba csúcskategóriás, nagy teljesítményű autókhoz a Quatrac Pro modellel, most pedig az új Vredestein Quatrac bemutatásával a kisebb abroncsméreteket célozva újítja meg a szegmensbe tartozó termékkínálatát.

A Vredestein, a négyévszakos gumiabroncsokat bemutató első vállalatok egyike. Már több mint 28 éves tapasztalattal rendelkezik a négyévszakos gumiabroncsok gyártása terén. Ma ez a márka rendelkezik az európai piac legnagyobb négyévszakos gumiabroncs termékválasztékával. 2019 októberében az Autobild neki ítélte „az év négy évszakos gyártója” díjat. A Vredestein, hogy megőrizze vezető pozícióját és továbbra is az európai abroncstesztek legjobbjai között végezzen, még tovább fejlesztette a piacon kínált termékeit és a kisebb abroncsméretekre is kiterjesztette azokat, amelyek manapság általánosan elérhetővé váltak.

Magasabb szintű teljesítmény intelligens megoldásokkal

Az új Quatrac (15-16 hüvelykes) révén a Vredestein kiegyensúlyozott négyévszakos gumiabroncsot kínál. Emellett a környezetre is kisebb hatással van, mivel a gumiabroncs kisebb súlyának és gördülési ellenállásának köszönhetően üzemanyagot takarít meg.  A Quatrac a téli és nyári abroncsok kiváló jellemzőit ötvözi a Vredestein bevált know-how-jával összhangban. Emellett a márka teljesen új anyagokat használ, és néhány ügyes változtatással új szintre növeli a teljesítményt.

Immáron a gumiabroncs mindkét vállrésze alkalmas nyári használatra, a gumiabroncs közepe pedig a téli körülményekhez igazodik a téli tapadást biztosító nagyobb lamellasűrűséggel. A vállblokkok száma a gumiabroncs átmérőjének megfelelően változik, hogy a téli gumiabroncs kiemelkedő teljesítményt biztosíthasson. A gumiabroncs „mély-V” alakú futófelület-mintázatának szögeit, lamellahosszát tökéletesre terveztük.

A K+F új megközelítése

A Vredestein négyévszakos gumiabroncson dolgozó K+F csapata különböző területeken optimalizálta a gumiabroncsot. Új oldalról közelítette meg a fejlesztést, hogy az abroncs megfelelhessen a kisebb abroncsméreteknek is. A Quatrac Pro fejlesztésénél például a csapat a gumiabroncs nyári tulajdonságainak hozzáadásával kezdett, majd azokhoz adta hozzá a téli sajátosságokat, hiszen tudatában volt a kiemelkedő teljesítményű autók által támasztott speciális követelményeknek. Mikor a Quatrac kifejezetten a kisebb hüvelykméretekhez tervezett gumiabronccsá vált, a fejlesztés fókusza az ehhez a szegmenshez illő leghatékonyabb kialakítás felé fordult, aminek eredményeképp megszületett a „mély-V” alak és a csökkentett lamellaszám.

Fejlődés az elődhöz képest

Az új Quatrac a száraz felületen való kezelhetőség terén 12%-kal jobb teljesítményt nyújt elődjéhez, a Quatrac 5-höz képest, aminek oka az úttal való nagyobb nettó érintkezési felület és a merevebb vállblokkok. A szilícium-dioxid alapú keverék és a „V” alakú forma nedves felületen 20%-kal jobb kezelhetőséget és 10%-kal jobb fékteljesítményt eredményez. Havon továbbá 5%-kal jobb a kezelhetőség, mivel 10%-kal több, minden kormányszögre optimalizált hókotró éleket vetettek be a kialakításánál.

A futófelület új generációs anyaga terpén alapú műgyantával és szilícium-dioxiddal van megnövelve. Az optimalizált abroncsüreg és a csökkentett levegőarány kiegyenlítettebb nyomáseloszlást eredményez, így biztosítva az egyenletesebb abroncskopást és a 20%-kal hosszabb élettartamot. Végül az új Quatrac akár 10%-kal jobb gördülési ellenállású, ami jelentős üzemanyag-megtakarítást eredményez. A Vredestein Quatracot kifejezetten az európai utakhoz tervezték, emellett a rajta feltüntetett hármas hegycsúcsot és hópelyhet formázó szimbólum igazolja, hogy egész télen és egész Európában használható.

Az új Quatrac a szeptembertől októberig tartó első fázisban a 15”-es és 16”-es kategóriákban 39 méretben lesz elérhető, majd 2021 elején bővül a választék.

____________________

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt + húsz =