Két díjat is nyert a Continental pitypang gumiból készült abroncsa

Rate this post

Red Dot Design díj az Urban Taraxagumnak: pitypang gumiból készült kerékpár-abroncsok

A pitypanggumiból készült abroncsaink fontos részét képezik a kiterjedt fenntarthatósági tevékenységeinknek, és annak a nagyratörő célkitűzésünknek, hogy termékeinket, termelési folyamatainkat, valamint kutatásainkat és fejlesztéseinket még fenntarthatóbbá tegyük
  • A „Focus E-Bike” magazin a „Fenntartható és Zöld” kategóriában díjazta az Urban Taraxagumot
  • A pitypanggumiból készült kerékpár-abroncsok már kaphatók az üzletekben

A Continental Urban Taraxagum kerékpár-gumiabroncsa két szempontból is meggyőzőnek bizonyult

A pitypangból származó gumiból készült abroncs megnyerte a rangos Red Dot Design díjat. Nemrég a Focus E-Bike magazin által átadott E-Bike Design & Innovation díjat is bezsebelte a „Fenntartható és Zöld” kategóriában (focus.de, 2020. március 21.). Amíg a Red Dot díjat az abroncs futófelületének kialakításáért ítélték oda – ami a növény sejtjének alakját jeleníti meg – a Focus E-Bike a pitypangból kinyert gumi fenntarthatóságát díjazta.

Thomas Falke, a Continental kétkerekű járművekre gyártott gumiabroncsaival foglalkozó üzleti egység vezetője

„Nagyon örülünk ennek a két díjnak! Jól tükrözik az „Urban Taraxagum” kerékpár-abroncsunk kimondottan nagy sikerét és fenntarthatóságát. A Korbachban gyártott termékünk aktívan járul hozzá a környezetbarát mobilitáshoz és ez által a még magasabb szintű fenntarthatósághoz.”

Claus Petschick, a Continental gumiabroncs üzletágának fenntarthatósági igazgatója

„A pitypang gumiból készült abroncsaink fontos részét képezik a kiterjedt fenntarthatósági tevékenységeinknek. Ennek a nagyra törő célkitűzésünknek, hogy termékeinket, termelési folyamatainkat, valamint kutatásainkat és fejlesztéseinket még fenntarthatóbbá tegyük. Az arra való törekvéseink, hogy ne kelljen többé a fontos gumianyagot a trópusokról importálnunk, hanem ehelyett saját magunk hozzuk létre olyan közel az abroncsüzemeinkhez, amennyire csak lehet, jelentős mértékben hozzájárulnak a környezet védelméhez.”

IF Taipei Cycle d&I aranydíj

A pitypangból készült gumiabroncs még márciusban érdemelte ki az IF Taipei Cycle d&I aranydíját. Tavaly pedig az Accell Group e-bike gyártó vállalattól kapott fenntarthatósági díjat. A jövőben a Continental hosszú távú gumipitypang projektjének célja az lesz, hogy pitypangból kinyert természetes kaucsukot szolgáltasson. Ennek felhasználásával aztán gumiabroncsot gyártanak kétkerekű járművek, személyautók, és haszongépjárművek számára, valamint egyéb gumiból készült alkatrészeket hoznak létre. A Continental már legyártotta az első tesztabroncsokat autók és kamionok számára. Az Urban Taraxagum kerékpárgumi az első olyan sorozat gyártott abroncs, amit pitypangból származó természetes kaucsukból készítenek. Az abroncsot a Hessen német tartományban lévő korbachi Continental kerékpárabroncs-üzemben gyártják már két éve. További információ a projektről az alábbi linken érhető el: www.taraxagum.com.

_________________________________

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt + 19 =