Szimulátor bevetésével gyorsítja fel az abroncsfejlesztést a Goodyear

Rate this post

Csúcstechnológiás DiM250 DYNAMIC vezetésszimulátort telepítenek a Goodyear Colmar-Bergben, Luxemburgban működő Innovációs Központjába.

Újabb csúcstechnológiás szimulátor bevetésével gyorsítja fel az abroncsfejlesztést a Goodyear

Az új szimulátor elősegíti a termékfejlesztést a Goodyear európai létesítményében, és erősíti a műszaki együttműködést az ohiói Akronban található cégközponttal, ahol a közelmúltban szintén üzembe helyeztek egy DiM250 berendezést. A Goodyear Innovációs Központjai a VI-grade által biztosított COMPACT szimulátorokkal is támogatják a virtuális abroncsfejlesztést.

A vezetésszimulátorok már a fejlesztési ciklus kezdeti szakaszában lehetővé teszik az abroncsmodellek tesztelését és ellenőrzését, elősegítve a legjobb teljesítményt nyújtó abroncsváltozatok kiválasztását az első prototípus legyártása előtt. Mindez illeszkedik az autóipari fejlesztési folyamatok üteméhez, így a járműgyártók számára pontosan akkor tudják biztosítani a kívánt abroncsmodelleket, amikor szükségük van rá.

Chris Helsel, a Goodyear első alelnöke és technológiai vezetője.

„A szimuláció alkalmazásának képessége ilyen magas szinten egyértelmű technológiai előny. Folyamatosan arra törekszünk, hogy felgyorsítsuk a fejlesztési folyamatot, és így ügyfeleink továbbra is kiemelt partnerként számítsanak ránk.

Guido Bairati, a VI-grade globális értékesítésért és marketingért felelős alelnöke.

„Örömmel jelentjük be, hogy immár a második DiM250 DYNAMIC vezetésszimulátort helyeztük üzembe a Goodyearnél. Azzal, hogy az óceán mindkét partján használunk DiM250 és COMPACT szimulátorokat, a Goodyear a virtuális abroncsfejlesztés élvonalába került, és jelentős versenyelőnyt szerez az autóipari gyártókkal való együttműködés és a gyorsított termékfejlesztés terén. A Goodyear mérnökeinek mindkét helyszínen rendelkezésére állnak a legfontosabb versenypályák (mint a Nürburgring Nordschleife, a Virginia International Raceway és az Idiada Spain Proving Grounds) digitális másolatai, valamint a Fraunhofer Intézet által fejlesztett magas színvonalú abroncsmodellek CDTire formátumban.”

_________________________________

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

Tokaji Vilmos, a Continental Tires Dél-kelet Európáért felelős értékesítési igazgatója szerint a fenntarthatóság kritériumrendszere és az egyre magasabb műszaki elvárások összeegyeztethetőek

Continental: biztonság és fenntarthatóság

Tokaji Vilmos, a Continental Tires Dél-kelet Európáért felelős értékesítési igazgatója szerint a fenntarthatóság kritériumrendszere és az egyre magasabb műszaki elvárások összeegyeztethetőek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 + kettő =