Bridgestone Potenza Sport az AutoBild tesztjén

Rate this post

Az “új első osztályú sportabroncs” Bridgestone Potenza Sport első helyezést ért el az AutoBild Sportautók 2021-es sportabroncs tesztjén

Az “új első osztályú sportabroncs” Bridgestone Potenza Sport első helyezést ért el az AutoBild Sportautók 2021-es sportabroncs tesztjén
Első osztályú sportabroncs – Bridgestone Potenza Sport
  • A “példás” Potenza Sport nedves úton az összesített legjobb, szárazon pedig kimagaslóan jó eredményt ért el a teszten
  • A Bridgestoneúj csúcskategóriás sportabroncsa nyolc más gyártó termékét előzte meg egy Ford Mustang 5.0-án, 265/35 ZR 20 méretben tesztelve
  • Ez volt a Potenza Sport első szereplése egy független autósmagazin tesztjén

A Bridgestone új zászlóshajója

A Bridgestone Potenza Sport sportabroncs elnyerte az első helyet az AutoBild Sportautók 2021-es sportabroncs tesztjén. Nyolc más gyártó abroncsait megelőzve a Bridgestone Potenza Sport – egy Ford Mustang 5.0-án, 265/35 ZR 20-as méretben – nedves úton az összesített legjobb. Száraz aszfalton pedig kimagasló eredményt ért el a teszten, ezzel kiérdemelve “példás” minősítését a német autós magazinban.

A Bridgestone ultra-nagy teljesítményű gumiabroncsa

A Potenza Sport a legrövidebb féktávúnak bizonyult száraz körülmények között. Száraz kezelhetőségét pedig a teszt két legjobb teljesítménye közé sorolták. Nedves körülmények között szintén a Bridgestone Potenza Sporté volt a legrövidebb féktáv. Nedves kezelhetőségét és az esős körülmények között mért teljesítményét pedig legjobbként díjazták a körpályán. A csúcskategóriás sportabroncsot kitüntették, mint az abroncsot, amivel a legkisebb az vizenfutás lehetősége, melyre az AutoBild Sportautók a nedves kezelhetőség „teljesen új mércéjeként” hivatkozott.

Az AutoBild Sportautók 2021-es sportabroncs tesztje

Az AutoBild Sportautók 2021-es sportabroncs tesztje volt a gumiabroncs első szereplése független autósmagazin által lebonyolított tesztjén. De korántsem ez volt az első elismerés, amit kapott. A TÜV SÜD, Európa egyik legelismertebb független gépjármű-vizsgálati intézete a gumiabroncs indulásakor a Bridgestone Potenza Sportnak ítélte a legjobb teljesítményt prémium kategóriabeli versenytársaival szemben. Mind a száraz fékezés és kanyarodás, mind az egyenes stabilitás szempontjából. A TÜV SÜD emellett a teljes szériájában EU-s A osztály minősítésű nedves tapadással rendelkező Bridgestone Potenza Sportot találta a legjobban teljesítőnek nedves kanyarodás és kezelhetőség terén is. (1)

Az Európában kifejlesztett és legyártott Bridgestone Potenza Sport gumiabroncsok 96 méretben elérhetőek a 17’’-estől a 22”-esig. A személygépkocsik és közúti terepjárók széles választékát lefedi – a prémium szedánoktól és terepjárókon át egészen a luxus- és presztízsautókig.

Daniel Giroud, a Bridgestone EMIA értékesítési igazgatója

„Ez fantasztikus elismerés a Bridgestone Potenza Sport számára, melyről mi eddig is tudtuk, hogy piacvezető teljesítményű. Új csúcskategóriás sportabroncsunk képességeiről tanúskodik, hogy egy ilyen rangos kiadvány összesített tesztjén a termékünk első helyen végzett. Más prémium gumiabroncs termékeink, például a Bridgestone Turanza T005 nyári gumiabroncs és a Bridgestone Blizzak LM005 téli gumiabroncs legutóbbi mérföldkőnek számító teszteredményei után hosszú távú törekvésünk, hogy nagy értékű prémium gumiabroncsokat létrehozva a tesztmagazinok dobogóinak csúcsára törjünk, erősebb mint valaha. A Potenza Sport formájában a Bridgestone egy olyan ultramagas teljesítményű gumiabroncsot alkotott. A vezető kezében hagyja az irányítást, miközben kiaknázza járműve teljesítményét. A Potenza Sport valóban új kiválóság a sportteljesítmény terén.”

(1) A TÜV SÜD által a Bridgestone kérésére 2020 júliusától szeptemberéig a Bridgestone EUPG (Olaszország) pályán Audi S4 3.0 TFSI gépkocsival és 245/40 R18 gumival végzett tesztek. Potenza Sport összehasonlítva a fő versenytársak teljesítményével ugyanabban a szegmensben: Continental PremiumContact 6, Michelin Pilot Sport 4, Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5, Pirelli P Zero PZ4. [713190691-PS] sz. mellékelt jelentés. Egyenes stabilitás, minősítés: BridgestonePotenza Sport (9.33), Continental Premium Contact 6 (9.00), Michelin Pilot Sport 4(8.67), Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 (8.67), Pirelli P Zero PZ4 (8.56). Kanyarodási stabilitás, minősítés: Bridgestone Potenza Sport (9.21), Continental Premium Contact 6 (8.13), Michelin Pilot Sport 4 (8.67), Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 (8.33), Pirelli P Zero PZ4 (8.54).  Féktávolság száraz úton (100km/h-ról 0 k,/h-ra), méterben: BridgestonePotenza Sport (33.4), Continental Premium Contact 6 (35.4), Michelin Pilot Sport 4 (34.5), Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 (35.9), Pirelli P Zero PZ4 (34.8). Nedves kanyarodás – Oldalsó nedves tapadás (oldalgyorsulás) méterben / másodpercben2:BridgestonePotenza Sport (7.06), Continental Premium Contact 6 (6.42), Michelin Pilot Sport 4 (6.45), Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 (6.63), Pirelli P Zero PZ4 (7.03). Nedves kezelés (szubjektív értékelés és átlagos sebesség) átlagos besorolása km/h-ban:BridgestonePotenza Sport (9.19; 90.87), Continental Premium Contact 6 (7.97; 87.32), Michelin Pilot Sport 4 (8.28; 87.84), Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 (8.25; 88.05), Pirelli P Zero PZ4 (8.72; 89.12).

_________________________________

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 2 =