AR-fejlesztés és e-roller a Hankook közreműködésével

Rate this post

A fenntartható mobilitás szolgálatában a Hankook Tire & Technology mindinkább az olyan digitális megoldásokra fókuszál, melyek formálják és meghatározzák a jövő iparát.

AR-fejlesztés és e-roller a Hankook közreműködésével - Model Solution

Ennek jegyében a Model Solution, a Hankook csoport prototípusokkal és gyártási megoldásokkal foglalkozó tagvállalata idén első alkalommal vett részt a világ legtekintélyesebb technológiai kiállításán, a CES 2021-en. A vállalat bemutatójának középpontjában az AR HMD kiterjesztett valóság headsetje, valamint a high-tech prémium e-rollere állt.

A Hankook Tire az elmúlt évek során mind nagyobb erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy üzleti modelljének diverzifikálásával, valamint a mesterséges intelligencián (AI) és az IoT technológián alapuló rendszerek bevezetésével biztosítsa versenyképességét a negyedik ipari forradalomban. A Hankook & Company tagvállalata, a Model Solution az idei Consumer Electronics Show-n mutatta be új, kiterjesztett valóságot (AR) támogató termékeit. A Model Solution bemutatójának központjában most a vállalat kiterjesztett valóság headsetje és prémium e-rollere állt. Az érdeklődők bepillantást nyerhettek az abroncsgyártó munkáját kreatív, jövőbe mutató koncepciókkal támogató belső laboratórium, a CMF világába is.

A kiterjesztett valóságot megjelenítő AR headset (Augmented Reality Head Mounted Display, AR HMD) legfontosabb tulajdonságai a felhasználói élményt és a funkcionalitást segítik elő. Természetesen szó sincs arról, hogy a Hankook a prémium gumiabroncs szegmenst lecserélné a szórakoztatásra. Az MS-AR20 névre keresztelt headset egy kifejezetten ipari használatra tervezett AR megoldás.

A kiterjesztett valóság óriási hatást gyakorol mindennapjainkra

Az ipar, az egészségügy, az oktatás és a kereskedelem számára egyaránt hatalmas lehetőségeket kínál. A Hankook például nem engedheti meg magának, hogy akár egyetlen hibát is elkövessen a fejlesztési folyamatok során. Az AR technológia azzal a lehetőséggel, hogy a termék prototípusát 3D-ben digitalizálja, megkönnyíti a prototípus legyártását és gyorsabb megértését. Felgyorsítva ezáltal a fejlesztési fázist.

Az AR headset mellett a Model Solution high-tech, prémium e-rollerének prototípusát is bemutatta. A szintén AR technológiát használó e-roller ujjlenyomat-olvasó rendszerrel és a beépített menetrögzítő kamerával kategóriájának „legokosabb” eszköze. További különlegességét a 11 hüvelykes, levegőmentes gumiabroncsok jelentik. Amik nemcsak az egyedi megjelenéshez, hanem a biztonságosabb és zöldebb közlekedéshez is hozzájárulnak. A levegőmentes abroncsok iránt a NASA is érdeklődést mutatott. Az abroncsgyártók pedig sorra mutatják be a légmentes megoldással gyártott prototípusaikat. Azonban a Hankook az első vállalat, amely kifejezetten hétköznapi használatra szánta a levegő nélküli abroncsait.

A Hankook Tire formabontó ötleteket egyesít a legújabb technológiákkal.

Ehhez biztosít megfelelő keretet az ipari formatervezés kutatását szolgáló belső műhelye, a CMF Lab, mely 2020 februárjában a Hankook & Company és a Modul Solution együttműködésének köszönhetően jött létre. A CMF Lab az ipari formatervezés trendjeire építve a termékfejlesztésnek biztosít teret. Az első közös projekt pedig egy olyan abroncs prototípust eredményezett, melynek formája alkalmazkodik az útviszonyokhoz. A szüntelen innovációnak köszönhetően alig telik el hónap, amikor a vállalatcsoport nem jelent be egy-egy jövőálló fejlesztést. A globális gumiabroncs piacon megszerzett technológiai vezető szerepe megerősítése érdekében a vállalat proaktív módon reagál a jövő közlekedésének gyorsan változó világára. A Hankook folyamatosan keresi az eredeti technológiai megoldásokat. A The Next Driving Lab projekt például olyan futurisztikus abroncsok fejlesztésére fókuszál, amelyek korábban soha nem tapasztalt vezetési élményt biztosítanak.

_________________________________

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

Az első ISCC PLUS minősítéssel rendelkező, elektromos járművekhez készült Hankook-gumiabroncs az új Porsche Taycan modellen

Az elektromos Porsche Taycan első szerelésű gumiabroncsa

Az első ISCC PLUS minősítéssel rendelkező, elektromos járművekhez készült Hankook-gumiabroncs az új Porsche Taycan modellen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 − 1 =