A Bridgestone első szerelések egyötöde elektromos autó abroncs lesz

Rate this post

2024-re a Bridgestone EMIA által szállított gyári első szerelések több mint egyötöde elektromos gépjárművekre szánt abroncs lesz

2024-re a Bridgestone EMIA által szállított gyári elsőszerelések több mint egyötöde elektromos gépjárművekre szánt abroncs lesz

2021-ben már a világ 10 fő elektromosgépjármű-gyártójának 50%-a Bridgestone abroncsszetteket választott járműveihez

Európában a 10 legkeresettebb elektromos gépjármű 50%-a egyedileg készült Bridgestone abroncsokkal rendelkezik gyári első szerelésként. A Bridgestone EMIA jelenleg abroncsfejlesztési erőforrásainak több mint 30%-át szenteli elektromos gépjárművekre szánt OE abroncsszettek gyártásának.

A mobilitás fenntartható jövőjének formálása iránti elköteleződése keretében a Bridgestone az elektromos mobilitásban óriási lehetőséget lát a CO2-kibocsátás csökkentésére és a mobilitás környezetvédelmi szempontból fenntarthatóbbá tételére, különösen mivel 2025-ben az Európában értékesített új autóknak várhatóan már 20%-a elektromos gépjármű lesz.

Úttörő prémium abroncsok és abroncstechnológiák elektromos gépjárművekre

Most, amikor a mobilitás gyors változáson megy keresztül az elektromos gépjárművek és az alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátás irányába, a vállalat célja, hogy elérhetőbbé és hatékonyabbá tegye a mobilitást az OE-gyártók, járművezetők és flották számára azáltal, hogy úttörő prémium abroncsokat és abroncstechnológiákat fejleszt ki vezető gépjármű-gyártókkal és feltörekvő újítókkal együttműködésben.

A Bridgestone elektromos gépjárművekre szánt abroncsszettjei a vállalat ágazatvezető, fenntartható technológiáit testesítik meg, amelyek eleget tesznek az elektromos gépjárművek különleges igényeinek. Ilyenek az akkumulátor hatótávjának növelését szolgáló ologic technológia; a TECHSYN, amely jobb kopáshatékonyságot és mérsékelt gördülési ellenállást képes elérni, ugyanakkor hosszú távon csökkenti a nyersanyagfogyasztást. Továbbá a B-Silent, amely a vezető kényelme érdekében minimumra szorítja le az abroncszajt, valamint a fenntartható ENLITEN technológia, amely az abroncs gördülési ellenállását akár 30%-kal, súlyát pedig akár 20%-kal képes csökkenteni, hogy ezáltal növelje az elektromos gépjármű hatótávját és a jobb erőforrás-produktivitás révén csökkentse a környezetre gyakorolt hatást.3 2021-ben a Bridgestone EMIA OE-abroncsszettjeinek 6%-a már használta az ENLITEN technológiát. Ez az érték 2022-ben várhatóan megközelíti majd a 10%-ot.

Az elektromos gépjárművek esetében szintén fontos tényező a jármű nagyobb súlya

Ezért a Bridgestone az autógyártókkal partnerségben nagy teherbírású (HL = High Load) abroncsokat fejleszt, amelyek elbírják a nagy teljesítményű elektromos és hibrid járművek súlyát is.

A Bridgestone EMIA, hogy még inkább kiemelje elkötelezettségét az elektromos mobilitás jövője mellett, az idén bevezeti a kifejezetten elektromos gépjárművekre készült Bridgestone OE abroncsok EV jelölését annak jelzésére, hogy az abroncsok szigorú tesztelési folyamaton mentek keresztül, megkapták az autógyártók jóváhagyását, és támogatják a gépjárművek és gyártóik különleges tulajdonságait és igényeit – ezáltal biztosítékot nyújtva a hatótávval, az irányítással és az abroncs élettartamával kapcsolatban.

Partnerség a világ vezető elektromos gépjármű-gyártóival és feltörekvő újítókkal

A Bridgestone a világ vezető elektromosgépjármű-gyártóival lép partnerkapcsolatra olyan hibrid és elektromos járművek gyártásában, mint a Mercedes EQA és EQB, a BMW i3, a Fiat 500 EV, a Nissan LEAF, a Volkswagen ID.3 és ID.4 modellje, és így tovább.

A vállalat együttműködik az elektromos mobilitás területének feltörekvő újítóival is: a Bridgestone exkluzív abroncsgyártó partnere mind a Lightyearnek, a világ első hosszú hatótávú, napenergiával működő autóját, a Lightyear One-t gyártó vállalatnak – ebben a projektben kombinálták először az ologic és az ENLITEN technológiákat –, mind a Fiskernek, a hamarosan bemutatásra kerülő,teljesen elektromos Fisker Ocean gyártójának. A Bridgestone láthatárán sok más együttműködés is megjelent, formabontó új cégekkel és gyorsan átalakuló régi vezetőkkel. A testre szabott Bridgestone abroncsokat legutóbb az Audi Q4 e-tron és a Seat Cupra Born gépjárművek élvezhették.

_______________________________

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

A Continental által partnerekkel közösen kifejlesztett összetett folyamat során az elhasználódott gumiabroncsokból származó gumit újrahasznosítják és úgy dolgozzák fel, hogy az új gumikeverékek komponenseként újra felhasználható legyen.

Újrahasznosított gumi

Újrahasznosított gumi, rizshéj és műanyag palackok: fenntartható anyagok a gumiabroncsgyártásban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük