Legfrissebb hírek

A Bridgestone első szerelések egyötöde elektromos autó abroncs lesz

Rate this post

2024-re a Bridgestone EMIA által szállított gyári első szerelések több mint egyötöde elektromos gépjárművekre szánt abroncs lesz

2024-re a Bridgestone EMIA által szállított gyári elsőszerelések több mint egyötöde elektromos gépjárművekre szánt abroncs lesz

2021-ben már a világ 10 fő elektromosgépjármű-gyártójának 50%-a Bridgestone abroncsszetteket választott járműveihez

Európában a 10 legkeresettebb elektromos gépjármű 50%-a egyedileg készült Bridgestone abroncsokkal rendelkezik gyári első szerelésként. A Bridgestone EMIA jelenleg abroncsfejlesztési erőforrásainak több mint 30%-át szenteli elektromos gépjárművekre szánt OE abroncsszettek gyártásának.

A mobilitás fenntartható jövőjének formálása iránti elköteleződése keretében a Bridgestone az elektromos mobilitásban óriási lehetőséget lát a CO2-kibocsátás csökkentésére és a mobilitás környezetvédelmi szempontból fenntarthatóbbá tételére, különösen mivel 2025-ben az Európában értékesített új autóknak várhatóan már 20%-a elektromos gépjármű lesz.

Úttörő prémium abroncsok és abroncstechnológiák elektromos gépjárművekre

Most, amikor a mobilitás gyors változáson megy keresztül az elektromos gépjárművek és az alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátás irányába, a vállalat célja, hogy elérhetőbbé és hatékonyabbá tegye a mobilitást az OE-gyártók, járművezetők és flották számára azáltal, hogy úttörő prémium abroncsokat és abroncstechnológiákat fejleszt ki vezető gépjármű-gyártókkal és feltörekvő újítókkal együttműködésben.

A Bridgestone elektromos gépjárművekre szánt abroncsszettjei a vállalat ágazatvezető, fenntartható technológiáit testesítik meg, amelyek eleget tesznek az elektromos gépjárművek különleges igényeinek. Ilyenek az akkumulátor hatótávjának növelését szolgáló ologic technológia; a TECHSYN, amely jobb kopáshatékonyságot és mérsékelt gördülési ellenállást képes elérni, ugyanakkor hosszú távon csökkenti a nyersanyagfogyasztást. Továbbá a B-Silent, amely a vezető kényelme érdekében minimumra szorítja le az abroncszajt, valamint a fenntartható ENLITEN technológia, amely az abroncs gördülési ellenállását akár 30%-kal, súlyát pedig akár 20%-kal képes csökkenteni, hogy ezáltal növelje az elektromos gépjármű hatótávját és a jobb erőforrás-produktivitás révén csökkentse a környezetre gyakorolt hatást.3 2021-ben a Bridgestone EMIA OE-abroncsszettjeinek 6%-a már használta az ENLITEN technológiát. Ez az érték 2022-ben várhatóan megközelíti majd a 10%-ot.

Az elektromos gépjárművek esetében szintén fontos tényező a jármű nagyobb súlya

Ezért a Bridgestone az autógyártókkal partnerségben nagy teherbírású (HL = High Load) abroncsokat fejleszt, amelyek elbírják a nagy teljesítményű elektromos és hibrid járművek súlyát is.

A Bridgestone EMIA, hogy még inkább kiemelje elkötelezettségét az elektromos mobilitás jövője mellett, az idén bevezeti a kifejezetten elektromos gépjárművekre készült Bridgestone OE abroncsok EV jelölését annak jelzésére, hogy az abroncsok szigorú tesztelési folyamaton mentek keresztül, megkapták az autógyártók jóváhagyását, és támogatják a gépjárművek és gyártóik különleges tulajdonságait és igényeit – ezáltal biztosítékot nyújtva a hatótávval, az irányítással és az abroncs élettartamával kapcsolatban.

Partnerség a világ vezető elektromos gépjármű-gyártóival és feltörekvő újítókkal

A Bridgestone a világ vezető elektromosgépjármű-gyártóival lép partnerkapcsolatra olyan hibrid és elektromos járművek gyártásában, mint a Mercedes EQA és EQB, a BMW i3, a Fiat 500 EV, a Nissan LEAF, a Volkswagen ID.3 és ID.4 modellje, és így tovább.

A vállalat együttműködik az elektromos mobilitás területének feltörekvő újítóival is: a Bridgestone exkluzív abroncsgyártó partnere mind a Lightyearnek, a világ első hosszú hatótávú, napenergiával működő autóját, a Lightyear One-t gyártó vállalatnak – ebben a projektben kombinálták először az ologic és az ENLITEN technológiákat –, mind a Fiskernek, a hamarosan bemutatásra kerülő,teljesen elektromos Fisker Ocean gyártójának. A Bridgestone láthatárán sok más együttműködés is megjelent, formabontó új cégekkel és gyorsan átalakuló régi vezetőkkel. A testre szabott Bridgestone abroncsokat legutóbb az Audi Q4 e-tron és a Seat Cupra Born gépjárművek élvezhették.

_______________________________

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

Kedves elismerések és női tapasztalatmegosztás – Így telt a nemzetközi nőnap a Bridgestone Tatabánya gyárában

Nemzetközi nőnap a Bridgestone gyárban

Kedves elismerések és női tapasztalatmegosztás – Így telt a nemzetközi nőnap a Bridgestone Tatabánya gyárában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kilenc + kilenc =