A Fisker és a Bridgestone elhozzák a Fisker Ocean elektromos járműveket

Rate this post

A Bridgestone-t választották kizárólagos abroncspartnernek a várva várt Fisker Ocean elektromos városi terepjárók számára

A közlekedés fenntarthatóbb jövőjéért tett törekvéseikben egyesülve a Fisker Inc. (NYSE: FSR) ("Fisker"), a világ legfenntarthatóbb elektromos járműveinek és fejlett mobilitási megoldásainak szenvedélyes megalkotója ma új partnerséget jelentett be, ugyanis a Bridgestone-t választotta kizárólagos abroncspartnernek a várva várt Fisker Ocean elektromos városi terepjárók számára.

A közlekedés fenntarthatóbb jövőjéért tett törekvéseikben egyesülve a Fisker Inc. (NYSE: FSR) („Fisker”), a világ legfenntarthatóbb elektromos járműveinek és fejlett mobilitási megoldásainak szenvedélyes megalkotója új partnerséget jelentett be.

A Fisker Ocean a közelgő 2021-es Los Angeles-i Autókiállításon debütál világszerte

A gyártás pedig 2022. november 17-én indul majd. A jármű készítői nagy százalékban alkalmaztak újrahasznosított anyagokat, így teljesen vegán belső teret alakítottak ki. Az autó emellett választható fotovoltaikus napelemes tetővel érkezik majd. Az Európában és egyes Észak-Amerikában értékesített modellekhez egyedi fejlesztésű Bridgestone Potenza Sport abroncsok tartoznak, amelyek kiváló vezetési élményt nyújtanak – különös tekintettel a menetkomfortra és a menetstabilitásra. Ezeket a gumikat alacsony gördülési ellenállással tervezték, ami az autóakkumulátorát is kíméli; mivel kevesebb energiára van szükség a jármű abroncsainak mozgatásához.

A vállalat prémium ultranagy teljesítményű sportabroncsaként ismert Bridgestone Potenza Sport

Első alkalommal kombinálják a Bridgestone forradalmi, fenntartható ENLITEN technológiájával. Ez a technológia a gumiabroncs gördülési ellenállását átlagosan akár 30 százalékkal, a tömegét pedig akár 20 százalékkal csökkenti.1 Ez azt jelenti, hogy minden egyes gumiabroncs előállításához akár 2 kilogrammal kevesebb nyersanyagra van szükség. Az ENLITEN technológia alkalmazása kulcsfontosságú az abroncsok alacsony gördülési ellenállásának biztosításában, míg a Potenza Sport mintázata a dinamikus és stabil vezetési élményt segíti elő.

A Bridgestone az Észak-Amerikában értékesített Fisker Ocean modellekhez egyedi tervezésű Alenza Sport négyévszakos gumiabroncsokat is szállít

Ezeket a gumiabroncsokat egy új generációs keverékkel alkották meg, amely száraz körülmények között fokozottfékezhetőséget, jobb nedves kezelhetőséget és gördülési ellenállást biztosít. A Fisker Ocean egyedi Bridgestone abroncsai a gumigyártó cég úttörő virtuális abroncsfejlesztési technológiájával készülnek, amely az abroncs teljesítményének pontos előrejelzését teszi lehetővé anélkül, hogy a fejlesztési folyamat első szakaszában legyártanák. Ez a technológia mintegy 60 százalékkal csökkenti a nyersanyagfogyasztást és a szén-dioxid-kibocsátást, ezzel a teljes abroncsfejlesztési folyamatot fenntarthatóbbá, hatékonyabbá, pontosabbá és rugalmasabbá téve. További előny, hogy így a termékfejlesztési idő – és ezáltal a termék piacra jutási ideje – felére is csökkenhet. A Fisker Ocean a virtuális abroncsfejlesztési technológia bevetésével a világ legfenntarthatóbb járművének címére tör.

Büszkék vagyunk, hogy elindíthattuk a BridgestonePassion Programot, mely lehetőségek széles tárházát kínálja a magyarországi gumiszervizek számára

Az elektromos jövő előtt álló akadályok leküzdése

A megfelelő gumiabroncs felkutatása során a Fisker a Bridgestone-ban egy stabil partnerre talált, amely hasonlóan vélekedik a fenntarthatóságról;ezt pedig a K+F-től és termékfejlesztéstől kezdve a gyártáson át egészen a kiskereskedelemig a teljes láncban érvényesíti. A gumigyártó cég például nemrégiben bejelentette, hogy európai telephelyein – beleértve az Európai K+F Központját Olaszországban, ahol a Fisker Ocean gumiabroncsait kifejlesztették, ugyanígy Lengyelországban a poznańi gyárban, ahol ezeket előállítják majd – a felhasznált áram 100 százaléka megújuló forrásokból származik. Hasonlóképpen a Fisker Ocean-t az ausztriai Grazban, a Magna Steyr szén-dioxid-semleges létesítményében fogják gyártani.

A Bridgestone a Fiskerrel közös együttműködés érdekében saját üzleti berendezkedését is átalakítja, hogy azt az elektromos gépjárművek bevezetésére alkalmassá tegye. A Bridgestone flotta- és mobilitási megoldásokat fejleszt elektromos járművek számára. Valamint kiépíti az elektromos járművek kiskereskedelmi és szervizhálózatát – az elektromos mobilitás hatékonyabbá és mindenki számára elérhetőbbé tételébe is beruház. A Fiskerépp ezen okokból az amerikai piacon mindössze 37,499 dolláros kiskereskedelmi árral (az elektromos járművekhez kapcsolódó támogatások nélkül), Németországban pedig 32 ezer euró alatti kiskereskedelmi árral (adókat és elektromos járművekhez kapcsolódó támogatásokat is beleértve) kíván megjelenni az Ocean-nel.

A jármű prototípusának tesztelése 2021. negyedik negyedévében kezdődik

Az egyedi fejlesztésű Bridgestone abroncsok kétféle méretben lesznek elérhetőek: 255/50 R20 és 255/45 R22. A 22 hüvelykes abroncsot úgy alakítják majd ki, hogy sportosabb és kiegyensúlyozottabb kezelhetőséget nyújtson, összhangban a Fisker Ocean nagyobb teljesítményű változatainak magasabb teljesítményigényével.

A Bridgestone-nál az elektromos autókat óriási lehetőségnek látjuk arra, hogy elősegítsük a karbonsemlegesség elérését 2050-re, és a mobilitást a környezet szempontjából fenntarthatóbbá tegyük”– mondta Laurent Dartoux, a Bridgestone EMIA elnök-vezérigazgatója. „Még sok akadályt kell leküzdenünk, mielőtt megvalósulhat a teljesen elektromos jövő, és a Fisker – akárcsak a Bridgestone – folyamatosan azon dolgozik, hogy ezeket az akadályokat legyőzze.

„Örömünkre szolgál, hogy együtt dolgozhatunk a Bridgestone-nal, a gumiabroncsok és a fenntartható mobilitás globális vezetőjével, akikkel közös értékeken osztozunk. A vállalat olyan prémium abroncsokat tervezett számunkra, amelyek tökéletesen illeszkednek a Fisker Ocean-höz” – mondta Henrik Fisker, a Fisker elnök-vezérigazgatója. „Célunk, hogy olyan fenntartható városi terepjárókat gyártsunk, amelyek avezethetőség, a kezelhetőség és a hatótávolság szempontjából egyaránt kiemelkedőek – ennek elérésben pedig a Bridgestone kulcsszerepet játszik. A partnerség folytatódik, szorosan együttműködünk a teljesítménymérnöki tervezésben és a gumiabroncsok műszaki fejlesztésében.”

_________________________________

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

MICHELIN City Street, az új abroncs a városi elektromos kerékpárokhoz

MICHELIN City Street

MICHELIN City Street, az új gumiabroncs a városi elektromos kerékpárokhoz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × négy =