2021-ben is Hankook abroncsokon versenyeztek a kamionsofőrök

Rate this post

Felkészült sofőrökkel, megfelelő gumiabroncsokkal és műszaki állapotú járművekkel lehet csak biztonságos az árufuvarozás

Immár kilencedik alkalommal értek célba az „5 tengelyen - biztos kézzel!” vezetéstechnikai és közlekedésbiztonsági verseny résztvevői, akik ismét a Hankook legújabb fejlesztésű abroncsain mérték össze tudásukat

5 tengelyen – biztos kézzel!”

Immár kilencedik alkalommal értek célba az „5 tengelyen – biztos kézzel!” vezetéstechnikai és közlekedésbiztonsági verseny résztvevői, akik ismét a Hankook legújabb fejlesztésű abroncsain mérték össze tudásukat. Idén 350 hivatásos sofőr nevezett a versenyre, a döntőbe 10 versenyző jutott tovább.

A tavalyi rendhagyó online verseny után idén ismét valódi terepen mérhették össze tudásukat az „5 tengelyen – biztos kézzel!” országos közlekedésbiztonsági tehergépjármű-vezetői verseny döntősei. Voltak közöttük már rutinos, visszatérő versenyzők is, de új, fiatal tehetségek is a volán mögé ültek, amely bizonyítja, hogy a verseny már elérte egyik célját, hogy a szakma presztízsének növelésével elősegítse a gépjármű-vezető hiány orvoslását. A lelkesedésen és felkészültségen kívül még egy dolog közös volt a versenyzőkben: a kihívásokat az esemény egyik hivatalos főtámogatója, a Hankook Tire Budapest Kft. által biztosított abroncsokon teljesítették.

„Az ’5 tengelyen – biztos kézzel!’ versenysorozat jó lehetőség arra, hogy felhívjuk a figyelmet a hivatásos tehergépkocsi-vezetők szerepére és a rájuk háruló felelősségre, valamint a velük szemben támasztott hatalmas elvárásokra a biztonságos árufuvarozásban. Ez a rendezvény egyik legfőbb üzenete is, amit a Hankook vállalati filozófiájával összhangban főtámogatóként és abroncsbeszállítóként is képvisel” – emelte ki Kaliba Róbert, a Hankook Tire Budapest Kft. teherabroncs-termékvonal kereskedelmi vezetője.

A Hankook fejlesztéseinek fókuszában az innováció mellett a biztonságos közlekedés feltételeinek megteremtése áll

Ahogyan Roy Katalin, a Hankook Tire Magyarország kommunikációs vezetője a verseny kapcsán elmondta:

„A sofőrök tapasztalata és rutinja sokat segíthet a váratlan forgalmi helyzetek megoldásában, ugyanakkor azt gondoljuk, hogy a biztonságos közlekedés és a hatékony áruszállítás elengedhetetlen feltétele a szakszerűen szervizelt járműpark és a korszerű, minden követelménynek megfelelő abroncsok is. Egy hivatásos gépjárművezető akár több száz kilométert vezet egyetlen nap alatt, gyakran igen mostoha körülmények között. Az áruszállításnak pedig időjárástól függetlenül folyamatosnak kell lennie.”

A Hankook az idei versenyen a 2021-es évben bemutatott új prémium abroncstechnológiával képviseltette magát

Ennek segítségével jelentősen, mintegy 10%-kal csökken a gördülési ellenállás, az önregeneráló futófelületnek köszönhetően pedig különösen nedves körülmények között is jobb a futásteljesítmény. A Smartflex termékcsalád legújabb tagjai, a kormányzott tengelyre szerelhető SmartFlex AH51 és a meghajtott tengelyre szerelhető SmartFlexDH51 regionális és távolsági teherfuvarozáshoz tervezett futófelületű abroncsok. 15, valamint 20%-kal nagyobb futásteljesítményt biztosítanak a korábbi modellekhez képest. A Hankook SmartLife prémium szövetváza és a prémium újrafutózás pedig akár 2,5-szeresére növelheti az abroncs élettartamát, ami szintén az erőforrások megóvását és a költséghatékony működést segíti elő.

Az „5 tengelyen” verseny egyaránt lehetőséget biztosított a sofőröknek és az abroncsoknak is a bizonyításra

Már a döntő első felvonásában eltérő tapadású felületeken kellett nagy sebességgel kikerülő manővereket végrehajtaniuk, csúszós pályán vész fékezniük. Oszlopokkal kijelölt szűk pályán is végig kellett haladniuk átlósan az oszlopok érintése nélkül, mindehhez pedig még egy kis kamionos tekézés is társult. A futam utolsó megmérettetése, a gazdaságos vezetési és vészhelyzet-elhárítási feladatsor is tartogatott bőven kihívásokat. Ugyanis a versenyzők vezetéstechnikáját, a biztonságos közlekedés szabályainak ismeretét és nagyfokú figyelmét igényelte. Az eredményekből látszik, hogy minden versenyző és járműve is jól vizsgázott.

A verseny céljaihoz hasonlóan a Hankook is elkötelezett

Felhívja a figyelmet a közlekedéskultúra és szabályos közlekedés fontosságára, valamint a hivatásos tehergépkocsi-vezetők kulcsfontosságú szerepére a hatékony és biztonságos árufuvarozásban. Hiszen ők azok, akik nap mint nap hatalmas mennyiségű árut mozgatnak meg ahhoz, hogy biztosítsák az ellátást.

_______________________________

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 − három =