Hankook Ventus iON – elektromos járművekhez készült gumiabroncs

Rate this post

A Hankook idén májusban vezeti be a Hankook Ventus iON-t (ejtsd: ájon), amelyet kifejezetten elektromos járművekhez terveztek.

A Hankook idén májusban vezeti be a Hankook Ventus iON-t (ejtsd: ájon), amelyet kifejezetten elektromos járművekhez terveztek.

Az iON prémium elektromos járművekre érkezik, nyári, téli és négy évszakos kivitelben.

A fenntarthatóság és a hatékonyság jellemzi a Hankook Tire legújabb termékinnovációját. Az új fejlesztésű, 18–22 colos abroncscsalád különlegessége, hogy használata nagyobb hatótávolságot biztosít akkumulátortöltésenként és csendesebb vezetési élményt nyújt.

Jelentős lépést tesz a zéró kibocsátású járművek felé történő mobilitási átmenet előmozdításában a Hankook. Az új termékcsaládjával az elektromos járművekre és a fenntarthatóságra fókuszál.

A Hankook Ventus iON gumiabroncsok fejlesztésekor kiemelt hangsúlyt kaptak olyan termékelőnyök, mint a gördülési ellenállás további csökkentése, az alacsonyabb gördülési zaj, valamint a nagy rugalmasság. Az új Hankook termékcsalád az elektromos autók vezetői számára egy akkumulátortöltéssel nagyobb hatótávolságot biztosít a hagyományos gumiabroncsokhoz képest. Gördülékenyebb, kellemesebb vezetési élményt nyújt. A gyártó nem hagyta figyelmen kívül az elektromos járművek azonnali, nagy nyomatékát sem. Ezért a Hankook Ventus iON termékeket kifejezetten az ebből fakadó erőteljes igénybevételre tervezték.

Az IHS Markit információs szolgálat előrejelzései szerint az akkumulátorral működő, elektromos autók globális részesedése a teljes járműeladásból évente 36,6 százalékkal, a jelenlegi 6,4 százalékos piaci részesedésről 2028-ra 29,5 százalékra nő. Mivel a Hankook Ventus iON gumiabroncsok akkumulátortöltésenként több kilométert tesznek lehetővé a normál gumiabroncsokhoz képest. Jelentősen hozzájárulhatnak a közúti közlekedés CO2-kibocsátásának csökkentéséhez is.

Optimalizált zajszint

Az iON termékcsalád fejlesztésekor kiemelt cél volt a lehető leghalkabban működő gumiabroncsok elkészítése. A Hankook sound absorber™ technológia a vállalat iON termékeibe integrált speciális mintázattal kombinálva jelentősen csökkenti a járműben tapasztalható belső zajt.

„Különösen büszkék vagyunk arra, hogy az új Hankook iON nyári gumiabroncs A/A/A besorolást kapott az EU-s gumiabroncscímkén. Ez a gördülési ellenállás, nedves tapadás és gumiabroncszaj tekintetében a legmagasabb teljesítménynek felel meg”

– mondta Klaus Krause, a Hankook Tire Europe hannoveri műszaki központjának vezetője.

Nagy teherbírás, csökkentett kopás

Az új Hankook termékcsalád az alapos műszaki tervezésnek köszönhetően megfelel az elektromos járművek gumiabroncsokkal szembeni elvárásainak. Az Hankook Ventus iON esetében a gyártó az elektromos járművek nagyobb tömegét – amelyet a meghajtó akkumulátorok jelentős súlya okoz – nagyobb teherbírással ellensúlyozta, valamint a gumiban található ellenálló aramidszálak hatékonyan ellensúlyozzák a különösen nagy nyomaték okozta deformációs erőket. Az abroncscsalád magas arányban természetes gyantát tartalmazó futókeveréke példamutató tartósságot és csökkentett kopást biztosít. Az új keverék másik különlegessége a természetes olajok magas aránya, ami amellett, hogy fenntarthatóbbá teszi az iON termékeket, pozitív hatással van a gumiabroncsok futásteljesítményére is.

A Hankook eredeti felszerelésként biztosított, elektromobilitásra optimalizált gumiabroncsait már számos vezető márka használja, köztük az Audi, a BMW, a Porsche és a Volkswagen.

„Az új iON gumiabroncs családunk bemutatásával vállalatunk felismerte az elektromos járművek iránti kereslet rohamos növekedését és az ezzel járó megfelelő gumiabroncsok iránti igényt, valamint csereigényt. Az akkumulátor-töltésenkénti megnövelt hatótávnak köszönhetően a gumiabroncsok új generációja tovább optimalizálja az elektromos járművek hatékonyságát a mindennapi használat során”

mondta Sanghoon Lee, a Hankook Tire Europe elnöke.

Az új prémium termékcsalád a piaci bevezetéskor kezdetben három kivitelben lesz elérhető, 18–22 colos méretben: Európában 2022 májusától a Hankook Ventus iON S nyári gumiabroncs mintával, 2022 szeptemberétől pedig a téli szezonban a Hankook Winter i*cept iON néven. A Hankook Ventus iON A gumiabroncs négy évszakos változatban lesz elérhető az észak-amerikai piacon.

_______________________________

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

Nemzeti színű kivilágítással szurkolnak a Bridgestone gyár kollégái a magyar labdarúgó válogatottnak

Nemzeti színű kivilágítással szurkolnak a Bridgestone gyárban

A Bridgestone gumiabroncsgyár kollégái a szívükön viselik a magyar labdarúgó válogatott sikerét: „Hajrá, magyarok!”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × 1 =