Az új Bridgestone Duravis Van

Rate this post

A Bridgestone bejelentette új, prémium kategóriás nyári gumiabroncsát, a kishaszongépjárművekhez fejlesztett Duravis Van-t.

Az új Bridgestone Duravis Van – Költségcsökkentés prémium teljesítménnyel

A Bridgestone új abroncsa hatékonyan minimalizálja az állásidőt, és hozzájárul az üzemeltetési költségek csökkentéséhez.

A független TÜV SÜD által elvégzett tesztek szerint az új Bridgestone Duravis Van a legjobb futásteljesítményt1, a legjobb száraz és nedves úton mért fékutat2, valamint a legjobb üzemanyag- energiahatékonyságot3 biztosítja a kategóriájában.

Nedves úton a tapadása pedig a legmagasabb EU-címke minősítést birtokolja >>>. Az úttörő ENLITEN technológiával készült, ezért a fenntarthatóság jegyében elektromos járművekre is szerelhető. Elődjéhez, a Duravis R660-hoz képest gördülési ellenállásában 21 százalékkal javult3, így a legtöbb méretben a B osztályú EU-címkét kapta. Ez nagyobb üzemanyag- és energiahatékonyságot 3 jelent, ami fokozott üzemanyag-megtakarítást és/vagy az akkumulátorok hatótávolságának meghosszabbítását eredményezi.

Csúcstechnológiának köszönhető teljesítmény

Az innovatív és fenntartható ENLITEN technológia >>> jóvoltából a Duravis Van a legjobb teljesítményt1,2 nyújtja a kategóriájában, miközben futásteljesítményének1 és megnövekedett üzemanyag- és energiahatékonyságának3 köszönhetően hozzájárul a fenntarthatósághoz.

Számos újítással rendelkezik, többek között új szimmetrikus futófelületi mintázattal, üregkorona-optimalizálással, új lamellakialakítással és üregeloszlással. Az új, továbbfejlesztett aszfalt-érintkezési technológia még tovább fokozza a teljesítményt, az innovatív keverék pedig javítja a kémiai reakciók szabályozását, így kiegyensúlyozza az erősítő mechanizmust és a gördülési ellenállást.

Tökéletesen alkalmas továbbá mind a belsőégésű motoros, mind az elektromos járművekhez, segítve azok teljesítményének optimalizálását. Utóbbinál a nagyobb kopástűrés ellensúlyozza a megnövekedett súlyt és a nagyobb nyomatékot, míg alacsony gördülési ellenállása kíméli az akkumulátor élettartamát.

Az előd, Bridgestone Duravis R660 abronccsal összehasonlításban az elektromos motorok csendes működéséhez igazítva extrán csökkentett zajszintet is biztosít. Az elhaladási zaj 2 decibeles3 csökkenését eredményezi, melyet az EU A osztályú minősítésével ismertek el.

Elkötelezve a fenntartható megoldások iránt

 „A flottáknak és üzemeltetőiknek ma jelentős kihívásokkal kell szembenézniük. Csökkenteniük kell a teljes birtoklási költséget, optimalizálniuk a működésüket, mérsékelniük a CO2-kibocsátást és megküzdeni a logisztikai kihívásokkal. Az új Bridgestone Duravis Van gumiabroncs választ ad mindezekre, miközben fenntarthatósági előnyöket biztosít a belső égésű és az elektromos járművek számára egyaránt. Csökkenti a teljes birtoklási költséget és zökkenőmentesen összekapcsolja a nehéz- és kisteherszállítást az utolsó kilométerig”

– mondta Steven De Bock, a Bridgestone EMIA személyabroncs üzletág (másodlagos piac és gyári első szerelés) alelnöke.

A hatékonyabb működés és a fenntarthatóság jegyében a Bridgestone folyamatosan fejleszti K+F (Kutatás és Fejlesztés) folyamatait.

A Bridgestone Duravis Van-t ezért a Bridgestone úttörő, virtuális abroncsfejlesztési technológiájával is fejlesztették, ami lehetővé teszi a gumiabroncs digitális változatának létrehozását és tesztelését. Mindez segít a mérnököknek megjósolni, hogy a gumiabroncs hogyan fog teljesíteni a különböző körülmények között, még a prototípusok fizikai legyártása előtt. A fejlesztési fázis ezért 38 százalékos nyersanyag- és CO2-kibocsátás-megtakarítást eredményezett. Eközben 20 000 kilométert és 4,2 tonna CO2-t takarított meg a szabadtéri tesztelés során.4

Az európai K+F központban kifejlesztett Bridgestone Duravis Van gumiabroncs 2023 januárjától 26 méretben lesz elérhető.

Az innovációk mind részei a Bridgestone azon elképzelésének, hogy fenntartható megoldásokat kínáló vállalatként értéket nyújtson az ügyfelek és a társadalom számára. A Bridgestone Duravis Van jelentős előnyöket kínál az energia, a hatékonyság, az ökológia, a könnyedség és gazdaságosság terén. Összhangban a Bridgestone E8 >>> kötelezettségvállalásával, amely világosan meghatározza azokat az értékeket, amelyeket a vállalat nyolc fókuszterületen ígér a társadalom, az ügyfelek és a jövő generációi számára.


1 A TÜV SÜD által a Bridgestone felkérésére 2022. júliusában és augusztusában VW Caravelle 2.0 TDI-vel, 205/65 R16C Duravis Van méretű gumiabronccsal végzett tesztek. Összehasonlítva az azonos szegmensben lévő fő versenytársak teljesítményével: Michelin Agilis 3, Continental VanContact Ultra, Goodyear Ultragrip Cargo2. TÜV SÜD-jelentés száma [713262236]. Futásteljesítmény minősítés: BRIDGESTONE Duravis Van (100%), MICHELIN Agilis 3 (96,7%), CONTINENTAL VanContact Ultra (93,3%), GOODYEAR EfficientGrip Cargo2 (64,4%).

2 A TÜV SÜD által a Bridgestone felkérésére 2022. júliusa és szeptembere között az ATP Papenburg (D) létesítményében a VW Caravelle és Mercedes-Benz Sprinter gumiabroncsokkal végzett tesztek során a 205/65 R16C méretű Duravis Van gumiabroncsokkal végzett vizsgálatok, összehasonlítva az azonos szegmensben lévő fő versenytársak teljesítményével: Continental VanContact Ultra, Goodyear Ultragrip Cargo2, Michelin Agilis 3, Pirelli Carrier. TÜV SÜD-jelentés száma [713262224]. Nedves fékezés [Féktávolság [m] 80 km/h-ról-20 km/h-ra] minősítés: BRIDGESTONE Duravis Van (100%), GOODYEAR EfficientGrip Cargo2 (99,9%), PIRELLI Carrier (98,5%), CONTINENTAL VanContact Ultra (97%), MICHELIN Agilis 3 (95,3%). Száraz fékezés [Féktávolság [m] 100 km/h-ról 0 km/h-ra] minősítés: BRIDGESTONE Duravis Van (100%), GOODYEAR EfficientGrip Cargo2 (98,7%), CONTINENTAL VanContact Ultra (98,1%), PIRELLI Carrier (97,4%), MICHELIN Agilis 3 (96,3%).

3 A Duravis Van és a Duravis R660 (205/65 R16C referenciaméret) közötti belső összehasonlítás alapján.

4 A Volkswagen Caravelle bejelentett CO2-kibocsátása alapján (205/65R16C fejlesztési méret): 198 g/km


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy + kettő =