AZ AUTÓSOK CSAK 6%-A KÉPES AZONOSÍTANI A GUMIABRONCSOK „TERHELÉSÉT”

Rate this post

A nem megfelelő terhelési besorolású gumiabroncs választása veszélyeztetheti a jármű teljesítményét és hatékonyságát, valamint biztonságát.

A modern elektromos járművek (EV-k) jellemzően sokkal nehezebbek, mint a hagyományos belsőégésű motorok, így a fogyasztók számára még fontosabb, hogy megfelelő gumiabroncsot válasszanak.

Az Apollo Tyres megbízásából készült felmérés kimutatta, hogy az Egyesült Királyságban az autósok mindössze 6%-a tudja helyesen azonosítani a gumiabroncs „terhelési besorolását”. Ez a jármű legnagyobb tömegét jelzi, amely biztonságosan használható.

A modern elektromos járművek (EV-k) jellemzően sokkal nehezebbek, mint a hagyományos belsőégésű motorok. Így a fogyasztók számára még fontosabb, hogy megfelelő gumiabroncsot válasszanak.

Az Apollo Tyres felmérése, amely 1000 autós megkérdezésével készült szerte az Egyesült Királyságban

Azt találta, hogy a férfiak 11%-a tudta azonosítani a terhelési jelzést az abroncson, míg a nők mindössze 3%-a.

A felmérés azt is kimutatta, hogy az autósok mindössze 14%-a tudja, hogy az elektromos járművekre szerelt gumiabroncsokat általában magasabb nyomásra kell felfújni a biztonságos és hatékony működés érdekében. Ez az arány mindössze 6%-ra esik az 55 és 64 év közötti autósok körében. A 18 és 24 év közöttiek körében pedig a felére (52%) tetőzik. Lényeges, hogy az elektromos járművezetők körében ez az arány még mindig alacsony – mindössze 38%. A gumiabroncs-felfújás mértéke minden járműre jellemző, és elengedhetetlen a tapadás, a tapadás és a gördülési ellenállás optimális szintjének fenntartásához.

Yves Pouliquen, az Apollo Tyres értékesítési és marketingvezetője megjegyzi:

„Ahogy Európa az elektromos járművek tömeges elterjedése felé halad, egyre fontosabbá válik az autógyártók és a szélesebb gumiabroncsipar – a gyártóktól a kiskereskedőkig és szerelőkig – számára, hogy segítsenek a fogyasztóknak megérteni a terhelési besorolással való kompatibilitás kulcsfontosságú jelentőségét és a megfelelő gumiabroncs légnyomás fenntartásának szükségességét”.

„Az ismeret terjesztés szükségessége túlmutat a vásárlás helyén. Az elektromos járművek tulajdonosai érthető módon szeretnék maximalizálni a hatótávolságot, de az alulfújás jelentősen növelheti a gördülési ellenállást, ami rossz hatékonyságot jelent.”

Az Apollo Tyres, Vredestein személygépkocsi gumiabroncsok széles választékát kínálja a belső égésű motoros járművekhez és az elektromos járművekhez. 2022 novemberében az Apollo Tyres piacra dobta első dedikált elektromos abroncsát, a Vredestein Quatrac Pro EV-t >>>. Amellett, hogy az első négyévszakos elektromos autó abroncs a piacon, az új Quatrac Pro EV az első elektromos gumiabroncs, amely „High Load” (HL) tanúsítvánnyal (255/40R20 változat) érhető el. Hangsúlyozva, hogy alkalmas nagy, teljesen elektromos autók és terepjárókra.


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

Új MICHELIN Power Adventure murvás kerékpár gumiabroncs, amely nagy teljesítményt kínál közutakon és erdei ösvényeken

Új Michelin kerékpár gumiabroncs

Új MICHELIN Power Adventure murvás kerékpár gumiabroncs, amely nagy teljesítményt kínál közutakon és erdei ösvényeken

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük