500 KM/H-s gumiabroncs tesztelések

Rate this post

PIRELLI: AKÁR 500 KM/H-S TESZTELÉSEK, AZ EGYRE BIZTONSÁGOSABB GUMIABRONCSOK GYÁRTÁSÁHOZ

PIRELLI: AKÁR 500 KM/H-S TESZTELÉSEK, AZ EGYRE BIZTONSÁGOSABB GUMIABRONCSOK GYÁRTÁSÁHOZ

Az új gépek, lehetővé teszik a versenyautókhoz és az elektromos hiperautókhoz való gumiabroncsok, nagy sebességű tesztelését.

A Milánói K+F központban beállított nagy sebességű gép segítséget nyújt a mérnököknek

 A Pirelli Kutatási és Fejlesztési Központjában egy új gépet telepített, amely ellenőrzött körülmények között, akár 500 km/h sebességig képes tesztelni a gumiabroncsokat. A teszt fő célja, hogy tovább növelje a leggyorsabb autók gumiabroncsainak biztonságát. Az egyre nagyobb teljesítményű közúti hiperautók megjelenésével, az elektromos motorok fejlesztésének is köszönhetően, a nagy sebesség döntő tényezővé válik a fejlesztésben. Különböző kategóriájú sportabroncsok, nemcsak a motorsportra jellemzőek, hanem a közúti használatra is.

Az 500 km/h-s nagy sebességű tesztgép csatlakozik másik kettőhöz, amely már jelen van a milánói Bicocca központ beltéri tesztelési osztályán. Ezek a gépek, 370 illetve 450 km/órás sebesség elérésére képesek. Míg az utóbbiakat általában közúti gumiabroncsok tesztelésére használják, az új 500 km/h-s gépet főként versenyabroncsokhoz tesztelésére szánják.

A Pirelli beszállítói jelenléte több mint 350 motorsport eseményen megkövetelte egy olyan eszköz bevezetését, amely alkalmas a kihívásokkal teli körülmények között használt termékekre. Például a versenyzés vagy a közúti autók új rekordjainak keresése, a még extrémebb határokig. Ezeken a területeken a biztonsági követelmények még szigorúbbak, és ezeket ad hoc ellenőrzésekkel kell garantálni.

A monzai versenypálya vagy a nürburgringi Nordschleife

A nagy sebességű tesztelőgép működését úgy tervezték, hogy értékelje a gumiabroncs viselkedését nagy sebességnél. Biztosítsa a megbízhatóságot a későbbi, kültéri tesztelés során. Ezzel a géppel a gumiabroncsot úgy lehet tesztelni, mintha a monzai versenypálya vagy a nürburgringi Nordschleife kanyarjain és egyenesein használnák. De még a valóságban tapasztaltaknál is súlyosabb körülmények között, hogy garantálni lehessen az abroncs épségét a különböző területeken.


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × három =