OZ Magnesium Limited Edition

Rate this post

Üdvözöljük a magnézium korszakában: bemutatjuk a Magnesium Limited Editiont, az OZ Racing könnyűfém keréktárcsák új családját, limitált kiadásban, a legújabb generációs techno-innovatív tulajdonságokkal.

Mi, emberek régóta kerestük a természetet olyan új technológiai megoldások után, amelyek javítanák mindennapi életünket. Megtanultunk mindent megfigyelni és tanulmányozni körülöttünk, kitalálni a dolgok működését, értelmezni és lemásolni azokat. Ez az oka annak, hogy az OZ a puszta teljesítményre törekvő lankadatlan törekvésében úgy döntött, hogy a természet egyik alapvető elemével, a magnéziummal dolgozik.

Mi inspirált minket

A magnézium (Mg) a szerkezeti fémek közül a legkönnyebb (sűrűsége 1,78 kg/dm3, míg az alumínium fajsúlya 2,74 kg/dm3).

A magnézium előnyei

Általában a magnéziumötvözetek jelentős fajlagos mechanikai szilárdságot mutatnak, és rendkívül könnyűek.

Gyakran tévesen azt gondolják, hogy az olyan fémek, mint az acél és a titán, erősebbek, mint a könnyűötvözetek. A magnézium – annak ellenére, hogy fajsúlya egyhatoda az acélénak és egyharmada a titánénak – megfelelő CAD/CAM-eszközökkel optimalizálva és hőkezelésekkel újra karakterizálva, feleannyi tömeggel kiváló mechanikai ellenállást ér el. Könnyűsége és robusztus szilárdsága miatt a magnézium ideális anyag, létfontosságú a védelmi és a repülőgépipar számára.

Kutatás és tapasztalat

Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a magnézium tökéletes anyag a motorsportokhoz is. Az OZ ezt a könnyű, de erős ötvözetet úgy formálta meg, hogy egyre vékonyabb felniket és rekordot jelentő szerkezeti-mechanikai ellenállást produkáljon, jelentős súlycsökkenés mellett. Az alacsony nyomású magnéziumöntvényen alapuló gyártási technológiát kifejezetten a WRC világában alkalmazzák, ahol a merevség és a tartósság a legkeresettebb jellemzők a kerekeknél. Ehelyett a kovácsolt magnézium az F1-ben használt anyag, és az elérhető technológia csúcsát példázza, a leglegendásabb, győztes csapatok által használt kerekeket állítva elő.

Az eredmények

Minden OZ kerék a technikai újítások és mindenekelőtt az autósportból áthozott érzelmek szüleménye. A magnéziumnak az utángyártott termékeiben való felhasználásával az OZ ismét felrázza az alufelni-piacot azzal, hogy nagy teljesítményű, szinte versenyhez méltó utcai kerekeket kínál.

Az eredmény két új kerék, amelyeket két különböző gyártási eljárással terveztek és gyártottak, és csak korlátozott példányszámban állnak rendelkezésre, mindkettőt az OZ legmagasabb szintű versenyben szerzett tapasztalatai ihlették:

  • Superturismo Magnesio, öntött magnéziumból készült, és kizárólag pályás használatra készült
  • Ultimate Magnesio, kovácsolt magnéziumból készült, és úgy tervezték, hogy a valaha volt legkönnyebb, legtartósabb és legerősebb utcai kerék legyen

A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom − 10 =