Auto Express – 2023 Nyári gumi teszt: 205/55R16

Rate this post
File Gábor A gumiabroncsok szóvivője info(kukac)gumipiacmagazin.hu

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu

Az Egyesült Királyság legnagyobb darabszámban eladott gumiabroncsa a 205/55R16. Ezért visszatérünk ehhez a mérethez a 2023-as Auto Express nyári gumi tesztünkön.

Auto Express – 2023 Nyári gumi teszt: 205/55R16

Forrás: Auto Express: Foto: Nathan Morgan

Kim Adams. Auto Express

Kim Adams.

Amit teszteltünk

Az Egyesült Királyság raktárkészletével és szállításával kapcsolatos problémák miatt megkértük a gumiabroncs-gyártókat, hogy küldjenek nekünk tesztre szánt, kereskedelmi forgalomba kapható gumiabroncsokat. A sebességértékek: 205/55R16 V vagy W-se voltak. 91 vagy 94-es terhelési indexel.

Lehet, hogy a népszerű 205/55R16 nem vonzza ugyanúgy gumiabroncs teszt olvasóink figyelmét, mint a 20 colos szuper-széles felnikre szerelt szuperalacsony gumiabroncsok, de ez az a gumi, amelyet még mindig sokkal többen vásárólunk meg.

Az immár 25. éve tartó, hosszú távú gumiabroncs-tesztprogramunk kulcsfontosságú tényezője, hogy átfogó képet adjunk az abroncsok teljesítményéről. Nem pedig a címkézési minősítések által lefedett három elemet vesszük figyelembe.

Ez a méret folyamatosan vonzza a legtöbb résztvevőt, és az idén nem kevesebb, mint 11 márka küzdött a győzelemért. A Bridgestone, a Falken, a Goodyear, a Maxxis és a Pirelli ugyanazokkal a gumikkal tér vissza, amelyeket három éve teszteltünk. A Continental és a Michelin új dizájnjai is megjelentek. A Hankook, a Kumho, a Vredestein és a Toyo is visszatért a teszthez.

Hogy megtudjuk, a Goodyear meg tudja-e ismételni 2020-as győzelmét, vagy egy új dizájn érvényesül, a Continental Contidrom teszt pályája felé vettük az irányt Hannover közelében, Németországban.

Részletes teszt eredmények >>>

Hogyan választottunk győztest

Az eredményeket százalékra váltottuk át, az össz pontszám felét a nedves teljesítményre, 40%-át a szárazra, a maradékot pedig a többi tesztre osztottuk. A kezelhetőségre és a fékezésre helyeztük a hangsúlyt. Az egyes gumiabroncsokra vonatkozó adatokban az egyéni tesztgyőztes 100 százalékos pontszámot kapott, a többit pedig ehhez képest értékeltük.


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 5 =