Legfrissebb hírek

A Hankook versenyabroncsai a magyar rally csúcsán

Rate this post
File Gábor A gumiabroncsok szóvivője info(kukac)gumipiacmagazin.hu

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu

Vincze Ferenc és Percze Nándor nyerte a 2023-as HUMDA Magyar Rally Bajnokságot, Turán Frici és Farnadi Ágnes második a bajnokságban

. A 2023-as szezon során Vincze és Percze sikeresen bizonyította a Hankook abroncsok teljesítményét és megbízhatóságát a legnehezebb versenykörülmények között is.

A HUMDA Országos Rally Bajnokság bajnoki címe már eldőlt egy futammal a vége előtt

Vincze Ferenc és Percze Nándor párosa nyerte a bajnoki címet. A Korda Racing párosa hatalmas sikerrel zárta a szezont Győrben, ahol második helyen értek célba. A páros már a futam előtt biztos volt abban, hogy csak Turán Frigyes és Farnadi Ágnes az ellenfeleik a bajnoki versenyfutásban, és mindössze két ponttal kell többet szerezniük a riválisoknál ahhoz, hogy meglegyen a bajnoki cím. A győri második hely a második bajnoki címüket hozta el, amit négy év várakozás előzött meg. A szezon alatt Vincze és Percze fokozatosan építették fel előnyüket, a Mecsek Rally után már láthatóvá vált esélyük a győzelemre.

A hétvégi futam a bajnokság második és harmadik helyéért is zajlott, ahol másodikként, Hankook abroncsokon ért célba Turán Frigyes és Farnadi Ágnes

Ez azt jelentette, hogy a bajnokság második legjobbjának járó címet érdemelték ki, és a rali történetében először fordult elő, hogy a Hankook abroncsokat használó ralicsapatok a bajnokság első és második helyét is megszerezték. A győztes csapatok a Hankook Ventus Z215 versenyabroncsokat használták a gumiabroncs kizárólagos magyarországi forgalmazójától, a RTH Versenyabroncs Kft-től, akik szintén nagyon büszkék arra, hogy részesei lehettek ennek a sikernek. A Hankook Ventus Z215 megerősített futófelületi mintázattal rendelkezik a fokozott száraz tapadás érdekében, miközben a nedves fékteljesítményt is megtartja. A rali során a szakaszok nagyon szűk és gyors szakaszain a gumiabroncs tapadása és fékteljesítménye az aszimmetrikus futófelületi kialakításnak köszönhetően teljes mértékben kihasználható.

„A Hankook büszke arra, hogy támogathatja a magyar ralibajnok párost, Vincze Ferencet és Percze Nándort. A 2023-as szezon során Vincze és Percze sikeresen bizonyította a Hankook abroncsok teljesítményét és megbízhatóságát a legnehezebb versenykörülmények között is. A különböző Hankook rally gumiabroncsok kiváló választásnak bizonyultak aszfaltos és kavicsos felületeken egyaránt. Gratulálunk nekik a magyar bajnoki címhez, és büszkén ünnepeljük velük ezt a nagyszerű eredményt. A Hankook továbbra is elkötelezett abban, hogy innovációival és prémium versenyabroncsaival segítse a versenyzőket a motorsportban nyújtott teljesítményükben”

– mondta Manfred Sandbichler, a Hankook európai motorsport igazgatója.

„A Hankook abroncsok kiválóan teljesítettek a rally versenyeken a legkülönbözőbb körülmények között, és nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy megnyerjük a 2023-as bajnokságot. Nagyon hálás vagyok a Hankooknak az egész szezon során nyújtott támogatásáért, és örömmel várjuk a további együttműködést a jövőben is”

– mondta Vincze Ferenc.

A Hankook versenyabroncsai lehetővé teszik a versenyzők számára, hogy a rally bajnokság élmezőnyébe emelkedjenek, így a bajnokság dobogóján ez első (Vincze Ferenc és Percze Nándor) és a második helyre (Turán Frigyes és Farnadi Ágnes) is Hankook abroncsokat használó csapatok állhattak.


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Ezt olvasta már?

"Példamutató" új Vredestein Ultrac Pro dobogós helyezést ért el az Auto Bild nagyteljesítményű gumiabroncsok tesztjében

„Példamutató” – Vredestein Ultrac Pro

A Vredestein Ultrac Pro dobogós helyezést ért el az Auto Bild nagyteljesítményű gumiabroncsok tesztjében

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennégy + 2 =