Legfrissebb hírek

MICHELIN GYÁRTMÁNYÚ SPECIÁLIS JELÖLÉSŰ ABRONCSOK

Rate this post
File Gábor A gumiabroncsok szóvivője info(kukac)gumipiacmagazin.hu

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu

Elsőszerelői abroncsjelölések, speciális jelöléssel rendelkező abroncsok, jóváhagyott abroncsok, jóváhagyott típusú abroncsok, homologizált abroncsok… Mit jelentenek ezek a kifejezések?

A Michelinnél úgy véljük, hogy a nagy teljesítményű abroncsok fejlesztése során elengedhetetlen az autógyártókkal végzett közös munka
Például az abroncson látható M01 jelölés azt jelenti, hogy az abroncs kifejezetten a Mercedes-AMG márkájú modellek igényeire készült.

A Michelinnél úgy véljük, hogy a nagy teljesítményű abroncsok fejlesztése során elengedhetetlen az autógyártókkal végzett közös munka. Az együttműködő szakemberek csapatmunkában választják ki az egyes modellek egyedi tulajdonságaihoz leginkább alkalmas technológiákat és alapanyagokat, így biztosítva, hogy az abroncs kiváló teljesítményt nyújtson, a vezetés pedig kényelmes, igazán egyedülálló élmény legyen.

Miért fejleszt a Michelin speciális jelölésű abroncsokat?

Minden járműmodellnek megvannak a maga jellegzetességei. A különböző tömegű, különböző teljesítményű motorokkal és hajtástípusokkal készült járművek esetében más és más abroncs lehet a megfelelő választás. Az autógyártók ezért az általuk gyártott modellek sajátosságaihoz illő abroncsokat keresnek. A Michelin fejlesztőmérnökei a Mercedes-AMG, a Porsche, a Tesla vagy a BMW fejlesztőivel szoros együttműködésben fejlesztik ki az egyes járműmodellek speciális igényeit kielégítő abroncsokat. Alapos tesztelést és a termék további finomhangolását követően elkészül az autógyártó adott modelljére igazított, speciális jelöléssel ellátott gumiabroncs.

Milyen abroncs az elsőszerelői abroncs (OE = original equipment)?

Az OE (original equipment) vagy elsőszerelői, esetleg gyári abroncsok azok az abroncsok, amelyekkel az autógyárban szerelik fel az új autókat.

Minden speciális jelöléssel rendelkező abroncs az autógyártók által elfogadott abroncs?

A speciális jelöléssel rendelkező abroncsok az egyes autógyártók speciális igényeinek megfelelően kialakított és gyártott termékek. Ezek az abroncsok kifejezetten azzal a céllal készültek, hogy bizonyos modelleken az elvárt teljesítményszintet teljesítsék. Így például az ‘N’ jelöléssel rendelkező MICHELIN gumik speciálisan Porsche modellekre, a ‘K’ jelöléssel rendelkező abroncsok Ferrarikra, míg a ‘T’ jelölésűek Tesla gyártmányú modellekre készültek.

Elsőszerelői abroncsjelölések, speciális jelöléssel rendelkező abroncsok, jóváhagyott abroncsok, jóváhagyott típusú abroncsok, homologizált abroncsok...

A különböző járműmodellekre készült, speciális jelöléssel rendelkező abroncsok kifejlesztését a MICHELIN és az egyes konstruktőrök fejlesztőmérnökei közösen viszik véghez. Az ‘N’ jelöléssel rendelkező abroncsok esetében a Porsche szakembereivel dolgozunk együtt, a speciális jelöléssel rendelkező abroncsok tehát minden esetben rendelkeznek az adott autógyártó jóváhagyásával.

Az abroncson látható M01 jelölés azt jelenti, hogy az abroncs kifejezetten a Mercedes-AMG márkájú modellek igényeire készült. További tudnivalók az abroncsjelölésekről.

Van különbség az autógyártó által jóváhagyott vagy homologizált abroncs és a jóváhagyott típusú abroncsok között?

Minden kereskedelmi forgalomban kapható gumiabroncsnak kötelező jelleggel meg kell felelnie a helyi — országosan vagy regionálisan érvényben lévő – törvényi szabályoknak. Ettől különbözik az egyes autógyártó által jóváhagyott vagy gyárilag homologizált abroncs esete, a gyári homologizáció ugyanis nem kötelező.

Minden, amit a speciális jelöléssel rendelkező abroncsokról tudni érdemes…

A speciális jelöléssel rendelkező MICHELIN gumikat a Michelin és az egyes autógyártók fejlesztőmérnökei közös munkával, egymással szoros együttműködésben fejlesztik ki. A speciális jelöléssel rendelkező abroncs az adott gyártmány, illetve járműmodell szerves részévé válik, hiszen a gyártók tényleges és kifejezett elvárásainak megfelelő teljesítményre optimalizálják. Ha az autósok a gyártó által elismert, azaz gyári homologizációval rendelkező abroncsokat szereltetnek fel, a vezetési élmény és a jármű menetteljesítménye optimális lesz: kiemelkedő úttartás és kényelem, halk gördülési zaj, élvezetes autóutak a volán mögött.


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Ezt olvasta már?

Continental ContiAttack SM 2Continental

Az új ContiAttack SM 2: Erős futásteljesítmény és teljesítmény közúti és versenypályán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hét − 3 =