Hankook iON FlexClimate

Rate this post
File Gábor A gumiabroncsok szóvivője info(kukac)gumipiacmagazin.hu

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu

iON FlexClimate – A Hankook bemutatta új, elektromos járművekhez tervezett négyévszakos gumiabroncsát

Hankook iON FlexClimate – A Hankook bemutatta új, elektromos járművekhez tervezett négyévszakos gumiabroncsát

  • Az elektromos autókhoz és terepjárókhoz tervezett négyévszakos abroncsokkal teljessé válik az iON-széria
  • Egész évben kiválóan használható
  • A gumiabroncs-széria az új technológiai rendszer előnyeit élvezi

A Hankook bemutatta az új iON FlexClimate modellt

Az első négyévszakos gumiabroncsot, amelyet kifejezetten elektromos járművekre (személyautók és terepjárók) fejlesztettek az európai piac igényeire szabva

Az elektromos autókhoz és terepjárókhoz készült nyári gumiabroncs. A Hankook iON evo, és a Hankook iON i*cept téli abroncs mellett a Hankook iON FlexClimate négyévszakos modellel teszi teljessé gumiabroncscsaládját az elektromos járművek jelenlegi és jövőbeli generációi számára. A speciálisan az elektromos járművekre tervezett Hankook iON-termékek a hagyományos, robbanómotoros vagy hibrid járműveken is használhatók. Szintén tartják előnyeiket a hagyományos gumiabroncsokkal szemben, különösen az energiafelhasználás, a zajszint, az erőforrások kímélése és az abroncs élettartamának tekintetében.

A legújabb technológiáknak köszönhetően az új iON FlexClimate jó teljesítményt nyújt nyári és téli útviszonyok között egyaránt. A kiváló nedves tapadás mellett főbb tulajdonságai közé tartozik a hagyományos gumiabroncsokhoz képest alacsony gördülési ellenállás. Az optimalizált súlyú, mégis masszív kialakítás, amely kimondottan az elektromos járművek igényeihez igazodik.

Sanghoon Lee, a Hankook Tire Europe elnöke:

„Az új iON FlexClimate abronccsal teljesítjük sok elektromos jármű vezetőjének a kívánságát: olyan gumiabroncsot kínálunk, amely egész évben kiemelkedő teljesítményt nyújt még az ilyen típusú autózásnál is. Nem számít, hogy száraz idő van, esik vagy havazik, az új négyévszakos gumiabroncsunk az iON-szériából magas szintű menetbiztonságot nyújt, segít meghosszabbítani az akkumulátortöltésenként megtett távolságot, könnyen kezeli a nagyobb súlyú járműveket, mindeközben még csendes is.”

Kiemelkedő teljesítmény nedves aszfalton és hóban

Az új iON FlexClimate – amely elérhető személyautókra és a terepjárókra készült változatban egyaránt – fő jellemzője a speciális, 3D-s lamellák a futófelületen. Ezeknek köszönhetően a gumiabroncs kiemelkedő tapadást biztosít száraz és nedves utakon egyaránt, akár még enyhe hóesésben is. Ugyanakkor az új ProGrip futófelületi keverék optimalizált tapadást nyújt nedves utakon, mindezt a nagy sűrűségű szilikon és egyéb fenntartható nyersanyagok kombinálásával.

A futófelületi blokkok nagy lamellasűrűséggel rendelkeznek azért, hogy az optimális teljesítmény télies útviszonyok között is fennmaradjon. Ezek az úgynevezett kettő az egyben lamellák, az egyes blokkokban található extra barázdák mellett, biztosítják a tapadást és a fékezési teljesítményt, akár hóban is. Az iON FlexClimate M+S és 3PMSF címkékkel rendelkezik ami azt jelenti, hogy Európa-szerte számos országban egész éves használatra alkalmas.

Elektromos járművekre optimalizálva

A Hankook az új iON FlexClimate modellnél a megerősített övvel ellensúlyozza az elektromos járművekre jellemző nagyobb össztömeget. Az övben ellenálló aramid szálak találhatók, továbbá a futófelület teljes szélességén egyenletesen oszlik el a terhelés. Ez lehetővé teszi a gumiabroncsonkénti nagyobb terhelési indexet. Egyúttal hatékonyan ellensúlyozza a nagyobb sebességnél az abroncsokra ható torzító erőhatásokat, így biztosítva a precíz kormányzást és a kanyarodási stabilitást. Emellett az egyenletes terheléselosztás növeli a futófelület élettartamát.

Az új Grip Boost technológiának köszönhetően a gumiabroncs oldalfali merevsége az aramid öveknek köszönhetően 20 százalékkal nagyobb a konvencionális meghajtású járművekhez használnak*, hagyományos négyévszakos gumiabroncsokhoz képest. Ez kényelmesebb vezetést és a jármű feletti jobb irányítást biztosít.

Kimagasló gördülési ellenállás

Az iON-termékekben a különleges, magas természetes gyanta tartalmú futófelület-keverék biztosítja a hosszabb élettartamot és a csökkentett kopást a hagyományos termékekhez képest. A jó tapadás felel az elektromos járművek nagy forgatónyomatékának biztonságos átviteléhez szükséges stabilitásért. A természetes olajok nagy arányú jelenléte a keverékben nemcsak fenntarthatóbbá teszi az iON-termékeket, de pozitív hatással van a futófelület élettartamára is. Ez azt jelenti, hogy a Hankook iON FlexClimate modellnek kisebb az anyagigénye, mint az azonos élettartamú hagyományos gumiabroncsoknak. Így könnyebb is, valamint vezetés közben alacsonyabb energiafogyasztást eredményez, és a gyártás során is energiát takarít meg.

A Hankook innovatív keverési rendszerének és az Opti-Cure technológiának köszönhetően az iON FlexClimate futófelületének kialakítása csökkenti a szükségtelen mozgást a profilon. Ez az energiaveszteséget és a gördülési ellenállást is csökkenti. Összességében a Hankook iON FlexClimate hozzájárulhat az akkumulátor töltésenkénti nagyobb távolságok megtételéhez.

Alacsony zajszint az i Sound Absorber használatával

Mivel az elektromos autóknak nincs belső robbanómotoruk, az egyéb hangok könnyebben feltűnnek a sofőröknek. Az iON gumiabroncscsaládot ezért a Hankook i Sound Absorber technológiával látták el, és úgy tervezték, hogy légellenálló legyen, így a hagyományos abroncsokhoz képest alacsonyabb zajszintet biztosít.

A Hankook bemutatja az iON technológiai rendszert

Az új iON FlexClimate már az újonnan bevezetett “iON Innovative Technology” előnyeit élvezi. Ez egy aprólékosan kidolgozott technológiai rendszer. A Hankook fejlesztett ki a kutatás és fejlesztés hatékonyságának növelésére, különös tekintettel a vállalat elektromos járművekhez készült gumiabroncsai esetében. Négy fő elemet tartalmaz: a i Sound Absorber (zaj), a i Super Mileage (kopás), a i Perfect Grip (tapadás) és az i Extreme Lightness (gördülési ellenállás). A rendszer alapját 58 szabadalmaztatott technológia adja, amelyeket az iON gumiabroncscsalád fejlesztésébe építettek. Ez tartalmazza például a zajcsökkentési szabadalmakat. Az élettartam növelésére remek példa a ProDurable keveréktechnológia, amely fejlett anyagkeverékkel biztosítja az abroncs hosszú élettartamát. Valamint a Round Even technológia, amely egyenletes felületi nyomást biztosít az úton.

További technológiai megoldásokat alkalmaznak a gumiabroncs tapadásának és kezelhetőségének javítására, valamint a gördülési ellenállás csökkentésére. Ez magában foglalja az egymással kapcsolódó 3D Grip Claw lamellákat. A ProGrip keveréket, amely a nagy sűrűségű szilikon és más, környezetbarát anyagok kombinációja. Valamint a ProCouplingot, amely finomabb szilikaeloszlást eredményez optimalizált keveréken keresztül.

Az új iON FlexClimate Európában 2023. októberében került piacra. Kezdetben nyolc olyan méretben lesz kapható személyautókhoz és terepjárókhoz, amelyek népszerűek az elektromos járművek között. A portfólió hamarosan további gyakori, 17 és 21 col közötti méretekkel bővül.


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × három =