Legyen TPMS profi – 2. rész.

Rate this post
File Gábor A gumiabroncsok szóvivője info(kukac)gumipiacmagazin.hu

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu

A gumiabroncs (TPMS) nyomásellenőrző rendszer kötelezővé válása óta már több tízezer, direkt TPM rendszerű autó került a magyar piacra.

Legyen TPMS profi

A gumiszervizek számára ezek kezelése speciális felkészülést és tudást igénylő feladat. A TPMS manager partnereként a világ vezető TPMS specialistáiként elismert gyártók termékeire, tudására és egyedülálló támogatásra számíthat egyetlen, mindent tartalmazó csomagban.

Probléma vagy lehetőség?

Piaci tapasztalat, hogy a szervizek egy jelentős része számára a TPMS inkább elsősorban csak problémát, nem pedig kiaknázható, új üzletet jelent. Pedig a TPMS megjelenése több szempontból is egyedülálló lehetőséget kínál a gumiszervizek eredményességének javítására:

  • A TPMS folyamatosan növekvő, új piaci igényt generál
  • Javítja a gumiszerelés szakmai presztízsét és elismertségét
  • Többlet árbevétel és árrés realizálását teszi lehetővé
  • Növeli az ügyfelek bizalmát és segíti új ügyfelek megszerzését
  • A TPMS szervizhez szükséges feltételek és speciális tudás miatt csökken a konkurencia
  • Felkészülés és háttér nélkül azonban a TPMS szerviz kihívásokkal teli, frusztráló és időigényes feladat is lehet.

Hol tájékozódhat?

A TPMS összetett dolog, amely már a felkészülés időszakában is sokrétű információt igényel. Az információk jelentős része azonban jelenleg nem érhető el magyar nyelven. A TPMS által felvetett kérdésekre fókuszáló szakmai weboldal elindításával részben ennek az információs űrnek a kitöltése volt a cél.

www.tpmsmanager.hu

A weboldal a TPMS témaköréhez kapcsolódóan biztosít tárgyilagos tájékozódási lehetőséget. Ebben a cikkben most a felkészülést és a gyakorlati szervizmunka sikerességét befolyásoló legfontosabb tényezőket vesszük sorra. Az új szervizfeladatra történő felkészülés jelentősebb befektetést is igényel, ezért fontos szempont a várható megtérülés. Ennek feltétele, hogy a kiválasztott megoldás megbízhatóan működjön, és biztosítsa a feladatok hatékonyan és ésszerű ráfordítással történő elvégzését.

Nem elhanyagolható, hogy rendelkezésre áll-e megfelelő támogatás, amely segítséget tud nyújtani a felmerülő napi problémák megoldásához is. A gumiszervizeknek autótípusok széles körét kell kiszolgálniuk és ügyfeleik azonnali megoldást várnak. Ezért nem lehet közömbös a számtalan különböző alternatív eszköz és alkatrész közötti különbségek ismerete, ill. annak megértése, hogy ezek milyen előnyt vagy adott esetben éppenséggel hátrányt jelenthetnek a napi munka során.

5 lépés a sikerhez

1. Univerzális TPMS eszköz

A sikeres TPMS szerviz alapvető feltétele a megfelelő tudású diagnosztikai és programozó eszköz. A gyári szenzorok kiolvasására általában az egyszerűbb típusok is képesek, de a különböző univerzális szenzorok előnyeinek kihasználása csak a vezető gyártók univerzális TPMS eszközeivel lehetséges.

Alapvető fontosságú az OBDII csatlakozás, mert e nélkül nem végezhető el az újratanítási feladatok egy része, a hibakódok lekérdezése és törlése. Az eszközgyártó háttere, kapcsolatai az autógyártókkal és a szenzorgyártókkal fontos garanciát jelent az adatbázis minőségére és gyakori frissítésére vonatkozóan.

TPMS bartec_blokk
A TPMS manager az angol BARTEC cég TECH400SDE és TECH500SDE típusai révén professzionális megoldást kínál a szervizfeladatok gyors és egyszerű elvégzéséhez. Több mint 20 éves, autógyári beszállítói tapasztalatával a BARTEC egyike a vezető nemzetközi gyártóknak. Az utánpótláspiac számára fejlesztett diagnosztikai és programozó eszközeit a szervizek világszerte a legjobban használható és legtartósabb termékek között tartják számon.

A BARTEC TPMS diagnosztikai eszközök jellemzői:

•    Az összes gyári szenzortípus ellenőrzése és kiolvasása
•    Az Alligator sens.it, a Schrader EZ-sensor, a HUF IntelliSens és a CUB univerzális szenzorok programozása, konfigurálása
•    Járműtípus szerinti alkatrész és újratanítási információk
•    Könnyen érthető és használható, feladatorientált menürendszer
•    OBDII kapcsolat, az eszközbe integrált, védett OBD elektronika
•    Európai és USA adatbázis (az USA csak a TECH500-en érhető el)
•    Nagy igénybevételre tervezett, robusztus kivitel, ellenálló gumi védőburkolat
•    Erős fényben is jól olvasható kijelző
•    Praktikus, egy kézzel is kezelhető méret, nagy kezelőgombok, zsír és olajálló billentyűzet
•    Egyszerű adatbázis frissítés
•    Sokrétű gyári terméktámogatás

2. Jól megválasztott szenzortípusok

A szenzorválasztás jelentősen befolyásolja a készletezési igényt, a szerelésre fordítandó időt és az elérhető lefedettséget.
TPMS univ_sensor_group
A TPMS manager programját alkotó Alligator sens.it, Huf IntelliSens és Schrader EZ-sensor univerzális szenzorok piacvezető, elsőszerelői minőségű termékek. Mindhárom típus programozható a Bartec TPMS eszközökkel, amit az Alligator sens.it esetében még a gyártó által fejlesztett, ingyenes adatbázisból történő programozási lehetőség is kiegészíti.

TPMS sens_it_programozas
Az Alligator adatbázis esetében nincs szükség a felhasználó által történő frissítésre, mert interneten keresztül mindig a legújabb verzió érhető el.

Az Alligator sens.it STARTER KIT egyetlen csomagban tartalmaz mindent, amivel a néhány perces regisztrációt követően azonnal meg is kezdhető a programozás.

sens_it_starter_kit
Az Alligator, a Huf és a Schrader univerzális szenzorok, a TECH400 vagy TECH500 Bartec eszköz és az Alligator programozás kombinációja optimális megoldást jelent a szerviz számára és az alábbi előnyöket nyújtja:
•    95% feletti autótípus lefedettség mindössze 3 szenzorral
•    Alacsony készlettel is magas azonnali kiszolgálási arány
•    A legmagasabb szintű TPMS eszköz és felni kompatibilitás
•    Gyors, megbízható, hibamentes programozás és konfigurálás
•    Többször is módosítható program és konfiguráció
•    Rövid szerelési idő (egy nyomaték értékű rendszerek)
•    A gyári szenzor azonosító mindig lemásolható
•    Egyszerűen áttekinthető készlet

3. Szerviz készletek

A szezonális abroncsváltáskor vagy a TPMS egység másik kerékbe történő átszerelésekor gyári előírás a TPMS szelepek felújítása, a kopásnak kitett alkatrészek cseréje. Ez a szenzor védelmét is szolgálja. Emellett a korrózió és a mechanikai hatások miatt előforduló serülések, törések azonnali javítása is szükségessé teszik a szerviz kitek használatát és készletezését.

TPMS service_kit
A TPMS manager Alligator, Schrader és Conti/VDO gyártmányú szerviz kit választéka 100%-os kompatibilitást és OE minőségű megoldást garantál a VDO, TRW, Pacific, Huf/Beru, Lear és Schrader gyári TPMS szelepek szervizeléséhez.

4. Célszerszámok

A TPMS szelepek és szenzorok szerelése a megszokottnál több figyelmet és több időráfordítást is igényel. A megfelelő szerszámok használata gyorsítja a munkát és biztosítja az előírt nyomatékok betartását. Ezzel elkerülhetők a szerviz számára többlet-költséget jelentő hibák, javítások. Az Alligator sens.it szerszám-készlettel a sens.it szenzorok és szelepek mindig precízen és az előírt nyomaték értékkel szerelhetők össze. A TPMS mester szerszámkészlet segítségével pedig az összes OE TPMS egység is szakszerűen szerelhető.
TPMS sens_it_master_toolkit_koffer

5. Szakmai háttér és támogatás, amire számíthat

A műszaki felkészülés mellett a sikeres TPMS szerviz fontos feltétele az információkhoz való gyors hozzáférés és a megfelelő háttér. Ez segíti a munkatársak elméleti és gyakorlati felkészítését, egyszerűsíti és hatékonyabbá teszi a munkát, segítséget nyújt az ügyfelekkel való kommunikációhoz és támaszkodni lehet rá a menet közben adódó nehéz helyzetek megoldásában is.
tpms_manager_screen_kombi
A TPMS manager weboldalán elérhető SZERVIZ MANAGER egy egyedülálló online szolgáltatás, amellyel gyorsan áttekinthető a kiválasztott autótípus összes fontos TPMS adata. Emellett munkalap és árajánlat funkciók, ill. automatikus szervizidő kalkulátor is segíti a napi szervizfeladatok és vevőérdeklődések lekezelését. A SZERVIZ MANAGER használata időt takarít meg, a szervizfolyamat jobban tervezhető és hatékonyan kézben tartható.

A WEBSHOP

TPMS webshop_gombok
A TPMS manager előnyeit átfogó kínálattal rendelkező, B2B WEBSHOP teszi teljessé. A SZERVIZ MANAGER segítségével az autótípus szerint kiválasztott alkatrészek egyből a kosárba tehetők. Emellett lehetőség van alkatrészek, eszközök és szerszámok direkt megrendelésre is.

Információ és kapcsolatfelvétel:
www.tpmsmanager.hu/kapcsolat
E-mail: tpms@mobilio.hu
Telefon: 06-1-398-1341

Legyen TPMS profi – 1 rész. >>>


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 − tizenkettő =