Legyen TPMS profi – 2. rész.

Rate this post

Legyen TPMS profi

A gumiabroncs (TPMS) nyomásellenőrző rendszer kötelezővé válása óta már több tízezer, direkt TPM rendszerű autó került a magyar piacra. A gumiszervizek számára ezek kezelése speciális felkészülést és tudást igénylő feladat. A TPMS manager partnereként a világ vezető TPMS specialistáiként elismert gyártók termékeire, tudására és egyedülálló támogatásra számíthat egyetlen, mindent tartalmazó csomagban.

Probléma vagy lehetőség?
Piaci tapasztalat, hogy a szervizek egy jelentős része számára a TPMS inkább elsősorban csak problémát, nem pedig kiaknázható, új üzletet jelent. Pedig a TPMS megjelenése több szempontból is egyedülálló lehetőséget kínál a gumiszervizek eredményességének javítására:
•    A TPMS folyamatosan növekvő, új piaci igényt generál
•    Javítja a gumiszerelés szakmai presztízsét és elismertségét
•    Többlet árbevétel és árrés realizálását teszi lehetővé
•    Növeli az ügyfelek bizalmát és segíti új ügyfelek megszerzését
•    A TPMS szervizhez szükséges feltételek és speciális tudás miatt csökken a konkurencia
Felkészülés és háttér nélkül azonban a TPMS szerviz kihívásokkal teli, frusztráló és időigényes feladat is lehet.

Hol tájékozódhat?
A TPMS összetett dolog, amely már a felkészülés időszakában is sokrétű információt igényel. Az információk jelentős része azonban jelenleg nem érhető el magyar nyelven. A TPMS által felvetett kérdésekre fókuszáló szakmai weboldal elindításával részben ennek az információs űrnek a kitöltése volt a cél.

www.tpmsmanager.hu
A weboldal a TPMS témaköréhez kapcsolódóan biztosít tárgyilagos tájékozódási lehetőséget. Ebben a cikkben most a felkészülést és a gyakorlati szervizmunka sikerességét befolyásoló legfontosabb tényezőket vesszük sorra. Az új szervizfeladatra történő felkészülés jelentősebb befektetést is igényel, ezért fontos szempont a várható megtérülés. Ennek feltétele, hogy a kiválasztott megoldás megbízhatóan működjön, és biztosítsa a feladatok hatékonyan és ésszerű ráfordítással történő elvégzését. Nem elhanyagolható, hogy rendelkezésre áll-e megfelelő támogatás, amely segítséget tud nyújtani a felmerülő napi problémák megoldásához is. A gumiszervizeknek autótípusok széles körét kell kiszolgálniuk és ügyfeleik azonnali megoldást várnak. Ezért nem lehet közömbös a számtalan különböző alternatív eszköz és alkatrész közötti különbségek ismerete, ill. annak megértése, hogy ezek milyen előnyt vagy adott esetben éppenséggel hátrányt jelenthetnek a napi munka során.

5 lépés a sikerhez

1. Univerzális TPMS eszköz
A sikeres TPMS szerviz alapvető feltétele a megfelelő tudású diagnosztikai és programozó eszköz. A gyári szenzorok kiolvasására általában az egyszerűbb típusok is képesek, de a különböző univerzális szenzorok előnyeinek kihasználása csak a vezető gyártók univerzális TPMS eszközeivel lehetséges.
Alapvető fontosságú az OBDII csatlakozás, mert e nélkül nem végezhető el az újratanítási feladatok egy része, a hibakódok lekérdezése és törlése. Az eszközgyártó háttere, kapcsolatai az autógyártókkal és a szenzorgyártókkal fontos garanciát jelent az adatbázis minőségére és gyakori frissítésére vonatkozóan.

TPMS bartec_blokk
A TPMS manager az angol BARTEC cég TECH400SDE és TECH500SDE típusai révén professzionális megoldást kínál a szervizfeladatok gyors és egyszerű elvégzéséhez. Több mint 20 éves, autógyári beszállítói tapasztalatával a BARTEC egyike a vezető nemzetközi gyártóknak. Az utánpótláspiac számára fejlesztett diagnosztikai és programozó eszközeit a szervizek világszerte a legjobban használható és legtartósabb termékek között tartják számon.

A BARTEC TPMS diagnosztikai eszközök jellemzői:

•    Az összes gyári szenzortípus ellenőrzése és kiolvasása
•    Az Alligator sens.it, a Schrader EZ-sensor, a HUF IntelliSens és a CUB univerzális szenzorok programozása, konfigurálása
•    Járműtípus szerinti alkatrész és újratanítási információk
•    Könnyen érthető és használható, feladatorientált menürendszer
•    OBDII kapcsolat, az eszközbe integrált, védett OBD elektronika
•    Európai és USA adatbázis (az USA csak a TECH500-en érhető el)
•    Nagy igénybevételre tervezett, robusztus kivitel, ellenálló gumi védőburkolat
•    Erős fényben is jól olvasható kijelző
•    Praktikus, egy kézzel is kezelhető méret, nagy kezelőgombok, zsír és olajálló billentyűzet
•    Egyszerű adatbázis frissítés
•    Sokrétű gyári terméktámogatás

2. Jól megválasztott szenzortípusok
A szenzorválasztás jelentősen befolyásolja a készletezési igényt, a szerelésre fordítandó időt és az elérhető lefedettséget.
TPMS univ_sensor_group
A TPMS manager programját alkotó Alligator sens.it, Huf IntelliSens és Schrader EZ-sensor univerzális szenzorok piacvezető, elsőszerelői minőségű termékek. Mindhárom típus programozható a Bartec TPMS eszközökkel, amit az Alligator sens.it esetében még a gyártó által fejlesztett, ingyenes adatbázisból történő programozási lehetőség is kiegészíti.

TPMS sens_it_programozas
Az Alligator adatbázis esetében nincs szükség a felhasználó által történő frissítésre, mert interneten keresztül mindig a legújabb verzió érhető el.

Az Alligator sens.it STARTER KIT egyetlen csomagban tartalmaz mindent, amivel a néhány perces regisztrációt követően azonnal meg is kezdhető a programozás.

sens_it_starter_kit
Az Alligator, a Huf és a Schrader univerzális szenzorok, a TECH400 vagy TECH500 Bartec eszköz és az Alligator programozás kombinációja optimális megoldást jelent a szerviz számára és az alábbi előnyöket nyújtja:
•    95% feletti autótípus lefedettség mindössze 3 szenzorral
•    Alacsony készlettel is magas azonnali kiszolgálási arány
•    A legmagasabb szintű TPMS eszköz és felni kompatibilitás
•    Gyors, megbízható, hibamentes programozás és konfigurálás
•    Többször is módosítható program és konfiguráció
•    Rövid szerelési idő (egy nyomaték értékű rendszerek)
•    A gyári szenzor azonosító mindig lemásolható
•    Egyszerűen áttekinthető készlet

3. Szerviz készletek
A szezonális abroncsváltáskor vagy a TPMS egység másik kerékbe történő átszerelésekor gyári előírás a TPMS szelepek felújítása, a kopásnak kitett alkatrészek cseréje. Ez a szenzor védelmét is szolgálja. Emellett a korrózió és a mechanikai hatások miatt előforduló serülések, törések azonnali javítása is szükségessé teszik a szerviz kitek használatát és készletezését.

TPMS service_kit
A TPMS manager Alligator, Schrader és Conti/VDO gyártmányú szerviz kit választéka 100%-os kompatibilitást és OE minőségű megoldást garantál a VDO, TRW, Pacific, Huf/Beru, Lear és Schrader gyári TPMS szelepek szervizeléséhez.

4. Célszerszámok
A TPMS szelepek és szenzorok szerelése a megszokottnál több figyelmet és több időráfordítást is igényel. A megfelelő szerszámok használata gyorsítja a munkát és biztosítja az előírt nyomatékok betartását. Ezzel elkerülhetők a szerviz számára többlet-költséget jelentő hibák, javítások. Az Alligator sens.it szerszám-készlettel a sens.it szenzorok és szelepek mindig precízen és az előírt nyomaték értékkel szerelhetők össze. A TPMS mester szerszámkészlet segítségével pedig az összes OE TPMS egység is szakszerűen szerelhető.
TPMS sens_it_master_toolkit_koffer
5. Szakmai háttér és támogatás, amire számíthat
A műszaki felkészülés mellett a sikeres TPMS szerviz fontos feltétele az információkhoz való gyors hozzáférés és a megfelelő háttér. Ez segíti a munkatársak elméleti és gyakorlati felkészítését, egyszerűsíti és hatékonyabbá teszi a munkát, segítséget nyújt az ügyfelekkel való kommunikációhoz és támaszkodni lehet rá a menet közben adódó nehéz helyzetek megoldásában is.
tpms_manager_screen_kombi
A TPMS manager weboldalán elérhető SZERVIZ MANAGER egy egyedülálló online szolgáltatás, amellyel gyorsan áttekinthető a kiválasztott autótípus összes fontos TPMS adata. Emellett munkalap és árajánlat funkciók, ill. automatikus szervizidő kalkulátor is segíti a napi szervizfeladatok és vevőérdeklődések lekezelését. A SZERVIZ MANAGER használata időt takarít meg, a szervizfolyamat jobban tervezhető és hatékonyan kézben tartható.

A WEBSHOP

TPMS webshop_gombok
A TPMS manager előnyeit átfogó kínálattal rendelkező, B2B WEBSHOP teszi teljessé. A SZERVIZ MANAGER segítségével az autótípus szerint kiválasztott alkatrészek egyből a kosárba tehetők. Emellett lehetőség van alkatrészek, eszközök és szerszámok direkt megrendelésre is.

Információ és kapcsolatfelvétel:
www.tpmsmanager.hu/kapcsolat
E-mail: tpms@mobilio.hu
Telefon: 06-1-398-1341

Legyen TPMS profi – 1 rész. >>>

Ezt olvasta már?

A Continental által partnerekkel közösen kifejlesztett összetett folyamat során az elhasználódott gumiabroncsokból származó gumit újrahasznosítják és úgy dolgozzák fel, hogy az új gumikeverékek komponenseként újra felhasználható legyen.

Újrahasznosított gumi

Újrahasznosított gumi, rizshéj és műanyag palackok: fenntartható anyagok a gumiabroncsgyártásban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük