Yokohama W.drive V905 – ADAC teszt

3.2/5 - (4 votes)
Kiváló eredményt ért el az abroncsteszteken a Yokohama nagy teljesítményű autókhoz kínált prémium terméke.
Kiváló eredményt ért el az abroncsteszteken a Yokohama nagy teljesítményű autókhoz kínált prémium terméke.

Ami a termékfejlesztéseket illeti, a Yokohama az elmúlt időszakban elsősorban a személyautó abroncs piacra, azon belül is a téli mintázatokra koncentrált. A munka gyümölcse már most beérett, és nemcsak a felhasználókat győzték meg, hanem a nemzetközi szervezetek szakembereket is. Legutóbbi nagy sikerük, hogy csúcskategóriás termékük, a W.drive V905 kimagaslóan jó eredménnyel zárta a legnagyobb német autóklub, az ADAC 2015-ös téli gumi mustráját. A 205/55 R16 H méretosztályban lezajlott teszten összesen 19 gyártó abroncsa mérkőzött meg egymással, a Yokohama – alig lemaradva az első helyzetől, másodikként zárt.

Mindössze ez a két termék kapott „Jó” osztályzatot, ráadásul a V905-ös maga mögé utasított ismert konkurenseit is. Kiemelkedően jól szerepelt, első helyen végzett a száraz körülmények között elvégzett próbán, remekelt nedves útfelületen és havon.

Kiegyensúlyozottságára jellemző, hogy példás futási tulajdonságai mellett a kopás és a gördülési zaj teszten szintén az élbolyban láthatjuk, ugyanígy az üzemanyag-fogyasztásra gyakorolt hatást tekintve is elismerésre méltó teljesítményt mutatott. Az ADAC mellett az osztrák ÖAMTC és a svájci TCS autóklub szintén „Ajánlott” minősítéssel jutalmazta a Yokohama újdonságát, az Autónavigátor online autós portál tavalyi megmérettetésén pedig ezüstérmet szerzett, 93 százalékos teljesítménnyel. A V905 abroncsot teljesen áttervezték elődjéhez, a V902-höz képest. Úgy alakították ki a futófelületet, hogy növekedjen öntisztulási és vízelvezetései képessége, magabiztos maradjon nagy sebességnél, s magas futásteljesítményt érjen el. Számos új fejlesztést vetettek be, egyedi a díjnyertes és különösen környezetbarát narancsolajat, valamint mikro-szilikát tartalmazó gumikeverék. A különleges összetevőknek köszönhetően oly módon képes megtartani az abroncs a rugalmasságát, hogy közben gördülési ellenállása nem romlik. Az új profilon 2D és 3D lamellákat, továbbá mikrolamellákat kombinálnak, nem meglepő, hogy kimagasló képességeket mutat havas és jeges útfelületen. Keskenyebb, de hosszabb lett, így nőtt az úttal való érintkezési felület, a széles, változó szögű csatornák kivételes vízelvezetési jellemzőkkel és nagyobb laterális stabilitással ruházzák fel a V905-öst, egyúttal csökkentik az aquaplaning veszélyét is.

Az új Yokohama téli abroncsot nagy teljesítményű személyautókhoz, kompakt modellekhez és sportos szabadidő-autókhoz ajánlja a hazai forgalmazó Alcar Hungaria Kft., a méretskála 15-től 22 colig terjed, a csúcsmodell sebességindexe 270 km/óra.

Ezt olvasta már?

A Vredestein új, nagy teljesítményű négy évszakos gumiabroncsa verhetetlen tapadást biztosít a nedves utakon

Vredestein Quatrac Pro+

A Vredestein új, nagy teljesítményű négy évszakos gumiabroncsa verhetetlen tapadást biztosít a nedves utakon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük