Újabb tesztgyőzelmet gyűjtött be a Vredestein négyévszakos abroncsa

5/5 - (1 vote)

Vredestei Quatrac 5 gumi teszt győzelem 3

Megelőzve a kategória legújabb termékeit, a Vredestein Quatrac 5 első helyen végzett az egyik legnevesebb független gumiabroncsteszten. A német AutoBild Allrad tesztje szerint ez a típus a legjobb választás azon autótulajdonosok számára, akik nem szeretnék évente kétszer lecserélni abroncsaikat.

Az AutoBild Allrad magazin tesztjében a 215/60 R16 méretű Vredestein Quatrac 5 vett részt, melyet egy közepes méretű, négykerék-meghajtású SUV-re szereltek és teszteltek a fő versenytársak azonos típusú termékeivel szemben. A Quatrac 5 az összes biztonsági szempontot tekintve kiváló eredménnyel vizsgázott, a havas úton nyújtott teljesítményéről pedig így írt a magazin: „Kiválóan viselkedik havon, tapadása száraz és nedves útfelületeken is megfelelő, gördülési ellenállása pedig rendkívül alacsony.” A havon nyújtott 3000 N-os (Newton) tapadásával „majdnem olyan jól teljesít,mint a teljes értékű téli gumiabroncsok”.

„Ezek a független teszteredmények tanúskodnak a fejlesztésbe fektetett hatalmas mennyiségű kutatómunkáról és a több százezer tesztkilométerről, amelyek biztosítják, hogy a Quatrac 5 és társai hosszú ideig mérföldkőnek számítsanak az iparágban” – mondta Peter Snel, az Apollo Tyres Ltd. személyautó kutatás-fejlesztési részlegének vezetője.

A Vredestein több mint 20 éve mutatta be első négyévszakos gumiabroncsát, a Vredestein Quatrac 5 pedig 2014-ben jelent meg a piacon. A termékben két évtized tudásanyaga és tapasztalata, valamint az aktuális Vredestein nyári és téli gumiabroncs-generáció technológiája találkozik. Az Y sebességindexszel rendelkező  Quatrac 5 akár 300 km/h sebességnél is használható, ami egyedülállónak számít ebben a kategóriában.

Vredestei Quatrac 5 gumi teszt győzelem 1

Zöld címke, három hegycsúcs és hópehely
A Vredestein Quatrac 5 gumiabroncsok futófelülete aszimmetrikus. A nyári oldal kiváló kezelhetőséget, kimagasló kormányzási pontosságot és oldalirányú tapadást biztosít száraz és nedves utakon is. A téli oldal kifinomult lamellatechnológiája révéna hideg vagy havas felületeken garantál kitűnő tapadást. Az alacsony gördülési ellenállásnak köszönhetően csökken az üzemanyag-fogyasztás és a CO2-kibocsátás is.

A Vredestein Quatrac 5 jól teljesít az EU-s gumiabroncs-jelölés mindhárom szempontja szerint, így kiérdemelte a „zöld” abroncs titulust. Ezenfelül az abroncson megtalálható a „három hegycsúcs és hópehely” szimbólum, valamint a szabványos M&S kódok is, amelyek azt jelzik, hogy a 13–19 colos méretekben elérhető Vredestein Quatrac 5 megfelel azon országok előírásainak, ahol a téli gumiabroncsok használata kötelező.

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt + 18 =