A BRIDGESTONE GUMIABRONCSOKKAL SEGÍTI A MENTŐMOTOROSOKAT

Rate this post

Idén közel 500 kivonulást hajtottak végre, amely során több mint 350 súlyos, vagy életveszélyes sérült életét mentették meg!

Évek óta a Bridgestone gumiabroncsain
Évek óta a Bridgestone gumiabroncsain

Száguldás, vasparipa, infúzió – percek és emberéletek múlnak a jó abroncsokon

Az 1200 cm3-es sport túramotorokon az ország több pontján, valamint a 300 cm3-es nagy-robogókon Budapesten szolgálatot teljesítő orvosok. Az esetek közel felében súlyos, életveszélyes sérülésekhez riasztják. Gyakran a mentőautó által nehezen megközelíthető balesetek helyszínére. A sérültek élete perceken múlik. Ezért közlekedésbiztonsági szempontból kimagasló jelentőséggel bír a mentőmotorok felszereltsége. A motorabroncsok minősége és teljesítménye, amelyeket idén is a Bridgestone, a világ legnagyobb gumi- és gumiabroncs gyártója biztosít az Alapítvány számára.

Az első magyar mentőmotorok 2005-ben indultak útjukra, szükségességüket pedig a sürgősségi betegellátás egyik alapvető kihívása adta. Az autópályákon, vagy forgalmas fővárosi utakon történő súlyos balesetek során ugyanis gyakran előfordult, hogy a kiérkező mentőautó képtelen volt a baleset helyszínét megközelíteni, az egymásra torlódó személygépkocsik, vagy az autópályán a leállósávot eltorlaszoló teherautók, kamionok miatt. A súlyos közlekedési balesetek során ugyanakkor a sérültek élete gyakran perceken múlhat, így született elhatározás az egyszemélyes mentőegységek, a motoros mentők csapatának megalakulásáról.

10 perc életet menthet

A Magyar Mentőmotor Alapítvány idén 34 mentőtiszttel és mentő szakápolóval állt szolgálatba. Öt 1200 cm3-es motorjuk az autópályákon teljesít szolgálatot, míg két 300cm3-es nagy-robogójuk Budapesten érkezik a sérültek segítségére. Az egyszemélyes mentőegység elvének megfelelően a motorokon gyakorlatilag minden sürgősségi eszköz megtalálható, amely a sérülések ellátásához szükséges, vagy akár a helyszíni újjáélesztésre is alkalmas.

A vasparipákon ülő mentősök a riasztást követően pár percen belül akár 180 km/h-s sebességgel száguldanak a baleset helyszínére. Az esetek 30-40 százalékéban súlyos, életveszélyes sérüléseket kell ellátniuk, gyakran a helyszínen lévő autóvezetők, bejelentők segítségével. Mivel egy baleseti sérülés során az első 10 percben kapott ellátás határozza meg a beteg életben maradását, illetve gyógyulási idejét, ezért a mentőmotorosok számára kiemelt jelentőséggel bír, hogy a motorjaik egészségügyi és technikai felszereltsége is kifogástalan legyen.

„Mindenből csak a legjobbat használjuk – ez vonatkozik a motoros kollégák öltözékére és bukósisakjára éppúgy, mint a motorok sürgősségi beavatkozáshoz szükséges felszereltségére, a motorjaink szervizelésére, vagy a motorabroncsokra. Amikor a mentőtiszt kolléga 180 km/h-s sebességgel száguld egy sürgős esethez az autópályán, akkor teljes biztonságban kell érezni magát a motoron. A vonulás alatt csak az útra, az érkezéskor pedig a sérültek szakszerű ellátására tudjon koncentrálni”

– nyilatkozta Varsányi Zoltán, a Magyar Mentőmotor Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Bridgestone motor gumi adomany 3 660

A Bridgestone azokon segít, akik segítenek

A világ legnagyobb abroncsgyártója, a Bridgestone társadalmi felelősség vállalási programjának fontos részét képezik azok a közlekedésbiztonsági és társadalmi szempontból is fontos ügyek támogatása. A vállalat a közjó szolgálatában állíthatja prémium termékeit és szaktudását. A Bridgestone először 2014-ben támogatta motorabroncsokkal a Magyar Mentőmotor Alapítvány vasparipáit. Az együttműködés azóta is töretlen. Idén 23 Bridgestone Battlax motorabroncs szettel vágnak neki a szezonnak a mentőmotorosok.

„A Magyar Mentőmotor Alapítvánnyal való közös munkánkat a közlekedésbiztonság iránti elkötelezettségünk alapozza meg. Prémium minőségű motorabroncsaink tervezésekor ugyanis nemcsak a gyorsasági versenyszezonokban megszerzett tapasztalatokra támaszkodunk. Olyan motorosok véleményére is számítunk, akik számára a gyorsaság és a biztonságos közlekedés szó szerint létkérdés. Gyakran ugyanis egy másik ember élete múlik azon, hogy időben érkeznek-e egy baleset helyszínére. Természetesen fontos visszajelzés számunkra. Az, hogy az Alapítvány évek óta megbízik az általunk szolgáltatott motorabroncsok minőségében mind kezelhetőség, mind tapadás, mint pedig stabilitás szempontjából”

– mondta Barcsik Ákos, a Bridgestone Magyarország Kft. főmérnöke.

A profilmélység és az ideális abroncsnyomás a motorok esetében is legalább olyan fontos, mint a személygépkocsiknál. Még az autók kerekei kb. tenyérnyi felületen érintkeznek a talajjal, addig egy motorguminál az úttestet tényleges érintő felület nagysága alig néhány cm2. A mentőmotorosoknak azonban nem kell aggódniuk emiatt. Minden szezonban teljesen új szetteket biztosít számukra a Bridgestone, hogy a vonulás során, szirénaszó mellett és közel 200 km/h-s sebességénél is csak teljes biztonságban tudjanak versenyezni az idővel.

Bridgestone motor gumi adomany 3 660

A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu

Ezt olvasta már?

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 + tizennyolc =