Bridgestone abroncsokkal hozza forgalomba első városi terepjáróját a Maserati.

Rate this post

Az összkerékhajtású luxus SUV modellek 2016 nyarán gurultak le először a Torinóhoz közeli Mirafiori városkában működő Maserati üzem gyártósoráról 255/60 R18 108W méretű Bridgestone Dueler H/P Sport abroncsokon.

brisdgestone-gumi-maserati_suv-660

A Bridgestone a Dueler H/P Sport abroncsokat kifejezetten a mai nagy teljesítményű városi terepjárók igényeit szem előtt tartva fejlesztette ki. Az abroncs mintázata a Potenza sport abroncsok mintáját követi, így a Bridgestone kiemelkedő kormányozhatóságot, nedves útviszonyok közötti irányíthatóságot és vezetési komfortot biztosít a világ legfényűzőbb SUV modellje tulajdonosai számára. Az abroncsok megkapták az ’MGT’ jelölést is, vagyis a Maserati a gépkocsik eredeti, gyári tartozékának tekinti az abroncsokat.

Christophe de Valroger, a Bridgestone Europe Eredeti Alkatrész üzletágának elnökhelyettese elmondta: „A Bridgestone megtiszteltetésnek tartja, hogy a stílusos Maserati Levante városi terepjárók abroncs beszállítója lehet. A Dueler H/P Sport abroncsokat úgy terveztük, hogy páratlan vezetési élményt nyújtsanak az autóvezetőknek, és bízunk benne, hogy a kocsik tulajdonosai ezt teljes mértékben értékelni is fogják.”

A Bridgestone és a Maserati szerződése a Levante terepjárók abroncsainak szállítására egy immár történelminek tekinthető kapcsolat folytatása. A kapcsolat kezdetei egészen a 2000-es évek elejére tekintenek vissza, amikor is a Bridgestone 18” méretű defekttűrő abroncsot fejlesztett ki a Maserati Quattroporte V modellhez.

Ezt olvasta már?

A Continental által partnerekkel közösen kifejlesztett összetett folyamat során az elhasználódott gumiabroncsokból származó gumit újrahasznosítják és úgy dolgozzák fel, hogy az új gumikeverékek komponenseként újra felhasználható legyen.

Újrahasznosított gumi

Újrahasznosított gumi, rizshéj és műanyag palackok: fenntartható anyagok a gumiabroncsgyártásban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük