Legfrissebb hírek

AEZ: STORY A KÜLLŐK MÖGÖTT – 3., BEFEJEZŐ RÉSZ

Rate this post

Az AEZ prémium alufelnik minden példánya büszkén hirdeti magán a „Made in Germany” címet, ami nem szimplán egy standard minőséget fémjelez.  A legmagasabb színvonalat a felnik gyártásának több lépése is garantálja. Hogyan készülnek az AEZ alufelnik? AEZ: STORY A KÜLLŐK MÖGÖTT – 3., BEFEJEZŐ RÉSZ

Biztosak lehetünk benne, hogy az AEZ műhelyéből kiguruló minden egyes felni minőségi és megbízható társa lesz az autónak!

A tervezési és öntési fázist legutóbb már megismertük, a sztori azonban még nem ért véget!

Legutóbb az öntőformáról, az öntésről és a mindehhez szükséges előkészítő munkáról értekeztünk. Az újrafelhasználható sablonokból az első mintapéldányokat alacsony nyomású öntési eljárás segítségével készítik el. Amint minden vizsgálatot elvégeztek rajtuk és megkapták a TÜV tanúsítványt, elindulhat az adott típusú felni sorozatgyártása.

Az olvasztótégelytől a kész kerékig

A kompletten alumínium-szilícium ötvözetből készült öntvényeket először egy 780 °C-os kemencében olvasztják le. Az olvadás alatt levegőt fújnak be, mely a szennyező részecskék lerakódását eredményezi. Ezek így eltávolíthatók, tehát nem maradhat „kosz” az öntött termékben.

Az AEZ az alacsony nyomású öntésre esküszik

Az olvadt alumíniumtömeget az öntőformában nyomás alá helyezik, az alsó részből kiindulva körülbelül 4 bar-on. A gáznyomás elvének alkalmazásával, a fém a gravitációs erő hatására a sablon üregeibe emelkedik. Az öntőforma további előnye, hogy nagy hővezető képességgel rendelkezik, ami felgyorsítja a megolvadt massza hűtési folyamatát a víztartályban.

AEZ Tartóssági teszt

A kiváló minőséget, szigorú minőségellenőrzés biztosítja. Ez az AEZ-nél adott, így minden kiöntött felnit meg is röngteneznek, mielőtt a gyártás folytatódna. A végleges kialakítás CNC technológiával történik. A fúró- és marógépek a pontos és egyenletes eredményekért felel. A gépek előre be vannak programozva és teljesen automatizáltan működnek, hogy minden idom, lyuk és furat tökéletes legyen.

Biztosak lehetünk benne, hogy az AEZ műhelyéből kiguruló minden egyes felni minőségi és megbízható társa lesz az autónak!

Amikor az öntvény megkeményedik és a kerék is a kívánt külalakot mutatja, egy fontos pont még hiányzik. A kerámia öntvényt a primer bevonat applikálása előtt még megtisztítják és zsírtalanítják, ezt követi a porbevonás, így a perem nemcsak különleges színhatását, hanem védelmet nyújt az időjárás okozta feszültségekkel szemben.
Az AEZ által kifejlesztett, különösen jó minőségű bevonat nem csak a kőfelverődés és a hólánc ellen nyújt védelmet, de még csak lehetőséget sem ad az út sójának pusztítására.

Az AEZ felnik nem csak TÜV-vel, de H-engedéllyel is bírnak, így Magyarországon is extra körök nélkül forgalomba helyezhetők. Ráadásul 3 év garanciát vállal rájuk a gyártó.

Üdvözlettel:
ALCAR Hungária Kft.

Elérhetőségeink:

ALCAR Ügyfélszolgálat: 06 1 430 6700, info@alcar.hu

• Nyugat-Magyarország: Kovácsné Jenei Gabriella
+36 30 685 9227, kovacsne.gabriella@alcar.hu
• Kelet-Magyarország: Rendes Imre,
+36 30 200 8120, rendes.imre@alcar.hu
• Budapest: Iván Károly
+36 30 538 7191, ivan.karoly@alcar.hu
• Autóházak: Dávid Nándor,
+36 30 676 1979, david.nandor@alcar.hu

Ezt olvasta már?

Continental és a DeepDrive

File GáborA gumiabroncsok szóvivőjeinfo(kukac)gumipiacmagazin.hu https://www.continental.com/en/press/press-releases/20231005-deepdrive/ A gumiabroncs teszteket itt találod >>> Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 − tizenegy =