Legfrissebb hírek

Önzetlenségből dicséretes ötös

Rate this post

Idén ünnepli 5. születésnapját a Hankook Tire Magyarország Dolgozói Önkéntes Programja, amely mostanra megtriplázta mind a megvalósított projektek, mind a résztvevő önkéntesek számát. Az elmúlt öt évben a program keretén belül összesen 11 940munkaórát dolgoztak az önkéntesek, ami 1 492 munkanapnak felel meg.

 

A program elmúlt öt éve alatt összesen 119 projekt valósult meg 42 millió forint értékben. A munkálatok 4 megyében folytak, és közvetlen vagy közvetett módon 200 000 embert érintettek. A 2013-ban indított kezdeményezés célja, hogy a dolgozók önkéntes munkájukkal hozzájáruljanak a környezetük szebbé, élhetőbbé tételéhez és a helyi közösségek mindennapjainak könnyítéséhez. A vállalat pedig az anyagi támogatást biztosítja a munkákhoz. Ennek köszönhetően idén is több óvoda és iskola újult meg különféle módokon.

A Hankook Dolgozói Önkéntes Program sikerét bizonyítja, hogy a résztvevő dolgozók száma a triplájára nőtt. Míg 2013-ban 66 önkéntes vett részt a programban, addig 2017-ben ez a szám már 200-ra nőtt. A teljesült projektek száma szintén folyamatosan emelkedett: 2014-ben 19, 2015-ben 24, a tavalyi évben 30. Idén pedig már 34 projekt valósult meg a Hankook dolgozók aktív részvételével és a vállalat támogatásával. Ebben az évben 17 települést érintett a Hankook önkénteseinek munkája: Adony, Baracs, Besnyő, Dunaújváros, Dunavecse, Kisapostag, Kulcs, Mezőfalva, Nagyvenyim, Perkáta, Rácalmás, Sárbogárd, Solt, Szabadszállás, Szalkszentmárton, Százhalombatta és Tolnanémedi.

Ahogy korábban, idén is azon településeken elvégzendő munkákkal lehetett pályázni, ahonnan a Hankook ingyenes buszjáratokat indít dolgozói számára. Ez Bács-Kiskun, Fejér, Pest és Tolna megye több mint 50 települését jelenti, amely alól egyedül Budapest képez kivételt.

„Évek óta nagyon jó a kapcsolat a Dunaújvárosi Óvoda és a Hankook Tire között. Az önkéntes programhoz a dolgozók által tudtunk csatlakozni, hiszen nagyon sok ovisunk édesapja, édesanyja a vállalatnál dolgozik. Ők minden évben megkeresnek ezzel a lehetőséggel, és mi élünk is vele. Nagyon sok eszközt, udvart, akár az épület belső világát is szebbé tudjuk tenni a mi költségvetésünket és az önkormányzati költségvetést kiegészítve. Azt gondolom, ez egy olyan lehetőség, amit halálos vétek lenne kihagyni, és nagyon boldogok vagyunk, hogy részesülhetünk benne. Mindenkitől csak a dicséretet halljuk, mert nagyon szép kivitelezésű munkák születtek az egész év folyamán.” – mondta el Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda intézményigazgatója.

„Nagyon büszke vagyok Dolgozói Önkéntes Programunkra, amely immár öt éve fut Dunaújvárosban és a régióban. Az önkéntességnek és a társadalmi felelősségvállalásnak nagy hagyománya van a Hankook-nál. Örülök, hogy dolgozóink ennyire komolyan veszik ezt a programot, és évről évre több önkéntesünk van. Jó dolog, ha az emberek tenni próbálnak a környezetükért, a jövőben is folytatjuk majd az önkéntes programok támogatását.” – mondta el Hwang Seong Hak, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Ezt olvasta már?

Continental és a DeepDrive

File GáborA gumiabroncsok szóvivőjeinfo(kukac)gumipiacmagazin.hu https://www.continental.com/en/press/press-releases/20231005-deepdrive/ A gumiabroncs teszteket itt találod >>> Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 − hét =