600 főt foglalkoztat az Apollo Tyres Gyöngyöshalászon

Rate this post

Az Apollo Tyres gyárát Gyöngyöshalászon idén tavasszal adták át Orbán Viktor miniszterelnök részvételével. A termelés felfutási fázisban van, több ezer abroncs gördül le a gyártósorról naponta. Ha a gyár eléri teljes kapacitását, évente 5,5 millió személyautó- és kisteherjármű-, valamint 675 ezer darab busz- és tehergépjármű-abroncsot fog előállítani az európai piacra.

Az üzem az idén megkezdte a kiszállítást az európai piacokra, sőt már hazánkban is megjelentek az első olyan Vredestein abroncsok, amelyeken a „Made in Hungary” felirat olvasható.Mindezeken túlmenően a cég prémium márkája, a Vredestein abroncsait szerelik fel ezután az új Volkswagen Polo, SEAT IBIZA és Ford EcoSport modellekre. A Gyöngyöshalászon áprilisban megnyílt, a legmodernebb technológiával felszerelt gumiabroncs gyár is komoly szerepet kap abban a folyamatban, amellyel az Apollo Tyres megkezdi a beszállítást a csúcsminőségű autókhoz. Az őszi, három autómárkára koncentráló bejelentés mögött az a nagyobb volumenű elhatározás áll, hogy az Apollo Tyres már nem csak az európai cseregumi piacra fókuszál, hanem közvetlenül a személygépkocsi gyártóknak szállított (OE) abroncsaival is megkezdi terjeszkedését. Közben már majdnem elkészült a busz- és teherautó-abroncsgyár épülete, melynek kapacitása kiemelkedő lesz a hazai abroncsgyártó piacon.

Az év végére az Apollo Tyres-nél az abroncsgyártók, technikusok, mérnökök és a támogató területeken dolgozók száma már a 600-at közelíti. Annak érdekében, hogy a megfelelő képzettséggel rendelkező munkaerő felvétele biztosítható legyen, a hagyományos toborzási módszerek mellett az Apollo egy újszerű megoldással az ősztől „Kiválasztási Nyílt Napokat” és roadshow-t szervez. A nyílt napokon bemutatják a csúcsminőséget képviselő abroncsgyártási technológiát. A potenciális munkavállalók számára lehetőség nyílik arra, hogy megtekintsék az ultramodern gyárat, végigkísérik őket a gyártási folyamaton, majd állásinterjún vehetnek részt. A roadshow állomásain prezentáció keretében mutatják be a csúcsminőségű abroncsok gyártási technológiáját a lehetséges munkavállalók számára. A rendezvények kapcsán érkező visszajelzésekkel elégedett a cég. Legközelebb 2018. január 13-án tartanak nyílt napot gyárban, Gyöngyöshalászon.

Az Apollo Tyres beszállt a duális képzésbe is. A teljesen új abroncsgyártó és abroncsgyártó technikus képzések 2016 őszén indultak el a József Attila Szakgimnázium és Szakközépiskolában Gyöngyösön, illetve az Eötvös József Református Oktatási Központban Hevesen. Az első évfolyam diákjai idén tavasszal tettek alapvizsgát, ahol az elméleti képzésben megszerzett tudásukról adtak számot.A sikeresen vizsgázó diákok az Apollo csúcstechnológiával felszerelt gyárában kezdhették meg gyakorlati képzésüket, Gyöngyöshalászon.

A folyamatos növekedés mellett az Apollo Tyres társadalmi és természeti környezetére is figyel. A cégnél az idén két alkalommal szerveztek véradást, amellyel összesen 330 beteg gyógyulását segítették. Emellett az Apollo hozzájárult ahhoz is, hogy a miskolci Gyermekkórház Regionális Égési Centruma új légkondicionáló berendezéseket kaphasson. A gyöngyösi Bugát Pál Kórházzal pedig hosszú távú együttműködést alakítottak ki, így például karácsony előtt könyvekkel, kifestőkkel, színes ceruzákkal, krétákkal és készségfejlesztő játékokkal támogatták az intézmény gyermekosztályát. Az Apollo környezetvédelmi tevékenysége részeként az idén a Kékes tanösvény felújítását támogatta a Mátrában, ennek részeként újulhattak meg a régi, sérült információs táblák is.

Ezt olvasta már?

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt − 9 =