Legfrissebb hírek

A PIRELLI DESIGN BEMUTATJA SÍLÉCÉT

Rate this post

A Pirelli és a Blossom vezető szerepet tölt be a kiváló teljesítményt biztosító kézműves sílécek fejlesztésében

File Gábor A gumiabroncsok szóvivője info(kukac)gumipiacmagazin.hu

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu

A Pirelli és a Blossom vezető szerepet tölt be a kiváló teljesítményt biztosító kézműves sílécek fejlesztésében

A Pirelli mérnökeivel együttműködésben a valchiavenna-i Blossom műhelyében készülő sílécek titka az a különleges tulajdonságú, a Pirelli által kifejlesztett rezgéscsillapító gumiréteg, mely egy speciális szendvicsszerkezet része.

A sílécek oldalívei (sidecut-jai) rendkívül mélyek, hogy alkalmazkodjanak a különböző hóviszonyokhoz, ez pedig könnyed kezelést és kiváló teljesítményt tesz lehetővé.

A grafit talppal erősített fából készült alapot a Titanal dupla rétege egészíti ki. Ez stabilitást, a triaxiális üvegszál pedíg tökéletes rugalmasságot biztosít. A Blossom által gyártott új PIRELLI márkájú sílécek tartalmaznak továbbá egy speciális gumikeverék réteget, amely képes elnyelni a 60%-át a sípályán a talaj és a síléc közötti rezgéseknek. A Pirelli mérnökei által végzett fejlesztőmunka eredményeként létrejött gumivegyületet rendkívül magas hőmérsékleten vulkanizálták, hogy egy vékony bevonatot képezzen mind a sílécek belső rétegeiben, mind a külső borításukon.

A végeredmény egy olyan síléc lett, amely kiváló teljesítményt biztosít az élesebb és a nagyobb ívű kanyarokban egyaránt a tökéletes síkosság és felületi tapadás okán, miközben a rezgéscsillapító gumikeveréknek köszönhetően kiváló a stabilitása is.

A sílécek az ikonikus nyújtott „P”-betűs logót viselik, és abban a hét színben érkeznek, amelyet a Pirelli által használt F1-es színkódolási rendszer ihletett. A minden színben 110 párban kézzel készült limitált kiadású számozott síléc a Pirelli Motorsport 110. évfordulójára emlékeztet bennünket.

A Pirelli Design a Pirelli PZero projekt továbbfejlesztett változata, amelyet a cég a 2000-es évek elején indított el. A Prestige és Prémium autószegmensek fókuszba helyezésével összhangban a cél a Pirelli márka elismertségének növelése olyan egyedi tervezési projektekben, amelyek különleges, ikonikus és egyedülálló termékeket kínálnak. Kihasználva a Pirelli és kiválasztott partnereinek technológiai kompetenciáit, olyanokét, akik kiemelkedőek saját szektorukban.


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Ezt olvasta már?

Continental és a DeepDrive

File GáborA gumiabroncsok szóvivőjeinfo(kukac)gumipiacmagazin.hu https://www.continental.com/en/press/press-releases/20231005-deepdrive/ A gumiabroncs teszteket itt találod >>> Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × négy =