A PIRELLI CYBER CAR BEMUTATKOZÁSA

Rate this post

A PIRELLI A GENFI AUTÓSZALONON MUTATTA BE A CYBER CAR-T: A TELJESEN ÚJ RENDSZER ÉRZÉKELŐI KÉPESEK AZ ABRONCS ÉS AZ AUTÓ KÖZÖTTI INTERAKCIÓRA

AZ ÚJ TECHNOLÓGIA – AMELYET MÁR TESZTELTEK A LEGNAGYOBB AUTÓGYÁRTÓK – AZ ÉV VÉGÉRE PIACRA KERÜL A TRADICIONÁLIS ÉS AZ ELEKTROMOS AUTÓKBAN EGYARÁNT

A CYBER CAR FOLYAMATOSAN ELLENŐRZI AZ ABRONCS FUNKCIONÁLIS PARAMÉTEREIT ÉS EGYÜTTMŰKÖDIK AZ AUTÓ FEDÉLZETI SZÁMÍTÓGÉPÉVEL, AMELYNEK RÉSZE AZ ABS- ÉS STABILITÁS ELLENŐRZŐ RENDSZER, TOVÁBBÁ BIZTONSÁGOS ÉS JOBB TELJESÍTMÉNYT TESZ LEHETŐVÉ

A PIRELLI PERFECT FIT STRATÉGIÁJA, AMELY MINDEN ÜGYFELÉNEK SZEMÉLYRE SZABOTT SZOLGÁLTATÁST KÍNÁL, EGY ÚJABB MÉRFÖLDKŐHÖZ ÉRKEZETT

AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK UTÁN A PIRELLI CONNESSO EURÓPÁBA IS MEGÉRKEZETT

A Pirelli digitális forradalmának köszönhetően lehetővé vált a gumiabroncs aktuális adatainak valós idejű begyűjtése és továbbítása. A 88. Genfi Nemzetközi Autószalonon a Pirelli bemutatta Cyber Car technológiáját, amelyet a gyártás során való beépítésre fejlesztettek ki a nagy autógyártókkal együttműködésben. A Cyber Car lehetővé teszi, hogy a gumiabroncs közvetlenül érintkezzen az autó fedélzeti elektronikájával, különös tekintettel a járművezető-támogatási rendszerekre, és fontos információkat szolgáltat az autó működéséről annak érdekében, hogy a nagyobb teljesítményű, biztonságosabb meghajtást biztosítsa. Az új Pirelli rendszer az év végéig piacra kerül a leg- innovatívabb elektromos és hagyományos meghajtású autókon.

A Cyber Car a Pirelli Cyber Technológia legújabb platformja, amelyet 2002-ben indítottak azzal a céllal, hogy maximális összhangot teremtsen a gumiabroncsok és az autók között, a járművezetők szolgálatában. A Cyber Car a flottáknak tervezett Cyber Fleet rendszerét és a hétköznapi autósoknak szánt Pirelli Connessot foglalja magában. A Pirelli Connesso, amely múlt évben az amerikai piacon debütált, hamarosan bemutatkozik a vezető európai országokban is.

A szenzorok elhelyezése magukban a gumiabroncsokban szerves részét képezik a Pirelli Perfect Fit stratégiájának, amelynek középpontjában a gépjárművezetők személyes igényeihez igazodó termékek és szolgáltatások fejlesztése, valamint az autógyártók egyedi szempontjai állnak. A Pirelli Perfect Fit megoldásai közé tartozik a P Zero Color Edition és az autómárkák egyedi gumiabroncsainak fejlesztése is, amelyeket az oldalfalak speciális jelölései jeleznek (különböző jelölésekkel minden gyártó számára).

A PIRELLI CYBER TECHNOLÓGIA EVOLÚCIÓJA. A gumiabroncs az egyedüli érintkezési pont az útfelülettel, így képes a biztonságosabb, hatékonyabb vezetéshez szükséges tekintélyes mennyiségű információ összegyűjtésére – mind környezeti fenntarthatóság, mind költségmegtakarítási szempontból – a járművezető számára. Technikai szempontból az összes Pirelli Cyber rendszer egy olyan érzékelőn alapul, amely a Pirelli Cloud-hoz csatlakozó gumiabroncs belsejében található. Ez az érzékelő, amely csak néhány grammot nyom, megfigyeli minden gumiabroncs üzemállapotát, és továbbítja az adatokat egy elektronikus vezérlőegységnek. Az összegyűjtött információkat a Pirelli Connesso esetében egy alkalmazáshoz vagy – a Cyber Car esetében – az autó fedélzeti rendszereihez, valamint egy alkalmazáshoz egyaránt továbbítják. A Pirelli Cyber Technológia egyedi rendszerrel kommunikál a gépkocsivezetőkkel (Pirelli Connesso), a flottakezelőkkel (Cyber Float) vagy az autógyártókkal és a járművezetőkkel (Cyber Car). Ezek a rendszerek alkalmazhatók mind a hagyományos, mind az elektromos autókban. Az alaptechnológia ugyanaz, de különböző és speciális adaptációja az alkalmazásoknak.

CYBER CAR – AMIKOR A GUMIABRONCSOK ÉS AZ AUTÓ BESZÉLGETNEK EGYMÁSSAL. A Pirelli újdonsága a 2018-as Genfi Autószalonon. A Cyber Car az új, intelligens gumiabroncs-rendszer, melyet az Original Equipment piacára kínálnak, az autógyártókkal való szoros együttműködésben fejlesztettek. A Cyber Car fontos adatokat szolgáltat, amelyek javítják a biztonságot és a teljesítményt. A gumiabroncsok nyomását ellenőrző TPMS rendszer kivételével eddig nem volt olyan információ, amelyet gumiabroncsok gyűjtöttek össze és továbbítottak volna az autóba. A Pirelli Cyber Car az autók digitalizálásának új korszakát jelenti, köszönhetően annak, hogy a járművezetők számára már elérhető eszközökbe integrálja az autóipari intelligencia innovatív formáját, amely javítja a teljesítményt, a gazdaságosságot és a környezeti hatásokat, minden olyan adatot felhasználva, amelyet a gumiabroncsokba épített érzékelő összegyűjt és továbbít. A gumiabroncsra vonatkozó adatok, mint például a nyomás, a belső hőmérséklet és a futófelület mélysége, a Cyber Car által a járműnek továbbított paraméterei közé tartoznak.

A rendszer képes beavatkozni és aktiválni olyan további rendszereket, mint az ABS és a stabilitásszabályozás. Például egy gumiabroncs „személyi igazolványának” (gumiabroncs-azonosítónak) beolvasásával a jármű optimalizálhatja annak beállítását, a biztonságosabb és kényelmesebb utazás érdekében. A rögzített adatok részét képezik a függőleges terhelésre vonatkozók is, ami fontos információ az elektromos autók számára. Az akkumulátorok maradék töltöttségét jelenleg standard paraméterekkel számítják ki, míg a Pirelli Cyber Car esetében a fedélzeti elektronika pontosabb információt szolgáltat. Az autó pontos súlyának ismeretében a jármű központi vezérlője pontosabban kiszámíthatja, hogy hány kilométert tehet még meg a következő feltöltésig.

A Cyber Car a gumiabroncs szokásos üzemi paramétereiről, például a függőleges terhelésről, a hőmérsékletről és a nyomásról is tájékoztatja a vezetőt az autógyártó felületén keresztül, ami lehetővé teszi az időben történő beavatkozást, ha a nyomás nem megfelelő. A gumiabroncs karbantartása egyszerűbbé válik, köszönhetően a futófelület kopásáról és a gumiabroncsok szezonális futásáról való pontos tájékoztatásnak.

A Cyber Car lehetőséget biztosít az egyéni igényekhez igazodó, személyre szabott szolgáltatásokhoz való hozzáféréshez és a vállalati felhasználáshoz – például autókölcsönzőknek, közúti segélyszolgálatoknak – egyaránt.

Az első, a Cyber Car-ral felszerelt modellek idén érkeznek; számos gyártó dolgozik a Pirelli technológiájának a saját rendszerbe történő integrálásán.

A következő fejlesztés a Cyber Tire rendszer: a jövő gumiabroncsa, amely egy olyan technikai platformon alapul, amely képes még több adatot gyűjteni, és információt küldeni az autó fedélzeti rendszereinek minden egyes kerékfordulatnál. Annak ellenére, hogy ez a technológia még nincs a piacon, a Ferrari FXXK-ben való alkalmazása már folyamatban van: az 1000 lóerős hiper autó már a tesztpályán száguld.

PIRELLI CONNESSO. A Pirelli egy évvel ezelőtt mutatta be a Pirelli Connesso rendszert Genfben. Ez egy olyan új technológia, amely egy alkalmazáson keresztül képes információt küldeni a vezetőnek a gumiabroncsok működéséről. A rendszert már bevezették az Egyesült Államok piacán, és indulásra kész Európában is. Miközben a Cyber Car eredeti széria berendezésként szolgál, amelyet integrált fedélzeti rendszerekhez terveztek, a Pirelli Connesso az utólagos beépítésre fókuszál. Connesso alkalmazáson keresztül lehetőség nyílik egyéb hasznos szolgáltatások elérésére is, felveheti a kapcsolatot például a legközelebbi hivatalos Pirelli márkakereskedővel, és időpontot foglalhat kerékcserére

COLOR EDITION: TÖBB MINT FEKETE. A Pirelli színes P Zero gumiabroncsai ismét fókuszban a Genfi Autószalonon: 19 collos és annál nagyobb méretben elérhetők. Lehetőség nyílik a vásárlók számára, hogy gumiabroncsaikat esztétikai szempontból is személyre szabják. A Color Edition pedig piros, sárga, zöld, kék, narancs, ezüst és fehér színben kapható, de egyedi színekben is rendelhető. A Pirelli exkluzív technológiája ezt olyan anyagoknak köszönhetően biztosítja, amelyek – bár nem befolyásolják, a gumiabroncs teljesítményét garantálják a színek élénk és tiszta megjelenését a gumiabroncs teljes élettartama alatt.

BEMUTATKOZNAK A PIRELLI HOMOLOGIZÁLT ABRONCSAI. A Perfect Fit – tökéletes illeszkedés – azt is jelenti, hogy egyes gumiabroncsokat egyedileg a gyártók kérései szerint homologizáltak. A Genfi Autószalon sztárjai közül több Pirelli gumiabroncsokkal szerelt- ilyen például a Ferrari 488 Pista és a Lamborghini Urus, vagy a Italdesign második alkotása: az exkluzív Zerouno Roadster. A modellek legújabb generációi, mint például az Audi A6 és Audi A7 Sportback, az új Bentley Bentayga V8 és a hibrid, a BMW X4, az elektromos Jaguar I-Pace és a McLaren Senna szintén Pirelli gumiabroncsokat használnak Genfben. A Pirelli gumiabroncsok az Aston Martin, Porsche és Mercedes standokon is helyet kaptak.

PZERO WORLD AZ AUTÓSZALONON. A Pirelli helyszíne az Autószalonon a PZero World légkörét idézi a Pirelli Los Angelesben és Münchenben már működő zászlóshajójának adaptációjaként. A PZero World üzletek sajátja az elegáns légkör, és az élvonalbeli szolgáltatások. Megtalálhatjuk a P Design divat kiegészítőket, képeket a Pirelli naptárból, valamint a motoros termékeket és a PZero Velo-t, a Pirelli új sportkerékpárral foglalkozó vonalát. A PZero Velo színes kiadása a Genfi kiállításon debütál.

 

Ezt olvasta már?

A Continental által partnerekkel közösen kifejlesztett összetett folyamat során az elhasználódott gumiabroncsokból származó gumit újrahasznosítják és úgy dolgozzák fel, hogy az új gumikeverékek komponenseként újra felhasználható legyen.

Újrahasznosított gumi

Újrahasznosított gumi, rizshéj és műanyag palackok: fenntartható anyagok a gumiabroncsgyártásban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük