Ezer bajusz és szakáll nőhet az abroncsgyárban

Rate this post

A férfi egészséghónap, a nemzetközi November mozgalom idején saját férfi kollégáit is bajusz és szakáll növesztésére ösztönzi a Bridgestone.

A férfi egészséghónap, a nemzetközi November mozgalom idején saját férfi kollégáit is bajusz és szakáll növesztésére ösztönzi a Bridgestone.

A vállalat ezzel kívánja felhívni több mint 1000 férfi munkatársa és általában a férfiak figyelmét a prosztatarák-szűrés és a prevenció fontosságára. A kezdeményezés keretében a tatabányai abroncsgyár ingyenes és mindösszesen két csepp vérből elvégezhető prosztatarák-szűrési lehetőséget is biztosít férfi kollégái számára.

Movember: ne borotválkozz novemberben!

Novemberben a férfiak egészségére figyel a világ. Az Ausztráliából indult November mozgalom arra ösztönzi a férfiakat, hogy ebben a hónapban ne borotválkozzanak. Növesszenek bajuszt vagy szakállt, és ezzel hívják fel férfitársaik, valamint a hölgyek figyelmét is a prosztatarák-szűrővizsgálat és a prevenció fontosságára

40 év felett évente javasolt a szűrővizsgálat

A köztudatban az él, hogy a prosztatarák elsősorban az idősebb férfiak betegsége. Eközben kevéssé ismert tény, hogy a negyven év fölötti férfiak körében előforduló rosszindulatú megbetegedések egytizede a prosztatát érinti. E kor felett megsokszorozódik az esélye ezen betegség kialakulásának. A prosztatát érintő daganatok ráadásul sokszor tünetmentesek és nem okoznak panaszt. Emiatt későn derül fény a betegségre, ezzel Magyarországon évente mintegy 1.300 férfi halálát okozva a 4.000 diagnosztizált esetből, a Semmelweis Egyetem adatai szerint.

„Mi férfiak ügyesek, bátrak és erősek vagyunk a mindennapi munka során. Sajnos azonban ritkán, sokszor pedig már csak akkor keressük fel orvosunkat, ha baj van. A prosztatarák komoly betegség! Ezért November kampányunkkal a megelőzés és a rendszeres szűrővizsgálat fontosságára szeretnénk felhívni férfi kollégáink és Tatabánya férfi lakosságának a figyelmét”

– mondta Erényi Gergely, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. HR vezetője.

2 csepp vérből is kimutatható

Az idejében felismert prosztatát érintő daganat, legyen szó jó-, vagy akár rosszindulatúról, jól kezelhető. A megelőzés és a korai felismerés egyik legfontosabb eszköze a PSA (prosztataspecifikus antigén) vizsgálat. Mindössze 2 csepp vérből és néhány perc alatt mutatja ki a prosztata esetleges betegségére utaló jeleket.

A November keretében a Bridgestone ezért ingyenes és teljesen fájdalommentes PSA szint mérést és edukációs programokat szervez több mint 1.000 férfi munkatársa számára, akiket emellett közös bajusz- és szakállnövesztésre valamint bajusz-szépségversenyre is invitál.

Indul a Bridgestone bajusz szépségverseny

Az érdeklődők a Bridgestone Facebook oldalán követhetik nyomon a versenyt, és december elején szavazhatnak is a legszebb, például Rumcájszéhoz hasonlóan dús, Ferenc Józseféhez hasonlóan tekintélyes, illetve Petőfiéhez hasonlóan daliás arcszőrzetekre.

Ezt olvasta már?

Az első ISCC PLUS minősítéssel rendelkező, elektromos járművekhez készült Hankook-gumiabroncs az új Porsche Taycan modellen

Az elektromos Porsche Taycan első szerelésű gumiabroncsa

Az első ISCC PLUS minősítéssel rendelkező, elektromos járművekhez készült Hankook-gumiabroncs az új Porsche Taycan modellen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 − 4 =