Legfrissebb hírek

Ezer bajusz és szakáll nőhet az abroncsgyárban

Rate this post

A férfi egészséghónap, a nemzetközi November mozgalom idején saját férfi kollégáit is bajusz és szakáll növesztésére ösztönzi a Bridgestone.

A férfi egészséghónap, a nemzetközi November mozgalom idején saját férfi kollégáit is bajusz és szakáll növesztésére ösztönzi a Bridgestone.

A vállalat ezzel kívánja felhívni több mint 1000 férfi munkatársa és általában a férfiak figyelmét a prosztatarák-szűrés és a prevenció fontosságára. A kezdeményezés keretében a tatabányai abroncsgyár ingyenes és mindösszesen két csepp vérből elvégezhető prosztatarák-szűrési lehetőséget is biztosít férfi kollégái számára.

Movember: ne borotválkozz novemberben!

Novemberben a férfiak egészségére figyel a világ. Az Ausztráliából indult November mozgalom arra ösztönzi a férfiakat, hogy ebben a hónapban ne borotválkozzanak. Növesszenek bajuszt vagy szakállt, és ezzel hívják fel férfitársaik, valamint a hölgyek figyelmét is a prosztatarák-szűrővizsgálat és a prevenció fontosságára

40 év felett évente javasolt a szűrővizsgálat

A köztudatban az él, hogy a prosztatarák elsősorban az idősebb férfiak betegsége. Eközben kevéssé ismert tény, hogy a negyven év fölötti férfiak körében előforduló rosszindulatú megbetegedések egytizede a prosztatát érinti. E kor felett megsokszorozódik az esélye ezen betegség kialakulásának. A prosztatát érintő daganatok ráadásul sokszor tünetmentesek és nem okoznak panaszt. Emiatt későn derül fény a betegségre, ezzel Magyarországon évente mintegy 1.300 férfi halálát okozva a 4.000 diagnosztizált esetből, a Semmelweis Egyetem adatai szerint.

„Mi férfiak ügyesek, bátrak és erősek vagyunk a mindennapi munka során. Sajnos azonban ritkán, sokszor pedig már csak akkor keressük fel orvosunkat, ha baj van. A prosztatarák komoly betegség! Ezért November kampányunkkal a megelőzés és a rendszeres szűrővizsgálat fontosságára szeretnénk felhívni férfi kollégáink és Tatabánya férfi lakosságának a figyelmét”

– mondta Erényi Gergely, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. HR vezetője.

2 csepp vérből is kimutatható

Az idejében felismert prosztatát érintő daganat, legyen szó jó-, vagy akár rosszindulatúról, jól kezelhető. A megelőzés és a korai felismerés egyik legfontosabb eszköze a PSA (prosztataspecifikus antigén) vizsgálat. Mindössze 2 csepp vérből és néhány perc alatt mutatja ki a prosztata esetleges betegségére utaló jeleket.

A November keretében a Bridgestone ezért ingyenes és teljesen fájdalommentes PSA szint mérést és edukációs programokat szervez több mint 1.000 férfi munkatársa számára, akiket emellett közös bajusz- és szakállnövesztésre valamint bajusz-szépségversenyre is invitál.

Indul a Bridgestone bajusz szépségverseny

Az érdeklődők a Bridgestone Facebook oldalán követhetik nyomon a versenyt, és december elején szavazhatnak is a legszebb, például Rumcájszéhoz hasonlóan dús, Ferenc Józseféhez hasonlóan tekintélyes, illetve Petőfiéhez hasonlóan daliás arcszőrzetekre.

Ezt olvasta már?

"Példamutató" új Vredestein Ultrac Pro dobogós helyezést ért el az Auto Bild nagyteljesítményű gumiabroncsok tesztjében

„Példamutató” – Vredestein Ultrac Pro

A Vredestein Ultrac Pro dobogós helyezést ért el az Auto Bild nagyteljesítményű gumiabroncsok tesztjében

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

6 − 2 =