Hankook munkatársak a közösségért

Rate this post

Az abroncsgyártó vállalat 2018-ban, immár hetedik alkalommal hirdette meg a közösségi aktivitásokat támogató Dolgozói Önkéntes Programját.

Az abroncsgyártó vállalat 2018-ban, immár hetedik alkalommal hirdette meg a közösségi aktivitásokat támogató Dolgozói Önkéntes Programját.

A program során a Hankook dolgozói bebizonyították a helyi közösségek iránti elkötelezettségüket, hiszen több mint 2400 önkéntes munkaórával segítették összesen 36 projekt megvalósulását. Bölcsődék, óvodák, iskolák újultak meg – a nyílászárók cseréjétől a vizesblokk felújításon át akár a teljes festésig.

A Hankook Tire Magyarország Kft. 2013-ban, közösségépítő és környezetszépítő célzattal indította útjára a Dolgozói Önkéntes Programot. A közösségi kezdeményezés a kezdetekhez képest mostanra mind a résztvevő önkéntesek, mind a megvalósult projektek számát tekintve kinőtte magát. Egyre többen csatlakoznak hozzá. A pályázat során a Hankook dolgozói Fejér, Bács-Kiskun, Tolna és Pest megyéből (Budapest kivételével) ajánlhattak megvalósítandó ötleteket. Összesen 36 projekt felelt meg a kiírás feltételeinek, amelyek túlnyomó része már megvalósult.

A pályázat 7 éve alatt 155 projekt valósult meg, csaknem 56 millió forint értékben. Az önkéntesek mintegy 2400 munkaórát dolgoztak az eddig befejezett projektek keretein belül, ami majdnem 100 munkanapnak felel meg. A munkálatok 3 megyét és 14 települést érintettek és közvetlen vagy közvetett módon több mint 65 ezer embert érintettek. Csak Dunaújvárosban 18 program valósult meg.

„A program célja,hogy a dolgozóinknak és a környéken élőknek is lehetőséget biztosítsunk arra, hogy jobbá és szebbé tegyék a környezetüket. Büszkék vagyunk munkatársaink elkötelezettségére, hiszen az önkéntes munkákat szabadidejükben végzik,ésévről-évre egyre többen jelentkeznek. A Hankook munkavállalói mellett szeretnénk megköszönni a többi önkéntes áldozatos munkáját, valamint köszönet illeti a programban részt vevő intézményeket és azok vezetőit is. Hiszen együttműködő támogatásuk nélkül nem tudtuk volna sikerre vinni ezt a kezdeményezést. Ebből is látszik, milyen erő lakozik a közösségi összefogásában” – fogalmazott Hwang Seong Hak, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Az önkéntesek értékes munkája mellett a Hankook anyagi hozzájárulással és a munka elvégzéséhez szükséges eszközök biztosításával is segítette a projektek megvalósulását. Idén több mint 14 millió forintos támogatással járult hozzá a lebonyolításokhoz.

A Dolgozói Önkéntes Program része a KÖSZ, Hankook! (Közösségi Összefogás a Szebbért) kezdeményezésnek, amely a Hankook Értékteremtő Program, a vállalat szerteágazó társadalmi felelősségvállalási aktivitásainak egyik pillére. A gumiabroncsgyártó kiemelt helyi programokkal, az egészséges életmódra és felelős mobilitásra ösztönző aktivitásokkal, abroncsadományozással és oktatási intézmények támogatásával tesz a helyi és regionális közösségekért.

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz + tizennyolc =