Egyetemistákat támogat a Hankook hazánkban

Rate this post
File Gábor A gumiabroncsok szóvivője info(kukac)gumipiacmagazin.hu

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu

Oktatási programját kiszélesítve idén a megyei középiskolák mellett egyetemistákat is támogat a prémium abroncsgyártó Hankook hazánkban.

Egyetemistákat támogat a Hankook hazánkban Oktatási programját kiszélesítve idén a megyei középiskolák mellett egyetemistákat is támogat a prémium abroncsgyártó Hankook hazánkban.

A vállalat számára kiemelten fontos, hogy ösztönözze a tehetséges pályakezdőket és megfelelő iránymutatással akár potenciális jövőképként jelenjen meg számunkra. Ennek keretében első alkalommal támogatta a Budapesti Corvinus Egyetem XX. Országos Esettanulmányi Versenyét, ahol a jelentkezők elsősorban gazdasági, pénzügyi és kereskedelmi vagy marketing területről érkeztek.

Pályakezdőként az első lépések megtétele és a megfelelő jövőkép kialakítása most minden korábbinál nagyobb kihívás. Minden visszajelzés, iránymutatás vagy tanács segítséget jelent a hallgatóknak. Mivel a Hankooknak a hazai tevékenységet tekintve a marketing és az értékesítés kiemelt fontosságú, így a Corvinus nagy hagyományokkal rendelkező Országos Esettanulmányi Versenye kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a vállalat vezetői találkozhassanak a felnövő generációval. A több országot (Magyarország, Szerbia és Románia) lefedő kezdeményezés elsődleges célja, hogy ösztönözze az esettanulmány módszertan hazai elterjedését. A felsőoktatásban és szorosabbra fűzze a hallgatók, az akadémiai élet és az üzleti világ kapcsolatát.

„A jövő tehetségeire való összpontosítás döntő fontosságú egy cég, így a Hankook életében is. Számunkra kiemelten fontos a tehetséggondozás. A felnövekvő generációk ösztönzése, hiszen a jelenlegi munkaerő piaci viszonyok mellett a saját munkaerő kinevelése, a pályakezdők bevonzása a HR stratégia alappillérét kell jelentsék. Nem csupán arról van szó, hogy hosszútávon nálunk tudjanak elhelyezkedni. Hanem ez egy valódi szemléletváltás, amely során a vállalat felismeri, hogy az új generációkon keresztül a saját jövőjét is építi, Hogy miként kezelik a pályakezdőket, miként ösztönzik a tehetséges diákokat” – fejtette ki Hwang Seong Hak, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A dél-koreai abroncsgyártó már évek óta rendszeresen támogatja a regionális oktatási intézményeket.

2018-ban második alkalommal hirdette meg a Hankook Oktatási Pályázati Programját (HOPP), amire olyan Fejér, Tolna és Bács-Kiskun megyei középiskolák jelentkezhettek, amelyek kiemelt hangsúlyt fektetnek a gazdasági, technológiai vagy társadalmi innovációs törekvések saját tevékenységükbe való átültetésére. Az intézményeket egyenként 2-2 millió forinttal támogatta a vállalat.

A források megfelelő felhasználását mi sem bizonyítja jobban, hogy a Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma a Hankook által biztosított 2 millió forintos összegből 21 darab programozható Arduino robottal és egy kétfejes Ultimaker 3D nyomtatóval bővítette informatikai ágazatát. Az eszközöknek köszönhetően a diákok tájékozottabbak lehetnek a globális és hazai innovációs trendekkel kapcsolatban. Egyben gyakorlati úton is fejleszthetik szakmai készségeiket.


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Ezt olvasta már?

Tokaji Vilmos, a Continental Tires Dél-kelet Európáért felelős értékesítési igazgatója szerint a fenntarthatóság kritériumrendszere és az egyre magasabb műszaki elvárások összeegyeztethetőek

Continental: biztonság és fenntarthatóság

Tokaji Vilmos, a Continental Tires Dél-kelet Európáért felelős értékesítési igazgatója szerint a fenntarthatóság kritériumrendszere és az egyre magasabb műszaki elvárások összeegyeztethetőek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × kettő =