ALCAR – DOTZ Dakar a Föld körül

Rate this post

„A Föld körül” névre hallgató projektjével Friedl Swoboda négy év alatt kerüli meg a világot egy Steyr-Puch Pinzgauer 6×6 volánja mögött, mely DOTZ Dakar felniken szeli át bolygónkat.

 Utazásának első szakaszát 2018-ban fejezte be és tervei szerint 2022-ben érkezik vissza Salzburgba, a kiindulási ponthoz. Videó a kalandokról ITT!

Egy álom. Egy projekt. Egy cél.

Dr. Gerfried Swoboda nem az a személy, aki a szokványos módon élné az életét. Az álma, hogy négy év alatt körbejárja a Földet egy 1990-ben gyártott Pinzgauer 718T terepjáróval. A terv nem mindennapi, de a cél egyértelmű, ez pedig tökéletesen megfelel az ALCAR-nak.

Az ALCAR WHEELS GmbH a világ bármely beton- és földútján, murvás és akár iszapos terepen is tartós felnikkel szerelte fel Gerfried Swobodat: A robosztus DOTZ DAKAR felniket mintha csak ehhez az utazáshoz készítették volna, Gerfried és a Pinzgauer 718T megbízható társaként erre a kalandra.

Az ALCAR WHEELS GmbH a világ bármely beton- és földútján, murvás és akár iszapos terepen is tartós felnikkel szerelte fel Gerfried Swobodat: A robosztus DOTZ DAKAR felniket mintha csak ehhez az utazáshoz készítették volna, Gerfried és a Pinzgauer 718T megbízható társaként erre a kalandra.

A világ egyik legjobb terepjárójának tartott Pinzgauert a Steyr-Daimler-Puch üzemében fejlesztették ki Grazban, a gyártására pedig 1971 és 2000 között került sor.

A vas: a Steyr-Puch Pinzgauer

A világ egyik legjobb terepjárójának tartott Pinzgauert a Steyr-Daimler-Puch üzemében fejlesztették ki Grazban, a gyártására pedig 1971 és 2000 között került sor. A középcsöves, portáltengelyes alváz szenzációs terepjáró tulajdonságokat biztosít a gépnek és ez csak egyike a jármű különleges technikai jellemzőinek. A Pinzgauer 4×4 és 6×6 változatban is kapható volt, zárt dobozos vagy akár ponyvás fedéllel, miközben felépítése számos speciális karosszériát tett lehetővé, mind katonaim mind polgári felhasználásra. Körülbelül 30.000 példány után a graz-thondorfi gyártás végül 2000-ben leállt. A terepjáró azonban már gyártási évei alatt kultuszt épített magának.

DOTZ Dakar a Föld körül „A Föld körül” névre hallgató projektjével Friedl Swoboda négy év alatt kerüli meg a világot egy Steyr-Puch Pinzgauer 6x6 volánja mögött, mely DOTZ Dakar felniken szeli át bolygónkat.

A túra eddigi útvonala:

Németország – Lengyelország – Litvánia – Lettország – Oroszország – Kazahsztán – Kirgizisztán – Tádzsikisztán – Irán – Pakisztán – India – Nepál – Kína

A spártai körülmények ellenére Swoboda rendszeresen blogol világ körüli kalandjairól és rengeteg érdekességet, valamint fotót oszt meg a távoli országokból.

A spártai körülmények ellenére Swoboda rendszeresen blogol világ körüli kalandjairól és rengeteg érdekességet, valamint fotót oszt meg a távoli országokból.

Swoboda nagy kalandjának második felvonása 2020. január végén indult, kövesse nyomon itt: https://aroundtheearth.world/blogbuch

Swoboda nagy kalandjának második felvonása 2020. január végén indult, kövesse nyomon

ALCAR Ügyfélszolgálat: 06 1 430 6700, info@alcar.hu

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat − 7 =