Legfrissebb hírek

Kamion Európa-bajnokság Szimulátorokkal

Rate this post

A Kamion Európa-bajnok Kiss Norbert kettős győzelmével, virtuálisan indult el a 2020-as évad

A Kamion Európa-bajnok Kiss Norbert kettős győzelmével, virtuálisan indult el a 2020-as Kamionverseny - évad a Hungaroringen

Május 24-e emlékezetes nap a FIA Kamion Európa-bajnokság történetében

Ezen a napon a világ egyik legnagyobb és leglátványosabb versenysorozata a rajtvonalról a virtuális térbe lépett. Mind az ETRC, mind a Goodyear örömmel köszöntötte újra a pilótákat és a szurkolókat múlt vasárnap az ETRC Digital Racing Challenge-en. A sorozat legjobbjai, így Kiss Norbert kamionversenyző is a Hungaroringen csaptak össze virtuálisan. A kamion Európa-bajnokság digitális sorozatának második futama június 7-én, a legendás misanoi (Olaszország) pályán lesz.

Az előző évek bajnokai és az új pilóták, az év eleje óta várják a 2020-as évad kezdetét.

Köztük a legfiatalabb versenyzővel Teo Calvet-tel. Mivel az élő versenyzést elhalasztották, a 2020. augusztus 29-30-i csehországi Most-ban rendezendő futamig, a pilóták már nagyon várták, hogy rajtvonalhoz álljanak a virtuális versenypályán.

“A 2019-es Francia Kamion Bajnokság Junior bajnoki címének elnyerése után, már nagyon várom, hogy elkezdjem az első ETRC évadomat a világ egyik legjobb csapatával a BUGGYRA RACING-gel. Az ETRC Digitális Verseny Kihívás nagyszerű módja annak, hogy fenntartsuk a versenyszellemet és élményteli alkalom, hogy végre az igazi ellenfeleim ellen versenyezhessek. Remélhetőleg hamarosan tényleg találkozunk a valódi rajtvonalnál. A célom a 2020-as évadban, hogy a legjobb 10 között végezzek, és a győzelemért versenyezzek a Grammer Cup-ban is.” – mondta el Téo Calvet a BYGGRYA Racing új, teljes szezonos ETCR versenyzője.

Május 24-én, a FIA ETRC belépők és a ETCR pilótái kaptak lehetőséget arra, hogy részt vegyenek a 8 versenyhétvégéből álló ETRC Digital Racing Challenge első versenyén.

A kamionverseny legendái között zajló első futam a Hungaroring virtuális pályáján zajlott, ahol az élő versenysorozat is elkezdődött volna április utolsó hétvégéjén. A nyitó versenyen, Kiss Norbert nyerte mindkét futamot. A fiatal titán, Téo Calvet a negyedik helyen végzett az első futamon, és vezette a második futamot egészen addig amig, nagy harc árán, Kiss előzött és megnyerte a második futamot is.

A valódi versenyhez hasonlóan a járművezetők teljes gőzzel és teljes felkészültséggel irányítják kiberkamionjukat a választott szimulátor üléséből. Az Assetto Corsa játékplatform azt is lehetővé teszi számukra, hogy személyre szabott beállításokat végezzenek el kamionjaikon 2020-as aktuális csapatukkal közreműködve, Goodyear márkájú abroncsaikon.

Az ETRC Digital Racing Challenge naptára

1. 2020. május 24., vasárnap Hungaroring

2. 2020. június 7., vasárnap Misano

3. 2020. június 21., vasárnap Szlovákia Ring

4. 2020. június 28., vasárnap Nürburgring

5. 2020. július 5., vasárnap Most

6. 2020. július 19., vasárnap Zolder

7. 2020. augusztus 2., vasárnap Le Mans

8. 2020. augusztus 16., vasárnap Jarama

„A Goodyearnál, a FIA Európa-bajnokság exkluzív, az innováció iránt elkötelezett gumiabroncs-partnerénél, nagy várakozással tekintünk a sorozat új, a digitális térben indított bajnokságára. Ez a verseny az izgalmat a pályáról a versenyzők, csapatok és nézők nappalijainak biztonságába hozza el mindenhol a világon” – mondta Maciej Szymanski, a Goodyear Európai Kereskedelmi Marketing Igazgatója. „Teljesen felkészültek vagyunk a FIA Kamion Európa-bajnokság 2020-as szezonjának augusztusi Mosta-i startjára. Ebben az évben újításnak számítanak a gumiabroncs oldalfalán található ikonikus Goodyear matricák. Amelyek hasonlóak azokhoz, amelyeket a mindenkori rekordnak számító 368 Formula 1 Nagydíj-győzelmünk során használtunk. Ezek ma nagy teljesítményű abroncsokat jelölnek. Támogatjuk a NASCAR-t, a FIA Endurance World Championship-et (WEC), a FIA World Touring Car Cup-ot (WTCR) és a Pure ETRC-t.”

„Az első győzelmemet 16 évesen szereztem a Goodyearral és velem vannak az első versenynapom óta! A versenyzés a pilótának álom ezekkel a minőségi abroncsokkal. Mivel tartósságuk alkalmassá teszi őket a szélsőséges versenyviszonyok kezelésére – például kanyarodás és nagy sebességű vezetés esetén is. Szakembereik mindig rendelkezésre állnak, hogy támogassanak, ahogy ezt a hétköznapokban a közlekedési üzletágban is teszik” – tette hozzá Calvet.

A hivatalos kamionversenyek megkezdésére várva, az ETRC Digital Racing Challenge versenyeit az ETRC közösségi csatornáin, 2 órás élő adás formájában közvetítik világszerte. A virtuális versenyeket hivatásos pályabíró követi és felügyeli, illetve szakértői kommentárral egészíti ki. Kövesse a futam második fordulóját 2020. július 5-én vasárnap!

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.
File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

"Példamutató" új Vredestein Ultrac Pro dobogós helyezést ért el az Auto Bild nagyteljesítményű gumiabroncsok tesztjében

„Példamutató” – Vredestein Ultrac Pro

A Vredestein Ultrac Pro dobogós helyezést ért el az Auto Bild nagyteljesítményű gumiabroncsok tesztjében

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 + tizenhat =