ADAC 2020 téligumi-teszt: A Bridgestone nyerte

Rate this post

Az ADAC 2020 téligumi-teszt egyértelmű győztese a Bridgestone vezető téli gumija, a Blizzak LM005, a vizsgált 15 garnitúra közül a legmagasabb pontszámot kapta.

Az ADAC idei téligumi-tesztjének egyértelmű győztese a Bridgestone vezető téli gumija, a Blizzak LM005, amely avizsgált 15 garnitúra személyautó-abroncs közüla legmagasabb pontszámot (2,0) kapta a német autóklub szakértőitől. A gumiabroncs-gyártó zászlóshajójának számító termékeaz első olyan téligumi, amelyminden elérhető méretrea nedves tapadási tulajdonságáért megkapta az EU ‘A’ fokozatú minősítést, emellett magas pontszámot kapott kiegyensúlyozott teljesítmény-jellemzőiért is.

EU ‘A’ fokozatú minősítés

A gumiabroncs-gyártó zászlóshajójának számító terméke az első olyan téligumi, amely minden elérhető méretre a nedves tapadási tulajdonságáért megkapta az EU ‘A’ fokozatú minősítést. Emellett magas pontszámot kapott kiegyensúlyozott teljesítmény-jellemzőiért is.

A Blizzak LM005 gumija azóta több díjat is elnyert független tesztek során 2019-ben

A Bridgestone, a világ legnagyobb gumiabroncs- és gumitermék gyártó cége átdolgozta prémium Blizzak téli abroncs kínálatát. Az egyedülálló futófelület-mintázattal és a Bridgestone korszerű NanoPro-tech gumikeverékével készült Bridgestone Blizzak LM005 kivételes irányíthatóságot és biztonságot ad a járművezetőknek, kihívást jelentő feltételek mellett is. A Bridgestone Blizzak LM005 használatakor a járművezetők optimális teljesítményt élvezhetnek nedves, havas és jeges úton is.

Az abroncs kifejlesztése során a Bridgestone 20 000 gépjárművezetőt kérdezett Európa-szerte a prémium téli túragumikkal szembeni elvárásaikról, illetve a mindennapi gumihasználat során tapasztalt kihívásaikról. Visszajelzéseik alapján a vállalat egy olyan korszerű termék kifejlesztésébe kezdett, amely biztosítja a kivételes kontrollt nedves futás esetén. Megbízható teljesítményt nyújt havas és jeges felületeken, miközben kitűnő fékezést produkál mind havon, mind száraz és nedves utakon is.

Az abroncs anyagát a Bridgestone NanoProTech™ keverék képezi

Ez, magas szilika tartalmának köszönhetően biztosítja az abroncs puhaságát hideg időben. A maximális tapadási képesség és a nedves és havas felületeken elérhető optimális teljesítmény érdekében. Futófelülete egyedi mintázattal készül, ami segíti a víz gyors távozását,valamint a tapadást az útfelületen. Ráadásul alacsony gördülési ellenállása, üzemanyag-fogyasztása és alacsonyabb zajszintje miatt az autósoknak fenntartható megoldást kínál. A fenti jellemzői közötti szinergiának köszönhetően nyerhette el a kimagasló minősítést az ADAC-tól.

“Nagyon örülünk az eredménynek, különösen mivel ez a díj a kitűnő kutatási és fejlesztési részlegünk munkáját ismeri el. Az összesített nedves futási ADAC 2020 téligumi-teszt eredménye, ami különösen releváns a biztonság szempontjából. Szintén megerősíti azt a nagyon pozitív visszajelzést, amit már számos kereskedelmi partnerünktől és autóstól megkaptunk speciális téli guminkról” – mondta el Hunyadi Szabolcs, a Bridgestone Europe NV/SA, Magyarországi Fióktelepének személygépjármű-abroncs üzletág vezetője.

“Az LM005 abroncs révén egy nagyteljesítményű prémium terméket kínálunk. Megbízhatóan és hatékonyan segíti az autósokat a téli közúti közlekedés mindennapi kihívásainak leküzdésében. Az ADAC 2020 téligumi-teszt szakembereinek ítélete megerősít bennünket abban, hogy stratégiai fókuszunkat a technológiára, az innovációra és a fenntarthatóságra irányítsuk gumiabroncsaink fejlesztése során”– tette hozzá a szakember.

A Blizzak gumiabroncsot az ADAC a VW Golf GTI-re szerelt 205/55 R16 méretű gumikkal tesztelte. Ez a méret kerül számos, a piacon legnépszerűbb autótípusra. A termék jelenleg 171 méretben kapható személyautókhoz, illetve SUV/4×4 terepjárókhoz 14 – 22” közötti tartományban. A Bridgestone innovatív DriveGuard RunFlat defekttűrő technológiáját az abroncs 24, nagy keresletnek örvendő méretében (16 – 18”) alkalmazza. Ellensúlyozza a gumiabroncson fellépő sérüléseket, így a jármű defekt esetén akár további 80 kilométer megtételére is képes, maximum 80 km/h sebesség mellett.

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

Az aquaplaning, vagyis a vízre felúszás esős időben egyre többször előforduló veszélyforrás, az ilyenkor bekövetkező balesetek nagy százalékáért is ez a jelenség a felelős

Nem csak a sofőrön múlik, hogy kivédhető-e az aquaplaning

Az aquaplaning, vagyis a vízre felúszás esős időben egyre többször előforduló veszélyforrás, az ilyenkor bekövetkező balesetek nagy százalékáért is ez a jelenség a felelős

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

20 − 7 =